15-02-2017

Wandelen in de sneeuw in Rhenen. Fietsen bij 15 graden in Veenendaal. Op dezelfde dag.

 

letterbox24710. DOVO by KaRo team
24710smileyVoetbalclub DOVO uit Veenendaal staat dik bovenaan in de Hoofdklasse B amateurvoetbal. Dat lijkt prachtig, maar is het natuurlijk niet. Plaatsgenoot en concurrent GVVV speelt enkele klassen hoger en doet het daar redelijk in de Tweede Divisie met een zesde plaats. Bovendien wonen de ‘Blauwen’ zo vlakbij, dat de ‘Roden’ van DOVO iedere dag herinnerd wordt aan hun ondergeschikte positie.
Waarschijnlijk uit frustratie had de CO daarom besloten de cache zo venijnig mogelijk te verstoppen om zo te voorkomen dat iemand van GVVV het exemplaar per ongeluk zou kunnen vinden. Daarbij voorbijgaand aan het feit, dat ik die cache daarom ook bijna niet wist te spotten. Bij invallende duisternis zocht ik me zeker een kwartier een slag in de rondte. Uiteindelijk was het raak en kon ik Veenendaal met een tevreden gevoel verlaten.
Terug naar Delft alwaar onze topvoetbalclub DHC (ooit amateurkampioen van Nederland) verblijft in de Hoofdklasse A en daar figureert op plaats 8.

letterbox24709. GVVV by KaRo team
smileyGVVV is natuurlijk onomstreden de beste voetbalclub van Veenendaal en omstreken. Ze spelen in de landelijke Tweede Divisie en bezetten daar de zesde plaats. Toen ik kwam aanfietsen aan het eind van de middag, was men op het complex alweer druk aan het trainen.
Dat liet ik voor wat het was en probeerde een cache te vinden. Dat lukte van geen kant, ondanks de duidelijke hint. Mijn zoeken werd nog bemoeilijkt door het feit, dat Veenendaal blijkbaar uitpuilt van honden die geen idee hebben waar toiletten zijn en links en rechts alles maar neerplempen.
24708Tijd om de beschrijving maar eens te lezen. Aha, hier lag dus geen cache. vandaar dat ik niks vond. Om de cache te vinden, moest er eerst gerekend worden. Dat kan ik als de beste, dus enige minuten later stond ik op een heel andere locatie met de blauwe cache in handen. TFTC.

mystery24708. Zware jongen by 5jansen
smileyZwaar leek deze jongen mij zeker met zijn 7.500 kilo schoon aan de haak. Hoe is die hier heengerold? Internet geeft antwoord. Hij lag in het riool en geen idee wie hem door het toilet heeft gespoeld. Maar de IJstijd zal wel weer de schuld krijgen, net als met al die andere grote keien die uit Scandinavië hierheen zijn verplaatst. TFTC.

traditional24707. Langs de grote Beer - Gewoon..... by te&ti
smileyNou gewoon... Het doosje waarin de logrol zich bevindt, is gewoonweg niet geschikt voor geocaching. Met moeite heb ik mijn naam op het natte papier kunnen schrijven. Onderhoud dringend gewenst. TFTC.

traditional24706. #2 noisecontrollers by GeoPartyanimals
smileyDacht ik toch echt dat ik een constructie zou aantreffen om het geluid van de nabije druk bereden N223 te controleren. Niks daarvan. Dj’s dus. Heb ik als oudere nooit iets van begrepen. Ze draaien plaatjes van anderen en maken daarmee zelf de blits.
De cache begint tekenen te vertonen van ophoging, iets wat ik wel meer tegenkom bij geocaching. Net alsof de constructie uit de grond verrijst. Als je niet uitkijkt, struikel je erover. Ik zou hem wat dieper wegwerken, zeker voordat de grasmaaier zijn werk gaat doen. TFTC.

traditional24705. XD by DriekusXD
24704smileyXD kan dus van alles betekenen, heb ik begrepen. Hoef ik daar mijn oude hoofd niet over te breken. Aan de Buurtlaan Oost mocht ik even een stukje bush in om de betekenis alhier van XD te onderzoeken. Het bleek: daarligtie. TFTC.

traditional24704. De Groene Grensboom by DriekusXD
smileyEr stonden heel wat Groene Grensbomen op deze Groene Grens (Noordelijk deel). Geen idee welke grens. Eerst trouwens ook geen idee welke boom. Na wat beter kijken bleek het die ene met al die takken. TFTC.

traditional24703. Spitsbergen by DriekusXD
smileyTsja, wegen moeten namen hebben in Nederland. Dus werd deze weg maar naar Spitsbergen vernoemd, hoewel er geen spitsen of bergen zijn te ontdekken. Veenendaal toch. Ik ontdekte er trouwens wel een cache. Mooi man. TFTC.

traditional24702. Langs de Grote Beer - Aap, Noot, Mies by te&ti
smileyPrachtige doos hier aan het Haverveld in Veenendaal. Helaas echter totaal ongeschikt voor geocaching, want niet waterdicht. Met moeite mijn worteltekening kunnen plaatsen in het natte logboekje. Onderhoud gewenst. TFTC.

