17-09-2017

In het Bentwoud bij Zoetermeer lag een spannende multi te wachten. Bionda en ik waren er lekker mee bezig.

 

multi25876. Boordschutter beschoten, J. McCormick's verhaal by whwt
25876smileyTerwijl de witte ronde kogels ons om de oren floten, dachten Lady Cachetta en ik terug aan het jaar 1945. Het was toen oorlog en dat was niet leuk. Nog minder leuk was het voor John McCormick die hier nabij het Bentwoud met zijn maten een noodlanding had gemaakt. Het minst leuk was, dat hij uit handen van met echte kogels schietende Duitsers moest zien te blijven. Maar wel spannend.
Door het oplossen van lastige puzzels en met gezwinde spoed wist de Amerikaan het Nederlands verzet te bereiken en zich in veiligheid te brengen. Wij deden precies hetzelfde en moest daarvoor flink ons best doen. De puzzeltjes waren niet mals en de aanwijzingen soms lastig verborgen. Gelukkig hadden we een duidelijke beschrijving van de do’s en don’ts die ons in 7 stappen eveneens in veiligheid bracht. Wij waren er net als John erg blij mee. TFTC.

traditional25875. Midden in de natuur by LuckieStar
smileyHet zoeken hier midden in de natuur aan de rand van het Bentwoud viel niet mee. Wij vonden niets, hoe Lady Cachetta en ik ook ons best deden. Maar we hadden geluk. Een vader en zoon geocacher uit Zoetermeer zich noemend pd1acf kwamen fietsend langs, en stopten om ons wat te helpen. Toen was het snel gepiept. We hadden net niet goed genoeg gekeken. TFTC.

25874traditional25874. Bentwoud-3 by LuckieStar
smileyMet de uitvindster van dit soort verstopwijzes op stap was het natuurlijk niet lastig hier snel toe te grijpen. Lady Cachetta had in 2004 al dergelijke staaltjes van verstoppen ten beste gegeven. Eentje ervan gevuld met koekjes, een andere met een sprekende pop. Dat waren nog eens tijden. Niets ten nadele van deze hier natuurlijk. Wij waren er blij mee. TFTC.

traditional25873. Bentwoud-1 by LuckieStar
smileyNadat Lady Cachetta en ik flink lang vergeefs bezig waren geweest het geheim van de door ons gevonden ‘cache’ te ontdekken, kreeg ik een helder idee. Laten we eens naar de hint kijken. Tsja, toen was het snel gedaan natuurlijk. TFTC.

traditional25872. Service monteur by Team Jopy
smileyEven wat service aanwijzingen voor deze cache:
- Verwijder de tekst uit de hint en plaats deze in de beschrijving. Het is namelijk geen hint om de cache te vinden.
- Geef parkeercoördinaten op in the additional waypoints, bij voorbeeld: N52° 04.175 E4° 33.721 (waar wij parkeerden).
Verder natuurlijk een leuke cache. TFTC.