09-07-2017

Op de fiets langs de Hoofdvaart tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep en wat er verder ter tafel kwam.

 

traditional25513. Trompetterdorp 6e by de-trompetter
25511smileyDeze cachedag afgesloten met een duik in een bosje nabij de sportvelden. Ik trof er een alleraardigste kleine versie van een veelgebruikte verstopmethode aan. TFTC.

traditional25512. TR-D .. 20 by de-trompetter
smileyEn jawel: huisje, boompje, beestje. Maar dan zonder huisje en beestje. TFTC.

traditional25511. TR-D .. 19 by de-trompetter
smiley‘T’ek was gesloten. De cache ook, zowel voor als na het loggen. TFTC.

traditional25510. TR-D .. 18 by de-trompetter
smileyVolgens het bord mocht ik hier parkeren op zondag. Dus ik mijn fiets neergezet en de cache gegraaid. TFTC.

traditional25509. TR-D .. 16 by de-trompetter
smileyWaar zouden we zijn vandaag de dag zonder elektriciteit? Waarschijnlijk ook minder caches. TFTC.

25507traditional25508. TR-D .. 15 by de-trompetter
smileyHet cachepaadje nodigde mij uit tot een duik in het bos. Onmogelijk voor mij om daar weerstand aan te bieden. TFTC.

traditional25507. TR-D .. 14 by de-trompetter
smileyMet geweldig uitzicht op een van de beroemde Calatravabruggen, genaamd de Harp, sloeg ik hier mijn slag. TFTC.

traditional25506. Ze komen steeds dichterbij by opa48
smileyHeerlijk toch, als je als 69-jarige opa in deze schepsels gelooft. Ikzelf ben een stuk nuchterder. Dit in tegenstelling tot een goede vriend van mij, die waarschijnlijk ook regelmatig niet geheel bij de tijd is. ;) TFTC.

traditional25505. Laat je niet in de boot nemen by opa48
smileyIk liet mij hier zeker niet in de boot nemen in deze buitenwijk van Hoofddorp. Ondanks de prachtige locatie nodigde het scheepje mij namelijk totaal niet uit. Het lag vol met afval uit de moderne tijd. Veel plastic en blikjes dus. Overblijfselen van overmatig feestgedruis. Ikzelf ga mij nimmer te buiten aan dergelijke ongein. Ik graai liever een cache. En dat was hier mogelijk. TFTC.

traditional25504. #1 Langs de Hoofdvaart by opa48
25505smileySnel de cache gepakt, want op het nabije billboard nodigde een knappe jongedame iedereen uit om deze bedrijfslocatie te komen kopen. Bovendien een extra mogelijkheid tot ontwikkeling, wat dat ook moge betekenen. TFTC.

traditional25503. #2 Langs de Hoofdvaart by opa48
smiley“Hebben we der allemaal zin in!?” brulde de zanger in de microfoon. Waarschijnlijk niet, want de gasten op het terras van Hotel de Beurs – gespecialiseerd in bruiloften & partijen – reageerden erg lauw. Toen ging hij maar zingen en zijn maatjes spelen. Onappetijtelijke muziek. Maar gauw doorgefietst naar deze cache. TFTC.

traditional25502. #3 Langs de Hoofdvaart by opa48
smileyIk was de enige bezoeker die hier parkeerde. En nog wel met mijn zilvermetallic kettingloze vouwfietsje. Tijd voor uitzicht op De Eersteling, de ronde stenen stellingloze Hoofddorpse molen, een verdiende dronk en een cache. TFTC.

traditional25501. #4 Langs de Hoofdvaart by opa48
smileyVolgens de ANWB-richtingwijzer vlak na het tunneltje kun je hier alle kanten op. Toch ontbrak de aanwijzing richting de cache. Die vond ik dus maar zelf. TFTC.

25499traditional25500. #5 Langs de Hoofdvaart by opa48
smileyEven schakelen bij een kastje en hup daar had ik een goed gecamoufleerde cache te pakken. TFTC.

traditional25499. #6 Langs de Hoofdvaart by opa48
smileyDaar had De Luit mij bijna te pakken. Maar mijn lengte van 1.76 m. was net voldoende om deze Calatravabrug te ontmantelen of zoiets. TFTC.

traditional25498. #7 Langs de Hoofdvaart by opa48
smileyToch wel een vreemd object die Citer. Deze zeer langgerekte Calatravabrug was voor mij een berg van de eerste categorie, maar ik wist desondanks probleemloos de horde te nemen. De cache was een stuk eenvoudiger. TFTC.

