04-09-2017

Wandelend met Bionda door het recreatiegebied Hitland-zuid een aantal lastige caches gevonden.

 

traditional25832. Brug #7: Bredepad Brug by Thobias010
25832smileyWaadpak? Verkrijgbaar in alle soorten, kleuren, groottes en maten, van pvc of neopreen. Prachtig allemaal, maar wij hadden dit attribuut niet bij ons op onze wandeling door Hitland-zuid om deze viersterrencache te kraken. Gelukkig heb ik ooit een stuntvrouw annex slangenmens in de wieg gelegd en die was nu 46 jaar later bereid haar kunsten te vertonen.
Na een snelle inspectie van het pittoreske houten bruggetje was het haar duidelijk waar de petling zich verschool. In no time volgde een onnavolgbare olympische brugoefening waar Epke Zonderland nog een puntje aan kan zuigen. Ik als jury gaf haar uiteraard de hoogste notering. Triomfantelijk toonde zij de petling met brede smile. Kan het nog beter? Dachutniet. TFTC.

traditional25831. Hitland #5 by FairSheep
smileyWij scoorden alweer de vijfde hit. In dit geval Bridge over troubled water van Simon en Carmiggelt. Het viel hier overigens wel mee met de troebelheid van het water. TFTC.

traditional25830. Hitland #4 by FairSheep
smileyEindelijk vond ik zelf de cache. Alle andere werden vandaag door mijn lieve dochter gespot, meestal nog voordat ik het sein ‘zoeken’ had kunnen geven. Ik was er blij mee. TFTC.

25828traditional25829. Brug #10: Wijngaard Brug (2) by Thobias010
smileyAlweer een Wijngaardbrug. Deze pittoreske loopplankieren door water en moeras lenen zich uitstekend voor het verstoppen van caches. Op je knieën of buik voor de broodnodige lichaamsbeweging, maar dan heb je ook wat. In dit geval een petling. TFTC.

traditional25828. Brug #9: Wijngaard Brug (1) by Thobias010
smileyDe Wijngaardslak kende ik al. De Wijngaardbrug nog niet. Bruggen als deze vind je in Hitland-zuid en ze doorkruisen moerasgebieden. Handig dus om droge voetjes te houden en niet ten onder te gaan in het moeras. En soms vind je er een cache. Zoals wij nu. TFTC.

traditional25827. Brug #8: Golfbaanbruggetje by Thobias010
smileyNadat wij hadden geconstateerd, dat men op het oefenveld golfballetjes slaan maximaal 150 meter ver kon meppen, dook Lady Cachetta onder de brug. Niet echt natuurlijk, maar bij wijze van spreken. Ze wierp vele vergeefse blikken, daarbij allerlei riskante houdingen aannemend om maar zoveel mogelijk blikveld te hebben. Zelfs de spiegeling in het water benutte zij als hulpmiddel. Succes kon eigenlijk niet uitblijven. Al moet ik eerlijk bekennen, dat ik het al had opgegeven en verder wilde. Zij hield vol en toonde op zeker moment triomfantelijk de petling. TFTC.

traditional25826. Hitland #3 by FairSheep
25827smileyDe oefenbaan lag vol met golfballetjes. Maar dat interesseerde ons nauwelijks, want wij wilden hit #3 scoren. Het werd een nummer van de Beatles: ‘You’ve got to hide your love away’. Vonden we wel toepasselijk, vooral het “Hey!!”. TFTC.

traditional25825. Hitland #2 by FairSheep
smileyIk doe weinig bankzaken, maar hier moest het. Ik verwachtte dezelfde verstopwijze als bij #1, mar daar had de CO mij te pakken. Gelukkig was mijn lieve dochter een stuk scherper. Deze wijze van verstoppen op zo’n locatie was nieuw voor mij. TFTC.

traditional25824. Hitland #1 by FairSheep
smileyWandelend met mijn lieve dochter door Hitland-zuid, een recreatiegebied nabij Nieuwerkerk aan de IJssel, vroeg ik mij plots af of iemand hier een paar rake caches had verstopt. Wat schetst mijn verbazing, dat ik op mijn Cachly-app inderdaad twee handen vol icoontjes spotte. Iets met hits en bruggen.
De eerste hit lag vlakbij de geparkeerde bolide en werd stante pede gegrepen. TFTC.