29-03-2017

Regenachtige dag in Oosterwolde. Eerst met de auto gecachet, toen het droger werd gefietst.

 

mystery24920. Green Eastwood Serie Bonus cache by 2jagertjes
24920smileyNa Sweet Lake City nu dus Green Eastwood, waarmee respectievelijk Zoetermeer en Oosterwolde worden bedoeld. Ik hoop niet dat een snugger iemand van Delft Mining City gaat maken of zoiets.
Oosterwolde was de plaats die vandaag mijn opperste aandacht had. Ik heb er van alle kanten omheen gereden en doorheen gefietst. Mijn bolide vooral in de ochtend ingezet om niet al te nat te regenen. ’s Middags droogde het op en stapte ik op mijn vouwfietsje.
Geen codes op logrollen van deze serie gevonden, zoals aangekondigd in de beschrijving. Wel twee leesbare en twee totaal onleesbare op de binnenkant van dekseltjes. Te weinig om de bonus te kunnen vinden. Daarom een vriendelijke medecacher maar naar de coords gevraagd om deze tocht met de bonus te kunnen afsluiten.
Ter plekke was ik blij al eens eerder zo’n puzzelkast te zijn tegengekomen. Ik wist nu wat te doen om binnen te komen en mijn worteltekening te plaatsen. TFTC.

traditional24919. Green Eastwood Serie nr9 by 2jagertjes
smileyVijvertje in de woonwijk. Kun je je hond even uitlaten en zo. Of er een cache vinden. Dat deed ik. TFTC.

24917traditional24918. Green Eastwood Serie nr8 by 2jagertjes
smileyHoewel het net pas lente is, vond ik bij de Zomerweg deze cache. TFTC.

mystery24917. Cryptex by Klinkertje(s)
smileyDaar stond ik behoorlijk op mijn verkeerde been. Op grond van de foto in de tekst verwachtte ik letters, maar ik kreeg een cryptex met cijfers in handen. Moest ik weer de puzzel oplossen, nu ter plekke. Het verschil was gelukkig niet groot. Tenminste voor iemand die wel eens stapeltelt of zo. Ik had alleen de letters niet helemaal goed, zo bleek. Na een kleine correctie opende Sesam zich en kon ik eindelijk mijn worteltekening kwijt. TFTC.

traditional24916. the power of nature by soldierservivor
smileyZo’n beetje alles aan deze cache klopt niet. Allereerst heet het cache, en niet cash of cach, wat nu in de tekst staat. De hint klopte niet, want geen Engels. Verder horen in een fatsoenlijke Nederlandse tekst hoofdletters en leestekens te staan. Het aantal spelfouten en taalfouten slaat nergens op. Als je het Nederlands niet goed beheerst, vraag je toch je slimme nichtje even een nette tekst te produceren?
De coördinaten klopten van geen kant, want slecht uitgemeten. Ik heb de cache toch gevonden ondanks dat ik geen hond bij me had en ik heb de cache na het loggen zo goed mogelijk bedekt. De beschrijving geeft namelijk tegenstrijdige aanwijzingen. Toch TFTC.

mystery24915. Had ik maar opgelet op school! by friskysparrow
24915smileyAls braafste jongetje van de klas lette ik natuurlijk altijd goed op. Daarom weet ik, dat je soms helemaal niet alles tot op de komma hoeft uit te rekenen om tot het juiste resultaat te komen. Een beetje op het oog via Mapsource naar het probleem gekeken en tot een logische conclusie gekomen. Die bleek correct toen ik ter plekke kwam en min of meer per ongeluk ook nog bijna meteen de cache spotte. TFTC.

traditional24914. Green Eastwood Serie nr7 by 2jagertjes
smileyAan de westkant van Oosterwolde graaide ik deze #7 in een mum. TFTC.

traditional24913. Green Eastwood Serie nr6 by 2jagertjes
smileyFlink lang hier in laatste stukje oerwoud van het oorspronkelijke OosterWOLDE rondgestruind voordat ik de juiste plek te pakken had. TFTC.

traditional24912. Green Eastwood Serie nr5 by 2jagertjes
smileyEr kwam geen dominee voorbij toen ik mij vermaakte in een bosje aan het naar deze vernoemd pad. TFTC.

