14-09-2017

Heftige regen hield Bionda en mij niet tegen om in het Lage Bergse Bos op zoek te gaan naar caches.

 

traditional25866. Bergschenhoek by Carta57
25866smileyOver Bergschenhoek valt niet veel te vertellen. In deze gortdroge plaats gebeurt nooit wat. Behalve in 1978. Toen werd een zeseneenhalfduizend jaar oude visfuik opgegraven. Bewijs dat er destijds vis werd gevangen. Ook niet echt wereldschokkend, dunkt me. Ooit werd er turf gewonnen, werden polders rondom drooggelegd en kwamen er steeds meer mensen te wonen.
In een hoek van het Lage Bergse Bos zochten Lady Cachetta en ik naar een cache ter ere van deze praktisch vierkant gebouwde plaats. Ondanks heftige regen lukte dat prima. TFTC.

traditional25865. Eohippus by Carta57
smileyIk heb wel eens gelezen dat het paard afstamt van het konijn. Van de eohippus had ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord. Als je paardenliefhebbers spreekt over afstamming, hebben ze het niet over miljoenen jaren geleden, maar over de bloedlijn van een paard. Als het paard vermeld staat in een stamboek is het goed. Er komen DNA-onderzoeken aan te pas.
In mijn DNA zitten voornamelijk geocache-genen. Daarom ging ik hier in het Lage Bergse Bos op zoek naar deze cache. Het regende behoorlijk en ik werd moreel gesteund door Lady Cachetta die even mijn plu vasthield zodat de logrol droog bleef bij het loggen. TFTC.