21-06-2017

Koninklijk Landgoed De Horsten in Wassenaar met succes een middagje bezocht.

 

multi25360. De Horsten by bajobo
smileyWie kent het niet, het 415 ha grote koninklijk landgoed De Horsten te Wassenaar? Ik zeker wel, want ik was er al eerder een paar keer. Vandaag voor een multi langs 21 punten met 21 te herkennen foto’s. Mijn favoriete cache-type. De route voerde langs de rand van het gebied met zodoende veel doorkijkjes op zachtgroene weilanden en dito sloten.
25360Slim als ik ben had ik een keurig spreadsheetje gemaakt, zodat ik onderweg alleen maar de 21 getallen hoefde in te voeren, waarna de eindcoördinaten en de slotcode automatisch voor mijn neus stonden. Echt handig. Minder handig was het dat ik vergeten was het spreadsheetje in mijn iPhone te laden. Werd het toch weer veel hand- en rekenwerk.
Op dit koninklijke landgoed trof ik onderweg toevallig Máxima en ik heb gezellig met haar op een bankje zitten kletsen over kinderen in het algemeen en vluchtelingenkinderen in het bijzonder. Ook heb ik haar geholpen met de uitspraak van het woord schoolschoonschrijf-schrift. Nederlands blijft soms toch een lastige taal voor medelanders.
Aan het eind van de wandeling werd ik bij de grote plas verrast door twee ijsvogeltjes die rakelings in grote vaart over het water scheerden. Voor het eerst in mijn leven dat ik deze blauwe schepseltjes in het echt zag. Helaas waren ze veel te snel om er een fotootje van te schieten.
Na 2,5 uur wandelen werd het zoals gezegd flink zitten rekenen. Dat deed ik nog correct ook. De cache werd zodoende probleemloos tevoorschijn gehaald. Er ontbrak een dekseltje en het logboek oogde niet echt gaaf, maar ik kon prima mijn worteltekening kwijt. TFTC.

25360a25360b

 

25360c25360d

 

25360e25360f