07-09-2017

We beginnen ons echt thuis te voelen in Hitland. Na het oplossen van wat puzzels konden we er weer losgaan.

 

mystery25839. Land der Elfen - Winterelfen by Team Boon
25839smileyHadden de winterelfen niet voor wat ijs op de sloot kunnen zorgen? Dan hadden we niet zo’n eind hoeven omlopen. Niet dat wij iets tegen wandelen hebben, maar onze schatting van de benodigde tijd klopte niet meer. Ergens stond namelijk een dampende maaltijd van bloemkool met kaassaus, aardappelen met lekkere jus en daarbij een knapperige vleesvervangende rondo van onbekende makelij op ons te wachten.
Bovendien moest er ter plekke op de stash area nogal omzichtig gestapt worden, omdat de winterelfen de omliggende tuin niet bepaald winterklaar hadden gemaakt.
Snel nog een kilometertje wandelen naar de auto op de parkeerplaats, even het gas erop en zo kwamen we 5 minuten te laat thuis, maar we mochten gelukkig gewoon snel aanschuiven. TFTC.

traditional25838. Welkom in het Land der Elfen by Team Boon
smileyMet Lady Cachetta in de buurt heb je geen ladder nodig. In 4,7 seconden was het gepiept. En dat terwijl ik even daarvoor beweerde, dat het met deze cache hoog in de boom waarschijnlijk niks zou worden, omdat we geen ladder bij ons hadden. Dat moet je niet tegen haar zeggen. Of juist wel natuurlijk, want haar motivatie steeg tot ongekende hoogte. En dat was hier absoluut noodzakelijk. Dat we hier welkom waren, wisten we trouwens al. Het was al ons derde bezoekje in korte tijd. TFTC.

25837letterbox25837. Land der Elfen - Elfenpost by Team Boon
smileyDe post is helemaal uit de tijd. Alles gaat per email, sms of WhatsApp. Van deze moderne communicatie hebben elfen natuurlijk nog nooit gehoord. Bovendien vertelden ze niet waar de brieven gepost moesten worden. De ene elf wees naar het noordoosten en een andere elf naar het zuidoosten. Gelukkig stonden ze niet op dezelfde plek te wijzen. Wij hebben dus gewandeld in de gewezen richtingen en wonder boven wonder vonden we de brievenbus. Wel eentje uit de oude tijd, maar dat was niet onverwacht. TFTC.

mystery25836. Land der Elfen - De Elfenschool by Team Boon
smileyOp de elfenschool moet je bij het tellen op je tellen passen, zo bleek mij bij het oplossen van de puzzel. Anders moet je hertellen, zoals ik. Maar het lukte.
In het veld moesten we nog meer op onze tellen passen, vooral voor laaghangende takken en her en der liggende afgevallen takken gecamoufleerd door braam en brandnetel. Voorwaar iets om rekening mee te houden. En dat deden we. Met succes. TFTC.

mystery25835. Land der Elfen - Elfenkinderen by Team Boon
25835smileyDoolhoven zijn in principe gemakkelijk. Niet de kant uitgaan die doodloopt, dan kom je er vanzelf uit. Ik zou mijn kind trouwens niet graag het getoonde puzzeldoolhof insturen, want hoe gemakkelijk ook, frustratie ligt op de loer. Veel te veel mogelijkheden die tot niets leiden. Gelukkig vond ik na veel trial and error de uitgang.
In het veld bleek, dat ik meer naar mijn dochter moet luisteren. Ze beweerde eergisteren al op grond van intuïtie dat er een cache lag op de plek waar de GPS ons vandaag naar toe leidde. Oppervlakkig zoeken leidde toen tot niets, maar vandaag met de zekere wetenschap volgde het succes. TFTC.

mystery25834. Land der Elfen - De Elfenster by Team Boon
smileyPittige puzzel met die zevenklapper. Wat hebben elfen met het getal zeven? In de beschrijving staat wel het een en ander, maar als eenvoudige getallenmaniak had ik een elfpuntige ster verwacht. Maar dan was de puzzel nog lastiger geweest. Ook om te fabriceren, vermoed ik. Na een avondje diep denken en veel gummen, had ik de coördinaten van deze cache te pakken.
In het veld was het een stuk eenvoudiger, ondanks brandnetels en braamstruiken. Het grappige is, dat we twee dagen geleden werkend met de Carrotte-methode tot op 20 meter van de cache hadden staan zoeken. TFTC.