13-09-2017

Smurfen in Zoetermeer, dat verwacht je niet. Toch bleek het waar, zo constateerden Bionda en ik.

 

25864mystery25864. Smurfjes in het park - De bonus by Martin#17
smileyVerrassend om het smurfendorp aan te treffen in het Westerpark te Zoetermeer. Ik had dat blauwe gepeupel eerder verwacht in het Friese dorp Blauhûs, je weet wel, bekend van de Blauhúster Dakkapel die regelmatig optreedt tijdens belangrijke schaatswedstrijden.
Maar Lady Cachetta en ik konden met eigen ogen aanschouwen dat Smurf & co zich hier in Zoetermeer hebben gevestigd. Om een of andere reden zijn ze hier ondergronds gegaan. Hopelijk niet vanwege onwettige praktijken. Wij stonden erbij en keken er naar. En ik plaatste mijn worteltekening. TFTC.

traditional25863. Smurfjes in het park - Babysmurf by Martin#17
smileyEerlijk duurt het langst. Het verhaal van de smurfenbaby die ’s nachts door een ooievaar is bezorgd, houdt al heel lang stand. Maar eens komt de waarheid aan het licht. Waarschijnlijk via een DNA-onderzoek onder de totale bevolking van smurfendorp. Waar is Peter R. de Vries voor wat publiciteit?
De baby zelf heeft geen weet van dit alles zo bleek ons. TFTC.

25862traditional25862. Smurfjes in het park - Gargamel en Azrael by Martin#17
smileyVerreweg het interessantst in alle verhalen ter wereld zijn de slechteriken. Zonder hen geen helden. Zij brengen de krenten in de taart en worden daar eigenlijk nooit voor bedankt. Deze cache is dus een hommage aan alles wat slecht is. TFTC.

traditional25861. Smurfjes in het park - Grote Smurf by Martin#17
smileyDe grootte van de Grote Smurf viel wel mee. Hij paste gewoon in een potje, zo bleek Lady Cachetta en mij toen we zijn verblijf ontdekten. Op naar zijn tegenspeler met de kat. TFTC.

traditional25860. Smurfjes in het park - Smurfin by Martin#17
smileyDe Smurfin hadden wij het eerst bij de kladden. De dame met de blonde lokken. Ik had er plots twee met dat uiterlijk in mijn gezelschap. De andere was natuurlijk Lady Cachetta. TFTC.