traditional25497. #8 Langs de Hoofdvaart by opa48
smileyKon niet missen. Pijltje wees precies in de juiste richting. TFTC.

traditional25496. #9 Langs de Hoofdvaart by opa48
smileyVeel snelheid reducerende drempels langs de Hoofdvaart. Ik trok me er in het algemeen niets van aan op mijn vouwfietsje. Hier ben ik echter even gestopt. Je snapt wel waarom. TFTC.

traditional25495. Nichel's 10.000ste cache by de-trompetter
25494smileyAltijd leuk, een mijlpaal bij geocaching. 10.000 is wel bijzonder. Welkom Nichel bij het gilde der myriade-cachers. Grappige cache hier. TFTC.

traditional25494. # 10 Langs de Hoofdvaart by opa48
smileyDe visser aan de overkant keek niet op of om. Slechts de dobber had zijn volledige belangstelling. Ik moest ‘toevallig’ even aan de overkant van de weg zijn. TFTC.

traditional25493. # 11 Langs de Hoofdvaart by opa48
smileyEen witte pijl op een blauw veld probeerde mij van de wijs te brengen. Uiteindelijk volgde ik wel de richting van de pijl, maar eerst even een klusje opknappen hier. TFTC.

traditional25492. Trompetterdorp 9e by de-trompetter
smileyNu ik vandaag toch bezig was aan de Hoofdvaart, kon ik deze ook mooi meepikken. TFTC.

traditional25491. Trompetterdorp 5e by de-trompetter
smileyHet parkeerterrein was vrijwel leeg. Geen koopzondag hier in Nieuw-Vennep? Zo kon ik mooi ongestoord even een cache graaien. TFTC.

25489traditional25490. TR-D .. 07 by de-trompetter
smileyDoor mijn duik in het bosje werd een van de vele rotondes uit Getsewoud aan mijn aandacht onttrokken. Het leverde wel een cache op. TFTC.

traditional25489. TR-D .. 06 by de-trompetter
smileyNabij een pittoresk houten bruggetje mocht ik mijn zoveelste duik in een bosje nemen vandaag. Ik deed het met verve. TFTC.

traditional25488. TR-D .. 05 by de-trompetter
smileyHoge bomen vangen veel wind. Deze boom dus niet. Ik ving er wel een cache. TFTC.

traditional25487. TR-D .. 04 by de-trompetter
smileyEen beetje achterbaks achterlangs de huizen een bosje in. Je moet maar durven. Ik wel. TFTC.

traditional25486. cashen langs de velden by Wabo69
smileyDe wijsheid straalde er vanaf hier aan de straat genaamd Heideveld, terwijl aan de overkant een feestje gaande was. Wat de CO echter heeft bewogen om het woord cachen niet goed te spellen, zal wel altijd een mysterie blijven. TFTC.

traditional25485. Fagus Sylvatica by El tigro
25484smileyIk had ook graag een Fagus Sylvatica in mijn tuin. Maar 9-hoog op een flat is dat een utopie. Dus dook ik hier in Nieuw-Vennep maar even een heg in voor het goede gevoel. TFTC.

mystery25484. Trompetterdorp trug op de kaart 1e by Inge de-trompetter
smileyKoud had ik de cache trug op zijn plekkie gelegd, of in de verte klonk trompetgeschal. Het was de Trompetter zelf die enthousiast zijn 6-persoons-cache-bus links van de weg parkeerde om mij aan te spreken. Lastig voor passerend verkeer, maar dat kan allemaal in Nieuw-Vennep. Even gezellig gebabbeld, maar niet te lang, want ik verkeerde in een dip. Toch iets teveel hooi op de vork vandaag. Later een deel van mijn voorbereide route geskipt. Nadat de Trompetter mij moed had ingesproken, vervolgde ik mijn weg. TFTC.

traditional25483. Harley introduceert de Wintrack mast by Harley&Friends
smileyNadat ik was uitgenodigd om oogcontact te zoeken met afslaand bouwverkeer, dit voor mijn eigen veiligheid, maar nergens werkverkeer kon ontdekken, maakte ik in plaats daarvan oogcontact met de merkwaardige maar wel leuke cache. TFTC.

