04-06-2017

Bezoek aan het Lierse Event was een goede reden om eerst flink door het Westland te fietsen.

 

event25272. Liers Event #3 by eikenhofjes
25272smileyAls notoire feestganger en eventbezoeker kon ik het Lierse Event natuurlijk niet overslaan. Maar eerst een ruime tour om De Lier gemaakt en daarbij de plaatsen Honselersdijk, Naaldwijk en Westerlee aangedaan. Ook het gebied zuidelijk van De Lier mocht zich verheugen in mijn aandacht. Dat alles was dan ook de reden dat ik niet het gehele vier uren durende event heb bezocht. Ik heb het bij een uurtje gehouden en ter plekke met enkele bekenden gebabbeld, maar ook kennis gemaakt met Millieballon die me een wooden coin toeschoof. Nadat ik had kunnen constateren dat Biertje zoals aangekondigd voor twee dronk (voor mij en voor zichzelf) vond ik het welletjes en verliet tevreden het eventterrein. Dank voor de organisatie ervan.

 

 

 

 

 

25272a25272b

25272c25272d

mystery25271. Nokki by Ceadomile
25271smileySommige geocachers kom je soms zomaar in het wild tegen. Zoals Nokki bij voorbeeld. Die kwam ik zelfs op 30-05-2014 twee keer tegen. Ook op events heb je grote kans deze Lierse motorliefhebber tegen het lijf te lopen. Vandaag heb ik hem echter niet getroffen op het Lierse Event.
Maar wat schetst mijn verbazing wie ik hier vandaag in het wild trof. Biertje! Vreemd want hij had aangekondigd dat hij op het 4 uren durende Lierse Event dat liep van 14.00-18.00, eens zou laten zien wat een echte bierdrinker bedoelt met bierdrinken. Het was namelijk al 16.02. Was hij dus nog nuchter? Nee natuurlijk niet. Zijn bierbike is voorzien van een houder waar normaal gezien een bidon met water hoort te zitten. Daar stak een halve liter bierblik, praktisch leeg.
Ik dacht dat hij ook voor deze Nokki-cache kwam. Nee hoor. Hij had geen idee. Maar hielp mij wel om de stash area te bereiken en vervolgens de cache op te sporen. TFTC.

traditional25270. Gezellig!! by eikenhofjes
smileyJa gezellig. Met kerst. Maar nu was het juni en lag de locatie er minder gezellig bij. Toch maar even de struiken in voor een kort bezoekje. TFTC.

25269traditional25269. Lierse Wijken - Muziekbuurt 2.0 by iltejuma
smileyEen jaar geleden stond ik hier ook en zong het hoogste lied. Het mocht niet baten. De kist ging niet spontaan open. Bedroefd verliet ik de locatie. Vandaag een nieuwe poging, maar nu met nieuwe informatie op zak. Mijn goede vriend Biertje had mij namelijk iets ingefluisterd. Deze muzikale man – vooral na het nuttigen van een exotisch biertje – had destijds de melodie in een mum herkend. Niet dat hij me deze song verklapte, maar wel dat zomaar in het wilde weg zingen hier geen enkele zin had. Er moest eerst een muziekinstrument worden gevonden. Ai, dat had ik niet begrepen.
Het noodzakelijke medium bleek inderdaad aanwezig en ik musiceerde dat het een lust was. Maar een melodie herkennen? Ho maar. Toch kon ik met mijn alleszins genetisch aanwezige muzikale inborst wel een vervolg breien aan de gegeven melodie. En warempel, eindelijk ging de box spontaan open evenals mijn hart. Wat een blijde gebeurtenis. Het was volbracht. TFTC.

