18-02-2017

Ondanks het feit dat Almere totaal op de schop ligt, er toch met Menno genoeglijk kunnen geocachen.

 

traditional24721. WoT - Tier I T22 Proto by FuBaR -NL-
24721smiley“Een tank, een tank! Mijn koninkrijk voor een tank!" – riep koning Richard III van Engeland vertwijfeld ergens in de 16de eeuw, maar het mocht niet baten. Ze hadden nog geen tanks in die tijd en dus ook niet van het type Tier I T22 Proto.
8BG en ik waren gewoon met zijn Toyota gekomen en hebben die vlakbij de cache kunnen parkeren hier in Almere-Haven aan het water van het Gooimeer. De logrol bleek vochtig, hetgeen niet gek is gezien de locatie en gezien het type canister. Al 10 jaar geleden is bewezen, dat de blanquette niet waterdicht is. Zie micro-test.
Overigens wel een mooie locatie. TFTC.

multi24720. Hoekwierde Rood by Effe Zitte
smileyWat is er gezelliger dan met je zoon in het zonnetje te wandelen door de buurt waar hij woont en er nog caches vinden ook? Ik mocht het vandaag meemaken hier in Almere-Haven. We moesten liefst 14 punten bezoeken en er vragen beantwoorden. Achtbaangek woont al zijn halve leven in Hoekwierde en bleek alle bezochte punten van haver tot gort te kennen en er de meest fantastische verhalen over te vertellen. Vooral ook omdat hij in het verleden hier zelf behoorlijk actief was met het leggen van caches.
Zo konden we bij voorbeeld vele herinneringen ophalen aan het beruchte ‘Handlangers-event’ uit 2003 waarin deelnemers zich min of meer als Idols moesten presenteren om de cache te vinden. Vooral Barny stal hier de show met een door het hele gezin gezongen lied.
Alle vragen werden logischerwijs probleemloos beantwoord, zodat we uiteindelijk mochten rekenen aan een uitgebreide formule om de locatie van de cache te verkrijgen. Geen foutjes deze keer en het was Achtbaangek zelf die de cache plukte. TFTC.

24719multi24719. De Urn by Langzaam
smileyJe moet redelijk je best doen om in het kunstwerk een urn te zien. Maar ja, ik was hier dan ook in Almere. Het kunstwerk van Armando is enkele malen verplaatst, waarschijnlijk gewoon gerold, dat lijkt mij het handigste. Geen zekerheid dus, of dit de definitieve locatie is. Achtbaangek en ik wandelden erheen en projecteerden dat het een lust was, om de cache te ontdekken. Het lukte prima. TFTC.

multi24718. Hoekwierde Blauw by Effe Zitte
smileySamen met de in Hoekwierde woonachtige Achtbaangek wandelden we de blauwe route door dit wijkje van Almere-Haven. Nauwkeurig telden wij alle thema’s, ballen, punten, staanders en nog veel meer. Dat bracht ons naar de stash area waar we nogal schaapachtig stonden te kijken en niets vonden behalve door mollen opgeworpen aarde. Zou een mol er met de cache vandoor zijn gegaan? Toch niet. Plots ontdekten we waar we steeds overheen hadden gekeken. TFTC.

mystery24717. Hoekinzicht by wachthokje
smileyAl bijna heel deze eeuw bezoek ik onregelmatig mijn in Hoekwierde woonachtige zoon en heb daardoor een behoorlijk inzicht gekregen in dit wijkje van Almere-Haven. Samen met hem even deze cache gegraaid, waarvan ik de puzzel thuis al had opgelost. TFTC.

multi24716. Langs de Oeverzwaluwwand by volksdansje
24716smileyVreemd dat je vanaf de ene kant een bordje tegenkomt met ‘geen toegang’ en vanaf de andere kant niet. Zo heb ik toch even een fotootje kunnen schieten van de betonwand met gaten, alwaar de oeverzwaluw domicilie heeft. Aangezien het nog geen lente was, kon de eerste zwaluw dat nog niet aankondigen. Ik heb zelfs geen zwaluw gezien.
Gelukkig wel een mooie cache, waarvoor ik deze ochtend verder moest wandelen dan vooraf gedacht. Ik had in de middag namelijk ook nog een flink wandelprogramma voor de boeg hier in Almere. TFTC.

traditional24715. Kijk "niet" op Poort by Langzaam
smileyWe weten inderdaad niet hoe lang dit natuurgebied nog gespaard blijft met de expansie van Almere in het vooruitzicht. Ik hoorde dat men naar een inwonertal van 400.000 streeft. Maar volgens mij is er nog voldoende tijd om het volle logboekje te vervangen.
Overigens best een leuk ommetje vanaf de in aanbouw zijnde hoek van Almere-Poort. TFTC.

traditional24714. Hoe lang nog? by beeblebr0xx
smileyEen kort wandelingetje vanaf de Hebatstraat in de nieuwe wijk Almere-Poort bracht mij bij de cache die al een zeker verleden heeft wat betreft ripacties. Geen idee of de intussen natte logrol daar ook het slachtoffer van is geworden. Ik kon er nog net mijn initialen WC op kwijt. TFTC.

24711traditional24713. Kijk alleen naar voren by Langzaam
smileyVroeger was alles beter. Het was hier veel rustiger. De dochters van de CO waren nog lieve kleine meisjes. Als toen een melding kwam over een natte logrol, wist de CO niet hoe snel dat te herstellen. Tegenwoordig is dat allemaal anders. Druk verkeer, meisjes worden groot, natte logrollen worden niet meer vervangen. Waarschijnlijk geen tijd. Ik kon nog net mijn initialen WC kwijt op de logrol. TFTC.

traditional24712. flevopoly 05 "Station zuid" by Flevocachers
smileyTerwijl de ene na de andere trein passeerde over de hoge baan en aan de andere kant op de A6 het autoverkeer langsraasde, zocht ik tussen al dat geweld naar een cache. Pas nadat ik de hint las, zocht ik op de juiste plek en vond hem nog ook. TFTC.

traditional24711. De verrassing 2 by Langzaam
smileyDat was zeker een verrassing. Het ‘parkeerterrein’ aan de rand van het Gooimeer stond vol met auto’s van vogelaars die met verrekijkers over het water tuurden. Dat had nauwelijks zin, want het was flink mistig. Teleurgesteld wandelden ze terug naar hun geparkeerde auto’s, terwijl ik de andere richting nam, richting de cache. De locatie was bekend. Ooit lag hier een verrassende cache van de legendarische geocacher Achtbaangek uit Almere. Als hommage had de CO dezelfde plek gekozen voor een herinneringscache. TFTC.