21-09-2017

Zuidelijk van Delft is pas een gebied ontwikkeld met allerlei kunstwerken en caches. Samen met Bionda erop af.

 

traditional25889. Exact? by Xiefehl
25889smileyDat viel nog niet mee om exact te bepalen waar deze cache uithing. Lady Cachetta en ik zochten ons een slag in de rondte, vooral rugslag, om onder het bruggetje te kijken en te loeren. De CO gaf wel een hint maar gezien zijn reputatie met allerlei kwinkslagen hadden we daar in eerste instantie niets aan.


Pas toen Lady Cachetta met haar scherpe blik de cache lokaliseerde, snapten we de hint en begrepen dat hier een tool moest worden gebruikt. Gelukkig had ik een adequaat type in mijn vlakbij geparkeerde bolide en bracht die fluks op het strijdtoneel.


Met verloskundige precisie wist Lady Cachetta de tangverlossing tot een goed einde te brengen, zowel op de heen- als op de terugweg. Wel vroegen we ons af waar we in geosnaam mee bezig waren met het beoefenen van deze hobby, terwijl vlakbij op de A13 mensen in de file ons waarschijnlijk meewarig en hoofdschuddend aandacht gaven. TFTC.

 

25888traditional25888. [5DMGE] – Het Melarium by fscheerhoorn
smileyHet Franse woord voor honing is miel. Vandaar dus Melarium. Een kunstzinnig hok in een pas ontwikkeld gebied zuidelijk van Delft. Op deze zonnige dag vlogen er heel wat bijtjes in en uit het hok. Het was Lady Cachetta en mij onduidelijk waar ze hun honing gingen halen. Wij zagen nergens bloemen. Van de vierduizend genoemde gaatjes waren er slechts 6 open, verdeeld over 3x2. In het grote hok 3 bijenkasten. Elk bijtje werd geacht in en uit zijn eigen kast te vliegen door de 2 bijbehorende gaatjes. Wij spotten geen overtreders van dit gebod.
Voordat wij ons gingen vergapen aan het bijenschouwspel hadden we natuurlijk allang de cache even gegraaid. TFTC.

traditional25887. Land Art Delft (3):NARCISSUS by GIO53
smileyLady Cachetta deed haar best in de voetsporen te treden van de mythische Narcissus, maar het viel niet mee om hier een spiegelbeeld te vinden. Het gat in het midden van de steen, waar zich een laagje regenwater bevond? Weer een ‘kunstenaar’ die een verhaal bedacht. In dit geval uit de Griekse mythologie om daarmee een grote kei te verkopen. Truc gelukt zullen we maar zeggen. Kunstenaars moeten ook leven.
Ik richtte mij meer op het vinden van een cache en dat lukte. TFTC.

traditional25886. Land Art Delft (4) AS IS by GIO53
25886smileyDe grootste kunst voor een kunstenaar is niet zijn kunstwerk, maar zijn verhaal om het ‘kunstwerk’ te verkopen. Dat is de ‘kunstenaar’ alhier prima gelukt. Lukraak wat enorme stukken boomstam in een ijzeren kooi dumpen en dan vertellen, dat de ‘kunstenaar’ nauwlettend heeft gekeken naar de vorm en omvang van de blokken en ze zodanig heeft gerangschikt dat er als het ware een nieuwe boom is ontstaan. Zelden zoveel onzin gehoord. Maar ja, ik ben dan ook een cultuurbarbaar. Ik had trouwens niet de indruk dat Lady Cachetta er anders over dacht. Zij pakte maar gauw de cache en ontdekte, dat hier en daar planten begonnen te groeien op het dode hout. TFTC.

traditional25885. Niet zomaar een plek, uh... plukje by mariankim
smileyOmdat Lady Cachetta en ik soms last hebben van tunnelvisie, vertelden we elkaar maar niet onze vermoedens omtrent het uiterlijk van de cache. Pas bij het vinden ervan bleken wij beiden gelijk te hebben gehad. We waren toen trouwens al aardig lang bezig geweest met zoeken op verkeerde plekken. En zoals je weet, daar vind je de cache niet. TFTC.