 

mystery25268. LCT Geo-Iris en Geo-Niels by eikenhofjes
25267smileyDe puzzel hoefde ik niet op te lossen. Het volstond om de logs te lezen. Gelukkig maar, want ik had geen flauw idee hoe ik de foto’s van de Eikenhofkindertjes moest interpreteren. Ter plekke stond het team Cat.house mij al op te wachten. Bij de vorige cache had ik hen ook al ontmoet. TFTC.
Na het lichten van de cache nog even met hen meegewandeld naar een nabijgelegen cache die niet op mijn lijstje stond vandaag. Logisch, want die had ik al eens gevonden. Pas bij thuiskomst kwam ik daarachter.

mystery25267. p-nokki-o by nokki
smileyHier was flink getimmerd door de man die de beroemde timmerman Gepetto naar de kroon steekt. Het resultaat mocht er zijn. Dat vond ook het team Cat.house uit Bergschenhoek dat ik hier ontmoette. Terwijl een jonge kat op mijn vouwfietsje paste, logden wij de cache en maakten nog een gezellig babbeltje. TFTC.

traditional25266. LEC #9 Oude Trambaan by eikenhofjes
smileyDe oude trambaan is vandaag de dag een kaarsrecht fietspad. Daar mocht ik overheen fietsen totdat ik bij een bruggetje uitkwam. De hint was duidelijk. Tijdens mijn 5 pogingen om de cache te graaien, heb ik slechts één keer mijn vingers gebrand aan de aanwezige netels. TFTC.

25265multi25265. De Snelbinder by eikenhofjes
smileyIk moet hier al een hele tijd niet zijn geweest, want deze verkeersoplossing in de vorm van een snelbinder zag ik voor het eerst. Een prachtig fietspad over een drukke verkeersrotonde genaamd het Vlietpolderplein met op de top een T-splitsing. Hoe bedenk je het? Dat geldt ook voor de CO met zijn onvervalste Westlandse humor. Na het berekenen van de eindcoördinaten zoefde ik lustig het lange fietspad af naar de berekende plek en zocht daar vergeefs naar een doosje. Ik zou toch geen rekenfoutje hebben gemaakt. Overkomt mij zelden, hum. Toch maar teruggefietst naar de toppositie boven het drukke verkeer. En warempel een nieuwe berekening kwam uit op een heel andere plek dan de eerst berekende. En weer zoefde ik het prachtige fietspad af, nu in een andere richting. Hahaha, natuurlijk niet. TFTC.

mystery25264. Cache Cadeautje by dijk6jes
smileyDe cadeautjes liggen hier in het Westland gewoon voor het oprapen. Maar daarvoor moest ik eerst wel een stuk of acht legpuzzels in elkaar zetten. Gelukkig kan ik dat heel goed en zo arriveerde ik op de plek om mijn virtuele cadeautje in ontvangst te nemen. TFTC.

mystery25263. Nanda's kleuren hotel by rojoarna
25263smileyGelukkig ben ik niet kleurenblind, maar werd het wel bijna bij het aanschouwen van de cache. Mijn ogen vlogen weer in de gewone stand bij het aanschouwen van het logboek. De laatste die had getekend was mijn goede vriend Biertje op 10 april, dus bijna 2 maanden geleden. De twee logees die hier al veel te lang verbleven heb ik meegenomen. TFTC.

mystery25262. Lekkere druif by Frankenthalers
smileyMaar goed, dat de CO arriveerde tijdens mijn zoektocht. Mijn aangeboren voorzichtige inborst weerhield mij ervan om zodanig krachtdadig op te treden, dat ik de cache kon graaien. Zijn aanmoedigingen hielpen mij over de drempel. TFTC.

traditional25261. Samen een straatje om by Robbie b
smileyVan alle kanten werd ik bespied tijdens het graaien van de cache. Mensen die zaten te ontspannen op hun balkonnetjes kregen aldus een gratis voorstelling van hoe een oude knar een cache graait. Uiteraard kreeg ik een staande ovatie na afloop. TFTC.

25260traditional25260. Tooltime #2 by Oredor
smileyTooltime zonder tools. Precies goed voor mij. Met mijn twee linkerhanden ging ik net zolang te werk totdat er niets meer "rammelte". Ik trof een logrolletje aan, dat die naam niet verdiende en heb een stukje papier met worteltekening erop daarvoor in de plaats gedaan. Een nieuw logrolletje zou de beste oplossing zijn hier. TFTC.

traditional25259. Royal Flora Holland #1 by Oredor
smileyNiet bij te houden hoeveel fusies er vanaf 1923 nodig waren om tot zo’n immens grote bloemenveiling te komen als hier in Honselersdijk. Beroemd over de hele wereld. En ik mocht daar vlakbij een cache vinden. Weliswaar aan de achterkant, maar toch. Op koninklijke wijze graaide ik de cache hier bij de Royal FloraHolland. TFTC.