24910traditional24911. Green Eastwood Serie nr2 by 2jagertjes
smileyJammer van de domme hint en de onleesbare code. Verder was de cache in orde. TFTC.

traditional24910. Green Eastwood Serie nr1 by 2jagertjes
smileyHoewel ik de bladeren van klimop en speenkruid goed van elkaar kan onderscheiden, was dat hier niet nodig. Groen is groen. TFTC.

traditional24909. Green Eastwood Serie nr3 by 2jagertjes
smileyOp de natte logrol heb ik met moeite mijn initialen WC weten te prutsen. Onderhoud gewenst. Heb wel heel lang moeten zoeken naar de cache hier in deze uithoek vlak naast de kinderboerderij en had het bijna opgegeven. TFTC.

traditional24908. Bijna 100 jaar by draekjes
smileyDeze had ik in geen 100 jaar gevonden als de winkelierster mij niet had geholpen. Wat een plek. Gelukkig hebben ze geen honden in Oosterwolde. TFTC.

traditional24907. Bijzondere hoofdbrug Oosterwolde by 2jagertjes
24907smileyNa voldoende de bijzondere hoofdbrug met zijn pylonen en composietmateriaal te hebben bewonderd, ging ik op zoek naar een nano. Die had zich zodanig verstopt, dat ik slechts 5x alle bankjes heb bepoteld voordat ik hem in handen had. Logrol was wel helemaal vol. TFTC.

traditional24906. Green Eastwood Serie nr10 by 2jagertjes
smileyVoor mij de eerste uit deze serie. Even een bosje in aan de mr. Verwerstraat. TFTC.

multi24905. De Tram by draekjes
smileyDat viel nog niet mee om een tramlijn door Oosterwolde aan te leggen in het Friese land in de 19e eeuw. Het lukte dan ook pas in de 20ste eeuw. Mijn vader woonde in Heerenveen aan de tramlijn en als klein jongetje reageerde ik altijd verheugd op het fluiten van de tram door erheen te rennen en uitbundig te zwaaien naar dat zwarte rook uitstotende en stinkende monster. Ik had geen idee waar de tram naar toe reed, maar nu begrijp ik dat het vervoermiddel ook door Oosterwolde reed, via Gorredijk en Drachten.
Na wat gepuzzel ter plekke mocht ik naar een nano zoeken. De locatie was duidelijk, de verstopplek niet. Duurde best wel even voor ik het kleine ding in handen had. TFTC.

24904traditional24904. Mooi dorp by Blad13
smileyBlijkbaar vind de CO dat als je uitzicht hebt op een woonboulevard, dat er dan sprake is van een mooi dorp. Meer info staat er namelijk niet in de beschrijving. Ter plekke klopte het wel. Een echte woonboulevard. En met uitzicht daarop een cache met een moeilijkheid van 4 sterren. Ik had hem sneller te pakken dan gedacht. Wel goed opletten waar ik mijn voeten neerzette in dit mooie dorp. Ik vond de dotterbloemen langs de kant trouwens nog mooier. TFTC.

traditional24903. even wassen by Blad13
smileyIk dacht even dat hier een varkentje moest worden gewassen en dat kan ik als geen ander. Ik hoefde daarvoor echter niet in actie. Een bedrijf doet dat voor je. De cache moest ik wel zelf vinden. TFTC.

traditional24902. Welkom in Oosterwolde (Venekoten) by draekjes
smileyAltijd fijn als je welkom bent. En dat was hier het geval aan een straat die Venekoten heet. Geen idee waarom. Wikipedia heeft het over een boerderij met die naam. TFTC.

traditional24901. Venekoten by Klinkertje(s)
24900smiley2500 jaar geleden werd hier al met een bijl gehakt. Ze maakte op die wijze klokbekers. Erg knap. Ik vond hier een cache. Ook mooi. TFTC.

traditional24900. Buurtschap Venekoten by draekjes
smileyDe beschrijving verhaalt niet over het ontstaan van de buurtschap Venekoten. Het infobord des te meer, maar wel in het Stellingwerfs. Daarin herkende ik drie jaartallen: 1643, 1933 en 2500. Fraaie cache trouwens. TFTC.

traditional24899. Welkom in Oosterwolde (hornleger) by draekjes
smileyAltijd fijn als je welkom bent. En dat was hier het geval aan een straat die Hornleger heet. Als ik op die straatnaam google, krijg ik alleen autobedrijven te zien. Maar ik heb al een auto. Dus op zoek naar een cache. Ik vond er eentje met een natte logrol waar ik met moeite mijn initialen WC op kwijt kon. TFTC.

traditional24898. Draekje ziet Abraham by De Akkerrozen
smileyJan is intussen al dik 52, maar alsnog van harte gefeliciteerd met het 50-jarig bestaan. Ergens aan een straat genaamd Houtwal mocht ik een herinnering daaraan vinden. TFTC.

24895traditional24897. Buurtschap Klazinga by draekjes
smileyBuurtschap Klazinga ligt 8 meter boven NAP en er zwommen ooit koi-karpers begreep ik uit het info-bord. Heel interessant. Evenals de cache. TFTC..

traditional24896. Buurtschap De Kaamp by draekjes
smileyHidde wist van wanten. Bouwde geheel op eigen kracht samen met zijn vrouw een hele gemeenschap op met zijn nazaten. Ze noemden het De Kaamp. Vandaar. TFTC.

traditional24895. Buurtschap Schrappinge en Lohuis by draekjes
smileyLunchtijd. Helaas in mijn bolide en niet op een van de bankjes. Regen. Eerst de cache gegraaid en gezien dat de families Koopmans en Van Weperen hier hebben gewoond, waarna het tijd werd om drie broodjes met zalmpasta, een banaan en een vitaminerijke milkshake naar binnen te werken. Het hield abrupt op met regenen. TFTC.

