03-09-2017

Wandelend met Bionda door het recreatiegebied Hitland probeerden wij onvoorbereid enkele caches te vinden.

 

traditional25823. Brug #42: De Elfen Brug by Team Boon
25823smileyDe grote vraag was: Is deze elfenbrug een brug te ver? Samen met Lady Cachetta zocht ik in Hitland het antwoord. In eerste instantie was het antwoord: ja.


Om op de plaats des heils te geraken probeerden wij eerst drie andere bruggen uit, de een nog vervaarlijker dan de ander. Zij leidden helaas niet tot succes.


Onze tweede poging strandde ook, nu in een jungle van brandnetel, braam, springbalsemien en nog meer van dat gespuis onder de planten. Maar in de verte zagen wij licht. Er was nog hoop.


De derde route bracht het gehoopte succes, maar pas nadat wij ons door een woud van brandnetels hadden geworsteld. Bovendien bleek de cache zwaar bewaakt te worden door een salamander. Met haar scherpe gelaserde ogen spotte de Lady zowel de bewaker als de cache bij een waarachtig sprookjesachtige brug.
TFTC.

25823a25823b

25823cmystery25822. Land der Elfen - Waterelfen by Team Boon

smileyWandelend met mijn lieve dochter door Hitland, een recreatiegebied nabij Nieuwerkerk aan de IJssel, vroeg ik mij plots af of iemand hier een paar sprookjesachtige caches had verstopt. Wat schetst mijn verbazing, dat ik op mijn Cachly-app inderdaad twee handen vol icoontjes spotte. Iets met elfen.


Normaal moet je voor elfen in de ban van een ring zijn, maar hier in Hitland barst het ook van de elfen. De meeste nogal mysterieus. Om ze te vinden, moet je thuis hun geheimen ontrafelen, maar dat hadden wij niet gedaan.


Daarom hebben op goed geluk links en rechts naar sporen geloerd en warempel, wij vonden er eentje, een waterelf nog wel, verscholen in het struweel. De andere elfen bleven voor ons verborgen. TFTC.