25-06-2017

Speciale unieke verjaardagscache in Delft. Bedacht en gecreëerd door mijn drie kinderen.

 

75Je wordt niet iedere dag 75 jaar oud. En zeker vandaag niet. Ik was namelijk nog lang niet jarig, maar dat weerhield mijn lieve kindertjes er niet van om mij flink aan het werk te zetten, ofwel alvast een feestje te vieren.

 

Daartoe togen wij naar de Delftse Hout waar een heuse eenmalige geocache was voorbereid door hen. Dit in de vorm van een dambord. Je weet wel, mijn oude hobby. Daar kwam ik overigens pas achter aan het eind van de bijna 4 kilometer lange wandeling langs 8 verschillende waypoints. Die waypoints vormden de velden op het dambord die schijven bevatten. Zodanig dat ik daarmee een probleem moest oplossen.

 

Nadat een lief onschuldig kind het startsein gaf, ging ik spoorslags op pad om de klus te klaren. Onderweg veel gebabbel en jolijt, maar nauwelijks hulp bij het vinden van de aanwijzingen. Wel opmerkingen als “Heeft deze man echt al dik 25.000 caches gevonden?” als ik mij weer eens suf stond te zoeken.

 

75a

Toch graaide ik alle 8 puzzelaanwijzingen bijeen. De apotheose vond plaats bij het gemaal aan de Tweemolentjeskade. Daar vond ik een rooster, dat als dambord diende en even later na veel gepuzzel en het overhandigen van de noodzakelijke roetsj(!)vrije stalen ballen de ‘cache’ die door Menno werd opgevangen in zijn pet.

 

 

Mijn vreugde was groot bij het openen van het doosje, want het bevatte een zeer speciale tegoedbon voor iets waar ik al een poos naar uitkeek. Daarna snel naar ‘het Rieten Dak’ voor wat pannenkoeken en door naar Rijswijk, waar onze 19de escape room op het programma stond. Wij kraakten daar op geheel eigen wijze een Urban Legend.

 

 

Ik dank mijn kinderen voor deze heuglijke gebeurtenis in mijn leven.

-

75b75c

75d75e

75f75g

75h75i

75j75k

75l75m

75n75o