13-08-2017

Zul je altijd zien: lekke band. Net toen ik lekker door het duingebied reed bij Heemskerk.

 

Lekke band

25782Daar liep ik dan met mijn vouwfietsje aan de hand. Wel geprobeerd de lekke achterband te 'plakken' met een speciaal daarvoor bestemd spuitbusje, maar helaas. Na enkele kilometers passeerde ik een bosbessen zoekend echtpaar, waarvan de man aanbood om de band te plakken. Heel sympathiek. Wij geraakten aan de praat en een halfuurtje later demonstreerde ik hen mijn mislukte poging van een uur geleden. Het wonder geschiedde echter. Nu lukte het wel! Vrolijk sprong ik weer op mijn fietsje. Deze dag was nog niet ten einde.

 

traditional25782. Stile in het bos [NHD 2016] by HJFOL
smileyIk neem aan dat met stile stilte wordt bedoeld. Dat was namelijk het geval hier in het bos bij Heemskerk. TFTC.

mystery25781. Opgeruimd geeft uitzicht by ARGeoPS
smileyMet opgeruimd gemoed loste ik de puzzel op en benaderde de stash area hier nabij Heemskerk. Om nou te zeggen, dat het hier netjes opgeruimd was, nee. Maar ik vond er wel een cache. TFTC.

25779traditional25780. Natuurgeweld 1 [NHD 2016] by HJFOL
smileyDe gewelddadigheid van de natuur is ons allen natuurlijk bekend. Tsunami’s, aardbevingen, orkanen, noem maar op. Ook hier nabij Heemskerk heeft de natuur hardhandig ingegrepen. Desalniettemin mooi een gelegenheid een cache te plaatsen. Omdenken heet dat geloof ik. TFTC.

traditional25779. Tussendoortje [NHD 2016] by HJFOL
smileyAltijd leuk een tussendoortje. En nog meer als je dan twee aardige jongedames treft die naar dezelfde cache zoeken. Maar met drie personen zoeken stond nog niet garant voor een snelle vondst. Samen met Smintenie en Lijntje1987 banjerde ik over de stash area, totdat... totdat wij plots het licht zagen.
Na een korte babbel vervolgde ik mijn weg in tegengestelde richting van de jongedames. Ik probeerde hen nog even op het verkeerde spoor te zetten, maar dat mislukte ;). TFTC.

traditional25778. Tja en dan.......... [NHD2014] by HJFOL
25778smileyTsja en dan denk je: “Wat heb ik nu aan mijn fiets hangen?” of gedachten van gelijke strekking. Ik dacht ook, dat ik deze grap wel vaker bij het geocachen was tegengekomen. Maar het blijft leuk. Zeker, omdat de CO mij niet al te lang liet zoeken naar de oplossing. TFTC.

multi25777. lily of the valley by Cumulus-H
smileyHet leek mij wel aardig om dit lelietje te plukken louter en alleen op grond van de gegeven formule, waarin maar 2 cijfers ontbreken. In de praktijk een rechte lijn van 125 meter lengte. Daarop zou de cache moeten zijn verstopt. Het was echter niet mogelijk deze lijn gewoon te volgen. Dichte begroeiing verhinderde dat. Al slingerend tussen het groen kwam ik op zeker moment in een kansrijk gebied terecht, mede ook door de gegeven aanwijzing en hint. En warempel, de Carrotte-methode had alweer succes. TFTC.

multi25776. Grondwatermeter - Water in het duin by ARGeoPS
smileyProjecteren kan ik intussen als de beste. Ik hoefde de gevandaleerde grondwatermeter niet eens te bezoeken. Gelukkig zit het water nog wel in de duinen en vond ik probleemloos de cache. TFTC.

25775multi25775. Het bospad by Cumulus-H
smileyIk was benieuwd of ik hier een bospad zou aantreffen in het bos. Ik werd niet teleurgesteld. Het bleken er vele. Dan maar op zoek naar het bospad dat voorzien was van een cache. Daarvoor eerst de benodigde info verzameld. Het leukste aan deze cache vind ik het credo van de CO: “Treuzel bij het zien van een dreuzel.” Die ga ik opnemen op mijn website bij de vele andere geocaching-oneliners.  TFTC.

traditional25774. Kabouterpad [NHD2016] by HJFOL
smileyHa, een kabouterpad. Daar kon ik hopelijk met mijn gestalte van normale proporties toch ook wel overheen flaneren? Inderdaad, het lukte. Evenals het vinden van de cache. TFTC.

