14-06-2017

Wat een zonkracht vandaag! En ik wandelde gewoon door de polder bij Zoetermeer.

 

multi25284. Xyje Polder Pret by Team Xyje
25284smileyFotocache, mijn favoriet. Hier boven Zoetermeer mocht ik er 15 stuks uit 2015 herkennen om na een wandeling van 4 kilometer de cache te pakken. Twee foto’s bleken gedateerd en bij een foto was al het herkenbare totaal overwoekerd door moeder natuur. De overige 12 waren probleemloos te herkennen.
Op de dag met de sterkste zonkracht van dit jaar maakte ik een middagwandeling in de brandende zon. Je moet maar durven. Gelukkig voerde het eerste deel van de route door het bos en was behoorlijk beschut. Het gebied hier kende ik op mijn duimpje. Geen idee voor de hoeveelste keer ik hier mijn geocache-activiteit ontplooide. Een prima gebied om te vertoeven.
Hoewel in rustig tempo ging het voortvarend en koos ik steeds de juiste foto op de juiste plek, zo bleek mij bij de eindberekening. Na bijna 3 uurtjes Xyje-polderpret stond ik weer bij mijn geparkeerde bolide. TFTC.

mystery25283. Xyje Polder Pret Extra 3 by Team Xyje
smileyBij het komen aanlopen trof ik alweer het team Refinder uit Zoetermeer, dat ik bij Extra 1 ook al had ontmoet. In eerste instantie was de cache onvindbaar, ondanks behoorlijke gezamenlijke inspanningen. Zij wilden al opgeven, toen er een hekje werd ontdekt. Dat leidde ons naar de werkelijke plek, alwaar het doosje eindelijk boven water kwam. Iedereen blij. Ik ging verder met de multi. Zij gingen naar Extra 2. Huh?
TFTC.

25283mystery25282. Xyje Polder Pret Extra 2 by Team Xyje
smileyEn wie had vooraf keurig gelezen, dat er na wp7 van de multi goed moest worden opgelet? En wie herinnerde zich dat pas bij wp8? Dat werd dus een stuk terugwandelen en bij de trap projecteren. Daarbij achterdochtig gadegeslagen door een stelletje op de steiger dat lag te zonnebaden of iets dergelijks.
En wie wandelde even later na een keurige correcte berekening in gedachten de cache gewoonweg voorbij? Ik niet, hahaha. TFTC.

mystery25281. Xyje Polder Pret Extra 1 by Team Xyje
smileyDeze cache liet zich gemakkelijker vinden dan weer verstoppen. Hij lag namelijk open en bloot op mij te wachten. Na het loggen dus aan mij de schone taak om hem ergens terug te plaatsen. Maar waar? De hint was weliswaar behulpzaam, maar ik zag meerdere gerafelde touwtjes. Ik heb daarom maar het touwtje genomen, het dichtst bij het dingetje. Als je hier staat, weet je wel wat ik bedoel. TFTC.

mystery25280. De geheime vogel/Bonus by vogeltjes
25280smileyEen vliegende kraai vangt altijd wat. Precies op het punt alwaar deze cache verborgen is en waar ik totaal geen weet van had, ging mijn telefoon. De doktersassistente die mij meedeelde dat de uitslag van het jaarlijkse bloedonderzoek goed genoeg was om te mogen blijven geocachen, hahaha.
Onder het gesprek wat rondkijkend, viel mij iets op en met de telefoon nog aan het oor ontdekte ik warempel een cache. Deze dus. Gelukkig stond de naam van de cache op het logrolletje, anders had ik totaal geen idee gehad waar ik even later mee in handen stond. Nu dus wel. TFTC.

traditional25279. 5 meter by Dragon1ord
smileyHet bleek 5,72 meter om precies te zijn. Maar die 72 cm extra lopen had ik er wel voor over om mijn eerste cache vandaag te graaien hier in Zoetermeer. TFTC.