18-09-2017

Een bezoekje aan Leiden gecombineerd met geocaching. Wandelen door Cronesteyn en met succes.

 

traditional25880. De terugkomst van het Pierenparadijs by PD2AVE
25879smileyWat doe je dan als je samen met Lady Cachetta een halfuur vergeefs hebt lopen zoeken? Je belt Biertje die zelden vergeefs zoekt met zijn scherpe blik (slechts 917 not founds in 14 jaar). Deze cache had hij 4 jaar geleden al getackeld. Hij dook in zijn archief en vertelde over een foto die hij had geschoten op het moment suprême. Het bleek dezelfde foto die de CO als spoiler had geplaatst. Dit naar aanleiding van de tientallen not founds de laatste tijd.
Naarstig speurden wij verder met de zekerheid, dat we in de buurt zaten. Na nog een stief kwartiertje was het eindelijk raak. De vlag kon worden gehesen. Het volkslied weerklonk. De cache was als de dood van Pierlala uit zijn graf verrezen.
Tevreden wandelden wij terug naar de geparkeerde bolide. TFTC.

traditional25879. Struinen in Cronesteyn #2 by Rijnlands
smileyBrandnetels, je kunt niet zonder ze en je kunt niet met ze. Hoewel, bij nader inzien, wat is het nut van deze speling der natuur? Voor de zoveelste keer in mijn geocache-carrière kwam ik in aanraking met brandharen terwijl ik toch redelijk voorzichtig de cache probeerde te graaien. De balans slaat echter voor mij altijd door naar positief als ik mijn worteltekening mag plaatsen. Lady Cachetta stond erbij en keek ernaar. TFTC.

25878mystery25878. Checkers too! by hlk and Herihor's Seven
smileyVoor alle duidelijkheid: checkers betekent dammen. Dus niet schaken, dat nogal kinderlijke spelletje met allemaal verschillende stukken, zoals paarden, torens, ontbijtkoeken, lopers, pionnen en zo. Gezien mijn dammersachtergrond dus logisch dat mijn aandacht werd getrokken. Echter één maar. Checkers speel je op 64 velden en dat zijn er 36 te weinig. Mij toch maar op de puzzel geworpen en met de nodige moeite opgelost.
Ter plekke hier in Cronesteyn bij Leiden bleek het vinden van de cache een stuk gemakkelijker. Wij constateerden echter een wanverhouding tussen de grootte van de schijven en die van het speelbord. Voor Lady Cachetta geen bezwaar. Ze sloeg gewoon alle schijven van het bord. TFTC.

traditional25877. Struinen in Cronesteijn #1 by Rijnlands
smileyStruinen is altijd fijn, ook hier in het ‘bos’ bij Leiden. Lady Cachetta en ik struinden dat het een lieve lust was en bereikten zo de stash area waar het potje met licht vochtige inhoud redelijk snel werd gevonden. TFTC.