09-05-2017

Een middagje om blij te worden in het Balijbos bij Zoetermeer. En ik was niet de enige.

 

25029amulti25029. Blij in de Balij by Team Xyje
smileyMijn favoriete multi: met foto’s die je ter plekke moet herkennen. Alleen daarvan was ik al blij. Met 12 foto’s in de aanslag het Balijbos bij Zoetermeer in. Dat deed ik overigens 14 jaar geleden ook al en vond daar een cache ter ere van de Floriade 1992.
Al bij de derde te herkennen foto kruiste het team aphe mijn pad. Ze hadden de multi al afgewerkt en trachtten nu de 3 extra caches te vinden. Later op de dag een hernieuwde ontmoeting. Overigens niet het enige team dat hier vandaag actief was. Ook trof ik de teams Agaat, Sweetlake en Orchard1 onderweg.
Het spotten van de foto’s verliep voortreffelijk en probleemloos. Nergens twijfel. Tussendoor werden met de nodige moeite de drie extra caches gevonden. Een mooi recept om de multi te combineren met wat extra. Ik heb me een middag prima vermaakt onder het voorjaarszonnetje in het mooie Balijgebied met vooral veel bloeiend fluitenkruid en koolzaad, een sprankelende geelwitte combinatie. Kortom: blij in de Balij. TFTC.

 

25029mystery25028. Blij in de Balij Extra 3 by Team Xyje
smileyWachters? Welke wachters? Bijna aan het eind van de tocht werd ik door het team aphe erop gewezen, dat ik die toch echt was gepasseerd. Team aphe hadden namelijk al het werk, dat daar verricht moest worden om deze cache te vinden, daadwerkelijk gedaan. Desondanks was er twijfel aangaande het Noord-coördinaat. De volgorde der cijfers vormde een probleem.
Ze vonden het prima dat ik meeliftte op hun arbeid, zodat ik niet terug hoefde om al dat telwerk te moeten verrichten. Soms heb je geluk bij het geocachen. Zo togen wij gezamenlijk aan het werk om de juiste coördinaten te fabriceren. Op logische wijze kwamen we er niet uit. Dan maar gokken. Team aphe tekende een keurige rechte lijn op de kaart waarlangs wij de cache gingen zoeken.
Dat duurde niet lang, omdat wij 4 geocachers zagen staan zoeken en wel op een mogelijke locatie. Het bleken de teams Sweetlake en Orchard1 te zijn die op ongeveer dezelfde wijze deze cache hadden benaderd. Ze stonden met de cache in handen en wij konden dus zo loggen.
Het terugstoppen van de cache was lastiger. Zij hadden hem ergens op de grond gevonden. We hebben geprobeerd een leuk verstopplekje te vinden, maar dat lukte niet echt. Geen idee waar de cache oorspronkelijk stak. Misschien moet de CO zelf even gaan kijken. TFTC.

mystery25027. Blij in de Balij Extra 2 by Team Xyje
25027smileyOnduidelijkheid hier bij het wp “Toegang”. Niet alleen voor mij, maar ook voor team aphe dat ik al eerder vandaag ontmoette. Gezamenlijk keken wij nogmaals naar de beschrijving en kwamen ook samen tot de conclusie dat waar sprake is van ‘getallen’, wordt bedoeld: ‘cijfers’. (De CO heeft het intussen aangepast).
Ook het projecteren kostte het nodige denkwerk, maar toen hadden we ook wat en wandelden gezellig naar de eindlocatie, alwaar hard werd gewerkt. De cache hadden de noeste werkers gevonden en ergens in het gras neergelegd. Geen goede plek, dus werd na het loggen een betere gezocht en gevonden. Zelfs volgens ons de juiste.
De cache is intussen offline, zag ik. TFTC.

 

mystery25026. Blij in de Balij Extra 1 by Team Xyje
smileyAls je je hond 40x roept en het dier komt dan nog steeds niet, dan kun je volgens mij stellen, dat je je huisdier niet onder controle hebt. In dit geval betrof het Diesel die niet van plan was te luisteren naar de twee min of meer wanhopige dames. Dit schreeuw- en roep- en bedeltafereel speelde zich af vlakbij de locatie waar ik de cache wilde plukken.
25029bWat doe je dan? Gewoon de cache pakken natuurlijk. De dames hadden totaal geen oog voor mij. En ik was blij deze eerste extra cache in de Balij te hebben gevonden. TFTC.

 

traditional25025. TB Hotel Zoetermeer De Lus by Martin#17
smileyZoals bekend is elke voldoend grote cache een TB-hotel. Dat hoeft dus niet speciaal in een titel te worden vermeld. Er was nog een TB aanwezig ook. Zelden zo’n armetierig exemplaar gezien, alleen maar een tag. De eraan behorende Mister Owl (zie TB7G0GV) was gevlogen. Ik heb hem toch maar meegenomen. TFTC.