traditional25773. Schapenweide [NHD 2016] by HJFOL
smileyAls een mak schaap liet ik mij door het pijltje van mijn GPS-apparaat naar de schapenweide leiden. Daar werd ik gelukkig niet geknipt en geschoren. Ik vond er wel een cache. TFTC.

mystery25772. Grote Stuk - Water in het duin by ARGeoPS
25770smileyNadat ik op wonderbaarlijke wijze mijn lekke band had gerepareerd door middel van een spuitbusje met scheerschuim (daar leek het op), fietste ik blij van zin nog een klein stukje naar het Grote Stuk. TFTC.

traditional25771. Pompstation Sec. H - Water in het duin by ARGeoPS
smileyMet mijn vouwfietsje aan de hand wandelde ik door het land met een lekke achterband. In dit geval het duingebied nabij Heemskerk. En geen duingebied zonder een pompstation natuurlijk. Toch kon ik daar niet mijn band oppompen. Ter troost vond ik wel een cache. TFTC.

traditional25770. Olifantenpaadje [NHD2016] by geo55tig
smileyHoe ik ook keek, geen olifantenpaadje. Wel een paardenpad, waar twee ruiters mij vriendelijk groetten. Zij vertelden mij, dat de CO uit de nek oreert door te zeggen dat het paardenpad origineel olifantenpaden zijn. Ik geloofde toch al niet wat ik las. Olifanten zie je alleen in dierentuinen of op National Geografic. Desalniettemin ging ik op zoek naar de cache. Die was niet lastig te vinden. TFTC.

25769traditional25769. Waterputten - Water in het duin by ARGeoPS
smileyWij hadden vroeger ook een waterput achter het huis. Een simpele uitvoering. Deksel opendoen en met een emmer aan een touw water putten. Zelf gebruikten wij die niet, maar wel een schipper die even verderop met zijn boot lag. De waterputten hier in de duinen bij Heemskerk zijn van een ander kaliber. En soms vind je er een cache. TFTC.

traditional25768. Hooiweg - Water in het duin by ARGeoPS
smileyHet was flink druk hier op de vroege zondagochtend. Lachen om de lieden die met lange stokken in de hand voorzichtig over het rooster schuifelden. Toen ze uit zicht waren, sloeg ik toe. TFTC.

traditional25767. Rode Meidoorn [NHD2016] by geo55tig
smileyAls fervente tuinliefhebber likte ik mijn lippen af bij het zien van deze rode meidoorn. Dat ik dit nog mocht meemaken hier in het duingebied bij Heemskerk. Mijn twee linkerhanden jeukten om de struik uit te graven en in mijn eigen tuin te plaatsen. Helaas heb ik geen tuin op 9-hoog. Mij getroost met de cache. TFTC.

traditional25766. Verzin maar weer eens wat... [NHD2016] by geo55tig
25768smileyGevonden! TFTC.

traditional25765. Geen Meidoorn [NHD2016] by geo55tig
smileyIk zocht hier niet vergeefs naar niet een meidoorn en ook niet vergeefs naar een esdoorn. En al helemaal niet vergeefs naar een cache. TFTC.

traditional25764. Kleine Meidoorn (2x) [NHD2016] by geo55tig
smileyAlles wat groeit en bloeit begint klein. Zo ook de meidoorn. Hier ontdekte ik er zelfs twee. En een cache. TFTC.

traditional25763. Eén Meidoorn [NHD2016] by geo55tig
smileyVoor de gemiddeld anderhalfstijlige meidoorn moet je in het duingebied bij Heemskerk zijn. Bij voorbeeld hier vond ik er eentje. En een cache. TFTC.

traditional25762. Bevers?! [NHD2016] by geo55tig
smileyDe CO mag wel eens een korte cursus volgen over knaagsporen van bevers. De beschadigingen aan de bomen hier lijken er niet op. Deze zijn namelijk veroorzaakt door de homo sapiens, een veelvoorkomende veelvraat die zo’n beetje overal opduikt en er zelfs van wordt verdacht doosjes in het bos te verstoppen. TFTC.

traditional25761. Mooi plekje [NHD2016] by geo55tig
smileyVan alle genoemde fauna in de beschrijving niets te zien. Gelukkig drink ik nooit koffie, zodat ik in tegenstelling tot de CO dat hier niet ontbeerde. De plek was inderdaad mooi, vooral ook omdat ik er een cache vond. TFTC.