21-04-2017

Uurtje wandelen aan de rand van Gouda. Goed uitgekiende route met veel afwisseling.

 

multi24989. Slag in de rondte by DeJongeKrul
24989smileyGeen idee wat die naar schatting 100 jongelui daar zaten te zitten bij de start van mijn rondje hier in Gouda. Ze hadden hun gezichten geverfd als waren zij indianen in de kleuren blauw en groen. Er stonden ook felgekleurde springkussens e.d., maar daar werd geen gebruik van gemaakt.
Ik ben maar gewoon gaan wandelen en constateerde bij wp2 dat niet iedere hondenbezitter zijn viervoeter onder controle heeft. Deze man op zijn brommertje bleef maar roepen naar ‘Jack’ die zijn baas totaal negeerde en niet van plan was te volgen. Ten einde raad werd het dier aan de leiband bevestigd en meegesleurd. Intussen had ik mijn werk hier gedaan en wandelde verder.
Tussen het overdadig groeiende geel flonkerende raapzaad verkende ik de Goudse Hout en allerlei andere plekken die ik in de loop der jaren al menigmaal met geocaching was gepasseerd. Toch wist de CO mij langs een pittoresk paadje te leiden dat ik nog niet kende. Best de moeite waard.
Met zoveel water in en rond Gouda was het niet verbazend onderweg een sluis tegen te komen. Wel een ouderwetse trouwens, dus mooi. Na dik een uur rustig wandelen had ik de buit binnen en constateerde dat de jongelui op het startpunt het voor gezien hielden en de boel opruimden.
TFTC.

24989a24989b