21-07-2017

Dramatische gebeurtenissen aan de Zevenhuizer Plas met in de hoofdrollen Alaa en mijn GPS-apparaat.

 

mystery25577. Duckies in de Zuidplaspolder - Bonus by Team Boon
25576smileyB.geor was toch wel een beetje gepikeerd, dat ik onmiddellijk zag waar de cache zich bevond. 14 jaar cache-ervaring is niet niks. Voor haar was het de tweede keer dat ze meemocht op een cache-expeditie. Maar mij werd min of meer verboden om te zeggen waar ik de cache spotte. Zo was ze lekker bezig uit te pluizen wat zoal de aanwezigheid van een cache verraadt. Best grappig om haar te zien ploeteren. Uiteraard vond ze de cache en konden wij voor de laatste keer vandaag onze logs plaatsen. De Duckies hebben ons een paar uurtjes prettig bezig gehouden. TFTC.

traditional25576. Duckies in de Zuidplaspolder - 6: SLOTH by Team Boon
smileyDucky Sloth lag braaf te wachten tot wij voorbijkwamen voor een geotechnisch bezoekje. Nadat B.geor weer haar gebruikelijke show had opgevoerd – met veel mimiek poseren met de cache, ingespannen log noteren, mij mijn worteltekening laten plaatsen, selfies maken met nog meer mimiek – waren we toch wel een beetje moe. We besloten nog 1 cache te doen en dat werd de bonus. TFTC.

25575traditional25575. Duckies in de Zuidplaspolder - 4: LUST by Team Boon
smileyNa enkele vergeefse rondjes om het elektriciteitshuisje en een bezoekje aan de verkeerde boom, spotte B.geor plots Ducky Lust. Kijk, daar heb je wat aan. TFTC.

traditional25574. Duckies in de Zuidplaspolder - 3: GREED by Team Boon
smileyWij doken eerst aan de verkeerde kant van het paardenpad het bos in. Na het lezen van de hint werd me dat duidelijk. Samen met B.geor een sprintje door de diepe greppel en daarna mocht zij de honneurs waarnemen onder het toeziend oog van Ducky Greed. TFTC.

traditional25573. Duckies in de Zuidplaspolder - 2: GLUTTONY by Team Boon
smileyOok Ducky Gluttony had blijkbaar de benen genomen, maar wel een keurige petling achtergelaten. B.geor overwon haar angst voor brandnetels en sloeg onvervaard toe. TFTC.
2557325573a

traditional25572. Duckies in de Zuidplaspolder - 1: ENVY by Team Boon
smileyDucky Envy was verdwenen, maar het doosje lag er nog. Dat werd vakkundig door B.geor opgespoord, van haar log voorzien en weer netjes teruggestopt. Natuurlijk heb ik tussendoor ook even mijn worteltekening mogen plaatsen. TFTC.

traditional25571. Duckies in de Zuidplaspolder - Extra by Team Boon
25571smileyNet toen we teleurgesteld constateerden dat al het werk van B.geor voor niets was geweest, spotte ik de cache. Die lag gewoon aan onze voeten op de kant. B.geor had tijdens haar moedige tocht door het water al vastgesteld dat de fles bij de paal geen cache bevatte. Ze keerde dus terug zonder cache, maar wel met bebloede voet. Ergens onderweg in iets scherps gestapt.

Nu was het mijn beurt om naar de fles te waden en de cache daarin te droppen. De dop op de cache ontbrak. De logrol was derhalve nat. Ik heb toch met moeite onze initialen WC en BG erop genoteerd alvorens het puntige pijpje in de fles te deponeren.

Onderweg naar dat doel hoorde ik ineens een flinke plop naast mij in het water. Het bleek mijn GPS-apparaat te zijn, dat zich uit mijn broekzak had gewurmd. Voor de ogen van de verbaasde B.geor viste ik het apparaat uit het water en het bleek nog gewoon te functioneren.

Uiteindelijk kwam ik met al mijn toebehoren behouden aan de kant en kon de balans worden opgemaakt. Het bloeden werd gestelpt. B-geor verzekerde mij dat het geen probleem was om verder te wandelen. Het avontuur aan de Zevenhuizer Plas was dramatisch begonnen. TFTC.

25571a25571b

25571c25571d