23-06-2017

Me suf gefietst door 's-Gravenzande, maar de multi-cache niet gevonden. Tussendoor wel enkele andere caches meegepakt.

 

traditional25365. Vreelande by Gerlinde1511
25365smileyInteressante geschiedenis van de plaats ’s-Gravenzande die min of meer gesticht werd in de 12de eeuw. Vooral gravin Machteld stootte deze stad (!) op in de vaart der volkeren met dik 20.000 inwoners vandaag de dag. Toch noemen de locals hun stad het Breeje Durp.
Tijdens de realisatie vanaf 2002 van de wijk Vreelande kwamen er wel wat hele oude lijken uit de kast, maar dat mocht de pret niet drukken. In deze wijk met een vriendelijke en tuindorpachtige uitstraling mocht ik een cache vinden. Met uitzicht op het grote gebouw van de Interconfessionele Scholengroep Westland (ISW) scheef aan de overkant, deed ik het. TFTC.

traditional25364. Niet te peilen! Of toch wel? by De Riempjes
smileyHoewel ik natuurlijk uitermate benieuwd was naar het freatisch vlak en de diepere stijghoogte van het grondwater hier in ’s-Gravenzande en ook zowel de kwaliteit als de kwantiteit van het plaatselijke grondwater mij niet koud liet, wilde ik toch vooral een doosje vinden. Daarvoor moest ik even flink peilen, maar het lukte.
Met het doosje in de hand begroette ik daarna de CO die redelijk goed te peilen is. Het was alweer een tijdje geleden dat ik hem voor het laatst zag. Sindsdien zijn zowel zijn kinderen als zijn haardos flink langer geworden.
25363De drie dochters spelen de sterren van de hemel in de topkorfbalclub ONDO (Op Naar De Overwinning) vertelde de trotse vader tijdens een genoeglijke babbel. Gezelligheid kent geen tijd, maar ik moest toch echt verder om een lange multi door deze plaats af te kunnen ronden. Dat is overigens niet gelukt. Maar goed dus, dat ik tussendoor wat andere caches vond, zodat ik niet met lege handen thuiskwam. TFTC.

mystery25363. Pinda liep op spoorwegbaan by Monstertjes
smileyCarrotte liep ver weg van de spoorwegbaan.
Daar kwam bovendien geen treintje aan.
Carrotte struinde door ’s-Gravenzande
Om ergens in een achtertuintje te belanden.
TFTC.

traditional25362. Zie ommeZijde by Westland Scouts
smileyDeze bekende kreet uit de titel kun je naar verluidt inzetten om Belgen flink lang bezig te houden door de tekst aan beide zijden van een object te plaatsen. Voorbereid op deze grap keek ik voorzichtig aan de ommezijde en wist niet wat ik zag, vooral omdat er weinig viel te zien.
25362Toch krijgt deze cache van mij een favo, alleen al voor het idee. De uitvoering is overigens minstens zo creatief. TFTC.

traditional25361. Terug in de natuur by Robbie b
smileyDe stash area werd gekenmerkt door een sterke wietlucht. Zou hierin misschien de reden liggen dat de CO al maandenlang niet bij machte is het overvolle en gescheurde logpapier te vervangen? Dat hij in hoger sferen verkeert of zo? Ik heb mijn initialen WC ergens op het gerafelde papier achtergelaten in de hoop dat het toch nog goedkomt met deze cache hier in een uithoek van ‘s-Gravenzande. TFTC.