17-04-2017

En weer naar Haastrecht. Nu om rondom dit stadje enkele caches te vinden in het (half)duister.

 

traditional24988. KWCE 2016: De vrouwenbrug by team MiCaDo
24988smileyDe Vlist heeft al eeuwenlang een belangrijke functie: scheiding van de Krimpenerwaard en de Lopikerwaard. Geen idee of deze twee polders ooit officieel met elkaar gehuwd zijn geweest, maar ze liggen nog steeds lepeltje lepeltje naast elkaar, ondanks hun scheiding.
Hier en daar zijn ze zelfs met elkaar verbonden zoals hier met deze brug op 3 kilometer vanaf Haastrecht. In de avondschemering reed ik langs de Vlist naar de brug en graaide er een cache net voor de duisternis totaal inviel. TFTC.

traditional24987. KWCE 2016: Bergvliet by team MiCaDo
smileyTerwijl op 10 meter afstand twee jongelui in trainingspakken elkaar hartstochtelijk stonden te zoenen, zocht ik een cache nabij de Boezem van Bergambacht. Die boezem bestaat voornamelijk uit water, constateerde ik terwijl de jongelui van geen ophouden wisten. Dat gold ook voor mij, zolang ik de cache niet in handen had. Na verloop van tijd kreeg ik mijn zin nadat ik flink had staan prutsen met een korte tak.
Toen ik mijn worteltekening had geplaatst en de cache terug op zijn plekje zat, staakten de jongelui hun wild geraas en rende de jongedame richting Haastrecht en de jongeman richting Stolwijk. TFTC.

24985mystery24986. KWCE 2016: Molens in de Krimpenerwaard by team MiCaDo
smileyPuur wetenschappelijk gezien behoorde één van de getoonde molens in de beschrijving niet tot de Krimpenerwaard en aangezien ik een kniesoor ben, lette ik daarop. Maar ja, als een cache wilt vinden, moet je de gedachtegang van de CO volgen en dat deed ik indachtig de zogenaamde ‘Wet van Williii’, die luidt: De cache-legger heeft altijd gelijk.
Zo wandelde ik vandaag even naar de locatie van de keurig verborgen cache. TFTC.

traditional24985. uitzicht op de polder by team MiCaDo
smileyAls doorgewinterde geocacher kun je pas van een uitzicht genieten, als je de cache hebt gevonden. En dat duurde hier wel even. De CO had zijn best gedaan om mij een loer te draaien. Waarschijnlijk niet echt, maar zo voelde het toen ik hier aan de Tiendweg bij Haastrecht in kou, invallende duisternis en onverwachte regenbui stond te zoeken. Ondanks de overduidelijke hint kon ik geen chocola maken van hetgeen mij hier werd voorgeschoteld.
Ten langen leste besloot ik letterlijk flink afstand te nemen en vandaar de situatie te overzien. Uiteraard hielp dat geen biet, maar toen ik opnieuw de stash area betrad, ontdekte ik plots de sluwe verstopwijze.
Eindelijk tijd om van het uitzicht te genieten. Ai, dat was nou jammer. Het was nu vrijwel donker. TFTC.