08-09-2017

Een bezoekje aan Rijswijk samen met Bionda werd gecombineerd met het vinden van twee caches.

 

traditional25841. Krakkemikkig by t@bgirls
25841smileyGroot feest in het Rijswijkse Bos. Niet omdat Lady Cachetta en ik daar een wandelingetje gingen maken, maar gewoon. Het is daar altijd feest. Dat wil zeggen, pas nadat alles is opgebouwd en alle feestverlichting is aangebracht.

Men was daar druk mee bezig. Vooral met aanvoer van benodigd materiaal. Gigantisch zware powergeneratoren bij voorbeeld. Met een vrachtwagen. En die moest over de krakkemikkige brug.

Een zwetende en doodsbange chauffeur werd aangemoedigd door zijn grijnzende maten op veilige afstand. Ikzelf toonde hem op mijn smartphone even duidelijk de titel van deze cache. Tsja, je hebt gevoel voor humor of je hebt het niet.

Het verwachte kraken bleef uit. De vrachtauto bewoog sierlijk en heel rustig van de ene oever naar de andere zonder noemenswaardige problemen.

In alle consternatie had ik natuurlijk allang de link verstopte cache te pakken. TFTC.

 

25840traditional25840. Hopsvoorde by krabhaye
smileyEen cache met 41 not founds en moeilijkheid 2 sterren. Dan weet je, dat er iets niet klopt. Per definitie is de CO namelijk degene die het slechtst kan inschatten hoe moeilijk zijn cache is. Ikzelf heb in het verleden bij mijn caches daarom meermalen de moeilijkheidsgraad moeten aanpassen.
Lady Cachetta en ik waren hier in de buurt en wilden wel eens een poging wagen. Wij hebben exact 33 minuten nodig gehad voor succes. Is de cache dan echt zo lastig verstopt? Nee, dat niet. Tenminste als je precies de plek weet. De CO heeft volgens mij echt geen moeite gedaan om bewust de cache heel moeilijk te verstoppen. Maar in de praktijk blijkt de plek en de wijze van verstoppen heel lastig. Het zijn de mysteries van het geocachen.
En de hele tijd dat wij zochten huppelden er vrolijk vele konijntjes voorbij. Toch wel opmerkelijk zo midden in hier in de stad Rijswijk. TFTC.