25482traditional25482. TR-D .. 02 by de-trompetter
smileyWat is hier aan de hand? Loze bruggen en viaducten. Of is het allemaal in ontwikkeling? Ik schudde mijn hoofd en pakte de cache. TFTC.

traditional25481. TR-D .. 01 by de-trompetter
smileyIk had de cache in volle vaart kunnen graaien, maar zo ben ik niet. Dus rustig afgestapt en mijn werk gedaan. TFTC.

traditional25480. Trompetterdorp trug op de kaart 2e by de-trompetter
smileyKiss & Ride, ofwel snel halen en brengen. En er mogen vrachtauto’s parkeren. Merkwaardig stuk middenstrook aan de Getsewoudweg. Ik begreep het niet echt goed. Dat er een cache lag, snapte ik wel. TFTC.

traditional25479. Harley bij de zwaluwwand by Harley&Friends
smileyZwaluwwanden ken ik. Meerdere gezien, ook tijdens geocachen. Deze wand bleef echter voor mij verborgen. Ik meende wel een paar van de zwaluwen door het struweel te zien knallen, maar dat kunnen ook andere soorten zijn geweest. De cache was onmiskenbaar de juiste. TFTC.

traditional25478. Harley's achtertuintje (Harley's backyard) by Harley&Friends
smileyHarley kan knap knutselen. Dat ondervond ik hier aan de Smedenweg in Nieuw-Vennep. Ik heb wel een vraag: als dit het achtertuintje is, waar bevindt zich dan het voortuintje? TFTC.

mystery25477. juud123 #1 by juud123
25475smileyHet is niet iedere dag dat ik Abbenes bezoek. Toen ik dus enigszins in de buurt was, greep ik de kans om even langs te gaan bij deze cache. Moest wel voorzichtig te werk gaan met mijn overgevoelige handjes. TFTC.

traditional25476. Harley laat je voor paal staan by Harley&Friends
smileyIk stond hier inderdaad voor paal. De hele paal van boven tot onder, van voor en van achter bekeken, maar geen cache. Niet echt een reden om te gaan paaldansen dus. Gelukkig kon ik paal en perk stellen aan Harley’s uitdaging en toch toeslaan. Mooi gemaakt. TFTC.

mystery25475. Langs de Hoofdvaart de Bonuslocatie by opa48
smileyWat was ik blij dat ik het team HappieAppie uit Krommenie onderweg tegenkwam. Zij waren namelijk keurig bij #1 van de serie begonnen en beschikten zodoende over alle benodigde letterinfo voor de bonuscache. Ik had pas de helft omdat ik bij #12 was gestart. Gelukkig mocht ik meeliften op hun informatie en samen vonden we de kers de op taart van de Hoofdvaartserie. TFTC.

traditional25474. #24 Langs de Hoofdvaart by opa48
smileyHet team HappieAppie stond me hier op te wachten. Ik was vertraagd, omdat onderweg grote stroken met prachtige bloemen tussen de velden opdoken. Vooral klaprozen. Daar moest ik foto’s van maken natuurlijk. Daarna werd er gerekend. Vooral door hen. Ik stond erbij en keek ernaar. En ik mocht meefietsen naar de bonus. Wat een weelde. TFTC.

25474traditional25473. #23 Langs de Hoofdvaart by opa48
smileyLangs een groot veld verbouwd met spitskolen, maar het kunnen ook suikerbieten of sperzieboontjes zijn geweest, peddelde ik naar de een na laatste cache van de serie. Moeiteloos gespot. TFTC.

traditional25472. #22 Langs de Hoofdvaart by opa48
smileySpoorlijnen, snelwegen, het komt hier allemaal bij elkaar en moet dan scheef over de Hoofdvaart. Knappe ingenieurs hebben uitgedokterd dat je dan het beste viaducten kunt bouwen en zo geschiedde. En dat gaf weer mogelijkheden tot het verstoppen van een cache. TFTC.

traditional25471. #21 Langs de Hoofdvaart by opa48
smileyDe Andrea Hoeve uit 1864 is een langhuisboerderij en een rijksmonument. Dus fietsten wij rustig en beheerst langs de twee smeedijzeren spijlenhekken waarin ook de naam van de hoeve is verwerkt. Allemaal mooi natuurlijk, maar wij wilden een cache. En die lag een stukje verderop. TFTC.

traditional25470. #20 Langs de Hoofdvaart by opa48
smileyWe fietsten Abbenes uit langs de Hoofdvaart en keken uit over de akkers. Dat verveelt snel, dus pakten we maar een cache. TFTC.

traditional25469. #19 Langs de Hoofdvaart by opa48
25469smileyBij de brug met een grote gestileerde ui als versiering, stopt soms een bus. Nu echter niet. Wel stopten het team HappieAppie en ik om even snel toe te slaan. TFTC.