traditional24894. Mijn 1000ste found by busmiep
24893smileyZonder veel fiducie naar de prachtige plek aan het meertje gewandeld. Rustig rondgekeken en daarna op zoek naar een viersterrencache. Er zijn éénsterrencaches geweest waar ik meer moeite mee had. Zal wel geluk zijn geweest.
Alsnog gefeliciteerd met de 1000ste found. Ik zie dat de teller nu 20 maanden later op 4.384 staat. De CO staat bepaald niet stil. TFTC.

traditional24893. Fietspad Pegge by deVeldemaatjes
smileyBest mooi zo’n fietspad dwars door de weidevelden. Zelfs met het regenachtige weer van vandaag. Dus de plu op en naar de cache gewandeld over het natte betonnen fietspad. Uiteraard trok de oude stoere boom mijn aandacht, maar voor de cache moest ik daar niet zijn. Die lag een stukje verderop en had een natte logrol. Met moeite mijn initialen WC erop geprutst. Onderhoud gewenst. TFTC.

traditional24892. Het bankje by deVeldemaatjes
smileyHet bankje, dat eigenlijk een picknicktafel is, was behoorlijk nat. De logrol van de cache dito. Met moeite mijn initialen WC erop geprutst. Onderhoud gewenst. TFTC.

24890traditional24891. Sluis 3 Tjonger/Kuunder by friskysparrow
smileyMijn oude TomTom had niet door dat hier een gloednieuwe weg was aangelegd. Dus reed ik maar wat op gevoel richting deze cache en kwam precies goed uit. Dat was mooi. Ook mooi was het tooltje dat ooit door mijn lieve dochter is vervaardigd en dat ik hier hard nodig had. TFTC.

traditional24890. Buurtschap Buttinga by Klinkertje(s)
smileyAls een robot liep ik naar de verwachte plek van de cache. Dit op grond van vorige vondsten bij deze Buurtschapcaches. Maar geen cache daar. Toen maar even proberen Stellingwerfs te lezen op het infobord. Dat gaf ik snel op. Dan maar de cache zoeken. Ha, een bekende maar keurige verstopwijze. TFTC.

traditional24889. Buurtschap Hoge en Legeduurswoold by draekjes
smileyHet hoogteverschil tussen Hoge en Lege Duurswoold bedraagt 1,5 meter. Dat lijkt niet veel en is het ook niet. Toch is het genoeg om op het hoge deel heide en op het lage deel akkerbouw te vinden. Zal wel iets met water van doen hebben, denk ik. De cache zat niet hoog en ook niet laag. TFTC.

traditional24888. even lekker zitten (Laagduurswoude) by draekjes
24887smileyAls je mij uitnodigt om even lekker te gaan zitten, zorg dan ook dat het droog weer is. Met regen sla ik zo’n uitnodiging pertinent af. Alleen dus een snelle graai gedaan. TFTC.

traditional24887. De Klokkestoelen van Nederland @23 by Dijkos
smileyOp klokkenstoelen kun je niet zitten. Je kunt er wel aan zitten. Maar dat hebben ze liever niet. Tsja, daar zat ik dan. In mijn bolide, terwijl het buiten lichtjes regende. Toch maar even uitgestapt en gaan zoeken. Duurde nog vrij lang ook voordat ik succes had. TFTC.

traditional24886. Buurtschap Boekeste by draekjes
smiley4.000 jaar geleden maakten ze hier al vuur. 1.200 jaar geleden gebruikten ze maalstenen. 600 jaar geleden hadden ze kogelpotten. En nu eindelijk dus een echte cache. TFTC.

traditional24885. Spetter pieter pater by olar7
smileyGelukkig was de CO zo vriendelijk om te voorkomen dat ik in de verkeerde sloot dook. Achter zijn huis dat gelegen is in een verlaten wijkje van Langendijke(?) mocht ik zijn creatie aanschouwen en mijn log schrijven. Hij keek een beetje teleurgesteld toen ik vertelde dat ik deze verstopmethode al een paar keer eerder had mogen aanschouwen. Thuis even nagekeken: de eerste keer in 2009 in Alphen aan den Rijn bij een cache van Brouwertjes, genaamd ‘Waterpartij’. De tweede keer ergens in Duitsland. Maar het blijft natuurlijk leuk. TFTC.

24884traditional24884. sluis Fochteloërverlaat by friskysparrow
smileyDe sluis lag er goed doch verlaten bij op deze regenachtige woensdagochtend. Maar voor de cache moest ik toch een stuk verderop zijn. Met het vinden ervan had ik geluk. Mijn oog viel snel op een speciaal stukje groen. In principe een lastige cache. TFTC.

traditional24883. even lekker zitten (de Maden) by draekjes
smileyGeen weer om te zitten. Regen en harde wind. Snel de bolide uit en in, loggen, uit en in. TFTC.