03-05-2017

Heuveltje in Zuid-Frankrijk met een leuke serie. Hier wandelde ik 20 jaar geleden ook al.

 

traditional25024. La boucle sportive # 8 les Glausières by crowtwain
smileyMplc.
25024Sportief als ik ben wandelde ik vandaag een rondje tussen de Franse dorpen Védène en Châteauneuf de Gadagne vlakbij de dorpen Saint-Saturnin-lès-Avignon en Jonqerettes. Dat deed ik 20 jaar geleden ook al, maar toen lagen er nog geen caches. Het gebied ligt vlak naast de autoroute du Soleil A7, is een plateau-bergje van ongeveer 4x2 km en ligt zo’n 100 meter hoger dan de omgeving. Het is vooral volgebouwd met druivenvelden, waar je rustig langsheen mag wandelen. Hier en daar een plukje bos en geen bewoning.
Prima gebied om caches te plaatsen en dat was dan ook gebeurd. Deze CO had een rondje van 7 km uitgezet met daarin 8 caches. Natuurlijk kon ik het niet laten wat zijsprongetjes te maken voor het vinden van nog enkele caches.
Zo heb ik mij een middag prima vermaakt onder een Frans zonnetje en een vrij lage temperatuur van ongeveer 12 graden, veel te laag voor de tijd van het jaar. Met dik 10 km op de teller, 12 founds en 2 not founds moest ik mij tevreden stellen vandaag.

traditional25023. les joggeurs de l'arbousière by ultrabulle
smileyMplc.
Naar deze listig verstopte cache heb ik flink lang lopen zoeken. Vooral de hint zette me op het verkeerde been. Die sprak van vissen of hengelen, zodat ik alle bomen aftuurde om te kijken waar de cache hing. Niet dus. Vastgelijmd aan een kei stak een petling in de grond. Tsja, die Fransen toch. Of mijn frans is natuurlijk belabberd. Kan ook. Dit is de hint: "Que celui qui n'a jamais péché me ... "

25022traditional25022. Le parc de la chapelle. by crowtwain
smileyMplc.
Een prachtig park, een enorme kasteel met wijnkelder en ik zocht een doosje. Dat had ik snel te pakken. Klaar hier.

traditional25021. La boucle sportive # 6 Intersection by crowtwain
smileyMplc.
Ken je dat? Dat je meteen ziet waar de cache ligt? Dat je een graai doet en tot de ontdekking komt dat het niet zo is? Dat je vervolgens tijdenlang vergeefs de hele omgeving afstruint. Dat je in wanhoop uiteindelijk nogmaals je eerste idee volgt, wat beter kijkt en blijkt dat het toch de cache is? Ken je dat?

traditional25020. c'est chez Félix by vdb1er
smileyMplc.
Een mountainbike-route dus, of zoals de Fransen zeggen: VTT, wat betekent: fietsen op elk terrein. De CO heeft dit gebied ontdekt dankzij zijn vriend Félix. Vandaar de titel.

traditional25019. La boucle sportive #4 la descente by crowtwain
25019smileyMplc.
Altijd lastig met die slingerpaadjes door het bos. Ik nam de verkeerde en moest daarom flink omlopen. Gelukkig ben ik sportief.

traditional25018. La boucle sportive #3 Chasse gardée by crowtwain
smileyMplc.
Gelukkig werd er niet gejaagd vandaag, want die Fransen kunnen er wat van. Schieten op alles wat beweegt.

traditional25017. La boucle sportive # 2 la sortie du bois. by crowtwain
smileyMplc.
Qua cache de leukste vandaag. Een nestje met drie ‘eieren’. Zo zie ik ze graag.

traditional25016. La boucle sportive # 1 la souche by crowtwain
smileyMplc.
Stammen heb je overal, dus ook hier in Frankrijk. Ik vond de cache aan de Chemin des Mulets, ofwel het pad van de muildieren.

25015traditional25015. La colline du Puy #3 by crowtwain
smileyMplc.
Het heuveltje van Puy ligt vlakbij het dorp Saint-Saturnin-lès-Avignon, alwaar ik in het verleden veel heb vertoefd. Nu mocht ik er 3 caches vinden. Dit was de laatste.

traditional25014. la colline du Puy #2 by crowtwain
smileyMplc.
Het heuveltje van Puy ligt vlakbij het dorp Saint-Saturnin-lès-Avignon, alwaar ik in het verleden veel heb vertoefd. Nu mocht ik er 3 caches vinden. Dit was de tweede.

traditional25013. La colline du Puy # 1 by crowtwain
smileyMplc.
Het heuveltje van Puy ligt vlakbij het dorp Saint-Saturnin-lès-Avignon, alwaar ik in het verleden veel heb vertoefd. Nu mocht ik er 3 caches vinden. Dit was de eerste.

traditional25012. la gare by crowtwain
25012smileyMplc.
Het dorp Saint-Saturnin-lès-Avignon heeft een stationnetje. Meestal rijden hier goederentreinen langs die niet stoppen. Soms een personentrein voor de verbinding tussen Avignon en het oosten van de Provence.
Met een zeer gevaarlijk elektrisch kastje op 1 meter afstand mocht ik op het perron deze cache graaien.