 

traditional25258. Westlands Hoop - TB Hotel voor gevorderde by Robbie b
smileyHoewel ik mijzelf als een gevorderde beschouw, stond ik hier in het voortuintje te Honselersdijk toch te twijfelen. Gelukkig ken ik het spelletje balletje-balletje waarbij je altijd het verkeerde bekertje kiest. Dat zou mij hier niet overkomen. Via deduceren, combineren, redeneren en hallucineren kwam ik tot de juiste keuze. TFTC.

traditional25257. SVH by Oredor
25256smileySport Vereniging Honselersdijk. Hoe moeilijk kon het zijn om hier aan de rand van het sportveld even een cache te vinden? Ik stoof dan ook onmiddellijk op het object af waar mijn GPS-apparaat naar wees. Hé gek, geen cache. Ook vergelijkbare objecten gaven niets prijs. Geen hint. Dan maar wat logs gelezen. En toen kwam de tunnelvisie. Gevolg van teveel ervaring in al die cachejaren. Ik zocht zodoende naar iets wat hier niet te vinden was. Toen ik het bijna wilde opgeven, ontsnapte ik uit de tunnel. Ach natuurlijk, ik had het kunnen weten in deze contreien. Eindelijk raak. Maar wel een vochtige logrol. De gratis Carrotte-droogservice ingezet en het papier en de koker zo goed mogelijk gedroogd. TFTC.

traditional25256. De Omgekeerde Bloempot by hspier
smileyBloempotten kun je op zijn kop zetten. Dat is al jaren bekend. Ook hier voor de bloemenveiling. En dat hebben ze gedaan. Voor de zoveelste keer mocht ik er een cache vinden. TFTC.

traditional25255. Veilingroute by Oredor
smileyMijn veilingroute leidde door manshoog riet. Vervolgens langs een slapende visser. Wel even moeite om de sluwe verstopwijze te onderkennen, maar het lukte. TFTC.

25253mystery25254. Nokki 5000 by xizat
smileyDe teller bij deze Lierse crack staat een jaar later al op 7161. De goede man zit dus bepaald niet stil van zijn oude dag te genieten. Legpuzzeltjes zijn typisch mijn ding, al had ik wel moeite om met mijn adelaarsogen + brilletje de broodnodige cijfers te lezen. Het kwam allemaal goed. TFTC.

mystery25253. Steengoed! by eikenhofjes
smileyDat was een lastige puzzel. Maar met veel doorzettingsvermogen wist ik alle talen te achterhalen van de gegeven woorden. Daar waren sommige zeer archaïsche bij, maar dat paste dan wel weer bij het houten GPS-gebruik van de CO. Maar aan dat prachtige met veel zweetdruppels gewrochte lijstje had ik helemaal niets. Weer een staaltje onvervalste Westlandse humor. Gelukkig leiden er vele wegen naar Rome, dus koos ik een andere en naar vandaag bleek, de juiste. Uiteraard in geen velden of wegen een steen te bekennen, maar mij verbaast niets meer hier in De Lier. TFTC.

mystery25252. Liers Puzzeltje by eikenhofjes
smileyIn de aanloop naar het Lierse Event heb ik een puzzeltje met lastige vragen opgelost. Eentje daarvan sloeg op de naam van de Lierse handbalclub met als afkorting ODIS. Wat was de naam voluit? Het was erg lastig voor mij om het mogelijke antwoord ‘Onze Dochter Iris Scoort’ niet als juist te kiezen. Iedereen weet, dat deze tiener aan de lopende band doelpunten fabriceert en er daarmee voor zorgde dat het team kampioen werd.
Gelukkig wist ik alle sportieve clubs in De Lier alsmede de kerk en de carnavalsvereniging juist in te schatten en vond zodoende de cache. TFTC.