traditional25468. #18 Langs de Hoofdvaart by opa48
smileyVoor ik het wist, bevond ik mij in Abbenes, een dorp met dik 1.000 inwoners. Voordat de boel hier werd ingepolderd was Abbenes een eiland. Van de abt die hier op de nes zou hebben gewoond, is niets bekend. Beroemd is het lied ‘Zie de maan schijnt door de bomen’ dat hier door de arts/schrijver J.P. Heije is gecomponeerd. Daarom graaiden team HappieAppie en ik al zingend de cache. TFTC.

traditional25467. #17 Langs de Hoofdvaart by opa48
smileyTypisch paardengebied en om te voorkomen dat deze edele dieren de hort opgaan, is het gebied omheind met een metalen buizenhek. En dat inspireert weer enthousiaste cache-leggers. TFTC.

traditional25466. #16 Langs de Hoofdvaart by opa48
smileyNa het passeren van een ingewikkelde half over het water van de Hoofdvaart liggende rotonde was het zowel team HappieAppie als mij duidelijk: hier hoefde niet lang gezocht te worden. TFTC.

25465traditional25465. #15 Langs de Hoofdvaart by opa48
smileyLangs goudgele wuivende korenvelden van #14 naar #15 alwaar de uitdrukking ‘fluitje van een cent’ van toepassing was. TFTC.

traditional25464. #14 Langs de Hoofdvaart by opa48
smileyEen lastige. Team HappieAppie was mij vooruitgefietst, maar stond nog te zoeken. Gezamenlijk werd na flink wat zoeken de klus geklaard. TFTC.

traditional25463. Trompetterdorp trug op de kaart 3e by de-trompetter
smileyNa het loggen de cache keurig trug gelegd, want zo hoort het. Het was wel een beetje spannend maar niet heus. TFTC.

traditional25462. #13 Langs de Hoofdvaart by opa48
smileyEen kwartier zoeken en daarna een half uur kletsen, dat schiet niet op natuurlijk. Maar gezellig was het wel. Toen ik na flink wat zoekwerk eindelijk met de cache in handen stond, kwam het team HappieAppie aangefietst. Konden zo loggen. De rest van de tocht tot aan #24 waren we steeds in elkaars buurt en min of meer om de beurt werden de caches gevonden. TFTC.

traditional25461. #12 Langs de Hoofdvaart by opa48
25462smileyHet moest er toch eens van komen. De Hoofdvaart was mijn doel van deze dag, maar een getatoeëerde geocacher uit Nieuw-Vennep had deze plaats behoorlijk vol gelegd en daar wilde ik ook een deel van vinden. Zo startte ik de Hoofdvaartserie hier. De cache was nauwelijks verstopt. Eigenlijk totaal niet. Hopelijk blijft ie hier ongestoord liggen. TFTC.

traditional25460. TR-D .. 21 by de-trompetter
smileyNa het passeren van een soort kinderboerderij mocht ik ergens de struiken in. Aldaar op een verwachte plek trof ik de cache aan. TFTC.

traditional25459. TR-D .. 26 by de-trompetter
smileySoms heb je geluk. Mag ook wel eens. Ik had slechts 1 vliegtuig nodig voor succes. TFTC.

traditional25458. TR-D .. 27 by de-trompetter
smileyEen record. Gevonden zonder dat er ook maar 1 vliegtuig overvloog. TFTC.

traditional25457. TR-D .. 22 by de-trompetter
smileyOjee, alweer een elektriciteitshuisje. Gelukkig geen toestanden als bij #23. Al na 2 vliegtuigen was het raak. TFTC.

25456traditional25456. TR-D .. 25 by de-trompetter
smileyDe schrik sloeg me om het hart bij het aanschouwen van de klaagmuur. Volkomen ten onrechte. Al na 1 vliegtuig had ik de cache te pakken. TFTC.

traditional25455. TR-D .. 24 by de-trompetter
smileyVanwege een schutterend GPS-apparaat stond ik zeker op 25 meter van de cacheplek naar de cache te zoeken. Na 2 vliegtuigen kwam de juiste aanwijzing en nog 1 vliegtuig later stond ik met de cache in handen. TFTC.

traditional25454. TR-D .. 23 by de-trompetter
smileyHet duurde zeker 10 vliegtuigen en evenzovele rondjes om het elektriciteitshuisje voordat ik deze lastig verborgen cache opmerkte. TFTC.