12-09-2017

Lastige hoge caches in De Lier, dan heb je een ladder nodig. En een onvervaarde dochter!

 

traditional25859. LEC #5 Geen Groot Huisje by eikenhofjes
25859smileyIn het kader van wat dingen niet zijn, eindigden Lady Cachetta en ik met een piepklein huisje midden in de Lierse jungle. Met uitschuifladder voorzichtig struinend bereikten wij ons doel. Het was de laatste geocache-actie vandaag. Het was mooi geweest. TFTC.

traditional25858. Geen TB Gevangenis by eikenhofjes
smileyNatuurlijk zitten TB’s hier niet in de gevangenis. Met zo’n vrijheidslievende CO is dat onmogelijk. Reden voor mij dus om een hele handvol van die trackables mee te nemen. Lady Cachetta was weer uiterst behulpzaam met haar uitschuifladder. TFTC.

traditional25857. Geen Makkie by eikenhofjes
smileyDit was zeker geen makkie. Lady Cachetta en ik sjouwden veel langer dan noodzakelijk met een uitschuifladder dan nodig was. Ter plekke viel het wel mee. Voor mij was het een makkie. Alleen even mijn worteltekening plaatsen. TFTC.

 

25855traditional25856. Geen Oppikker by eikenhofjes
smileyDefinitie van een oppikker: Cache waarvan de coördinaten bekend zijn (eventueel via puzzelen en/of berekeningen) en zonder verdere problemen gemakkelijk gevonden zou moeten kunnen worden. Met Lady Cachetta aan mijn zijde werd het gewoon een oppikker. TFTC.

traditional25855. Geen Vluggertje by eikenhofjes
smileyHumor om te lachen. En dat in De Lier, een plaats waar ik altijd grijnzend caches graai. Schrale troost bij deze ‘grabbeltoncache’ is, dat de CO er veel werk aan heeft gehad. Maar ja, knutselen met hout is zijn hobby. Zo heeft hij bij voorbeeld ooit zijn eigen GPS-apparaat uit mahoniehout gesneden.
Gelukkig hoefde er niet geklommen te worden. De uitschuifladder van Lady Cachetta deed prima dienst. TFTC.

multi25854. Lierse Bank by eikenhofjes
smileyOp het verkeerde been gezet door de vorige caches zochten Lady Cachetta en ik hier ijverig naar een aanwijzing. Zonder resultaat. Toen maar eens de beschrijving gelezen. Aha, iets met poten, balken, planken en zo. Wij waren het oneens met de CO over de aantallen, maar we dachten op tijd aan de ‘Wet van Williii’ die luidt dat de CO altijd gelijk heeft. Zo vonden wij gelijk de cache. TFTC.

multi25853. Liers Hoedje #2 by eikenhofjes
25853smileyIn tegenstelling tot de nabijgelegen letterboxcache moest hier echt een aanwijzing worden gevonden. Na lang zoeken, hahaha, lukte Lady Cachetta en mij dat. Op de stash area was het nog lastiger, maar gelukkig deed Lady Cachetta de goede greep. TFTC.

letterbox25852. Lierse Letterbox by eikenhofjes
smileyTsja, dat heb je als je een stuk tekst van een andere cache kopieert. ;) Dan schrijf je, dat er een aanwijzing moet worden gevonden. Gelukkig hield ik mij aan de tekst in de beschrijving en peilde dat het een lust was. Samen met Lady Cachetta graaide ik daarna de cache. TFTC.

mystery25851. Xizat 10K by nokki
smileyOm jaloers op te worden. In alle uithoeken van de wereld heeft Xizat caches gevonden. Bij voorbeeld: Verenigde Arabische Emiraten, Maleisië, Singapore, China, Qatar, Zuid-Korea, Uganda, Moldavië, Rusland, Botswana, Pakistan, Vietnam. Landen waar ik nooit ben geweest en waarschijnlijk ook niet zal komen. Schipluiden vind ik al een heel eind. En ik vond er deze cache. TFTC.

mystery25850. DHCT #1 Xizat by eikenhofjes
smileyIk heb wel eens lastiger puzzels moeten oplossen. In dit geval over de man die heel veel ziet, vooral van de wereld met al zijn reizen om boeren in andere landen van zijn grote kennis op landbouwgebied te laten profiteren. TFTC.

traditional25849. Glitter and Glamour by geo-iris
smileyDe glitter en glamour lachte Lady Cachetta en mij toe hier aan het fietspad nabij Schipluiden. Wij wisten er wel raad mee. TFTC.