24700letterbox24701. Langs de Grote Beer - De Waterman by te&ti
smileyEen vriendelijke buschauffeur stopte voor me hier bij de halte, terwijl ik uitgebreid op mijn knieën liggend een cache zocht. Even vriendelijk zwaaide ik terug dat ie verder mocht rijden op zijn rondje door Veenendaal. Toch eens de beschrijving lezen. Aha, eerst rekenen en dan elders de cache zoeken. Dat deed ik en het lukte. TFTC.

traditional24700. #1 De rotonde/Dragonderpark by te&ti
smileyAltijd aandoenlijk als je stopt op een locatie waar het barst van eenden en meerkoeten. Luid kwakend en vol verwachting stuiven ze op je af om als eerste te profiteren van de geworpen lekkernij. Helaas had ik niets in de aanbieding en met zeer teleurgestelde blikken in hun ogen dropen ze weer af. Voor mij de tijd om de cache te graaien. TFTC.

traditional24699. Robijnen huwelijk by Remaanje
smileyVeertig jaar getrouwd dus. En nog wel in Leeuwarden getrouwd alwaar ik 10 jaar van mijn jeugd heb gewoond. Ik heb daar ook nog een huwelijk meegemaakt, namelijk van mijn moeder, in 1948. Het was al haar derde. Ik ging als jongetje van vijf gewoon mee achterop de fiets. Zo denk je dankzij deze cache nog eens terug aan vroeger. TFTC.

traditional24698. Benedeneind 1 by jayleighs
24696smileyAan het benedenste eind van het Benedeneind vond ik deze cache. Benedener was niet mogelijk. TFTC.

traditional24697. Benedeneind 2 by jayleighs
smileyNiet helemaal aan het benedenste eind van het Benedeneind vond ik deze cache. Het kon nog benedener, zo bleek mij even later. TFTC.

traditional24696. Benedeneind 3 by jayleighs
smileyNog lang niet aan het benedenste eind van het Benedeneind vond ik deze cache. Het heet hier zelfs Gelders Benedeneind. Iets verderop is het eigenlijke Benedeneind. Het kon dus nog veel benedener. TFTC.

traditional24695. Langs het water 1 by jayleighs
smileyZo, daar moest ik op mijn oude dag nog behoorlijk klauteren. De jongens van de groene brigade hadden hun best gedaan om het mij zo moeilijk mogelijk te maken met de door hen afgezaagde takken. Desondanks slaagde ik met glans. TFTC.

traditional24694. Langs het water 2 by jayleighs
24694smileySluw verstopt deze. Een paar keer finaal overheen gekeken, terwijl ik de verstopmethode na al die jaren natuurlijk ken. Knap gedaan dus van de CO! TFTC.

traditional24693. Langs het water by Jayleighs grapje door Bincky
smileyGrappig, want hier hoefde ik niet te zoeken. Ik stond namelijk op de verkeerde plek met mijn neus, toen twee vriendelijke dames passeerden en achteloos vroegen, of ik daarnaar op zoek was, terwijl ze de cache aanwezen. Ja, dus. TFTC.

traditional24692. Langs het water 3 by jayleighs
smileyHet was bijzonder druk langs het water van het Valleikanaal, dat de grens vormt tussen Utrecht en Gelderland. Kwam door het mooie lenteachtige weer. Dus even wachten tot alle wandelaars en fietsers uit beeld waren om daarna toe te slaan. TFTC.

traditional24691. Langs het water 4 by jayleighs
smileyDat verwacht je niet, zo’n uitstapje. Zelfs een ererondje om het object gemaakt, voordat ik de sluw verborgen cache spotte. TFTC.

24690traditional24690. Langs het water 5 by jayleighs
smileyHet hoeft niet altijd moeilijk en op onverwachte plekken. Zo kan het ook. TFTC.

traditional24689. Langs het water 6 by jayleighs
smileyNadat ik de met stift toegevoegde niet bepaald lovende tekst over Veenendaal-West op het infobord had gelezen, graaide ik mijn eerste cache hier langs het Valleikanaal vandaag. In het verleden heb ik hier ook al heel wat mogen scoren. TFTC.

traditional24688. De Steenuil by jayleighs
smileyDe steenuil op de foto’s in de cache-beschrijving leek totaal niet op wat ik hier aantrof. Desalniettemin geen onvertogen woord over dit fraaie schepsel. TFTC.

traditional24687. Gewoon, Omdat het kan #49 by Team Bincky
smileyNou, het kan maar net. Dankzij wat spruiten aan de boom, valt de petling niet uit zijn behuizing. TFTC.

traditional24686. Gewoon, Omdat het kan #11 by Team Bincky
smileyGrappig. De boom van deze cache zie je al vanaf honderden meters. Ik fietste er rustig heen en graaide de niet originele logrol uit de vastzittende petling. TFTC.

24686traditional24685. Gewoon, Omdat het kan #15 by Team Bincky
smileyGeen idee wat ik hier aantrof, maar het bevatte een logrol waar ik vrolijk mijn worteltekening op heb geplaatst. TFTC.

traditional24684. Gewoon, Omdat het kan #17 by Team Bincky
smileyOok aan de Noordelijke Meentsteeg lag er eentje, gewoon omdat het kon. TFTC.

traditional24683. Gewoon, omdat het kan #18 by Team Bincky
smileyDe ochtendgymnastiek kon ik vanochtend thuis gevoeglijk overslaan. Genoeg rek- en strekoefeningen in het veld. TFTC.

traditional24682. Gewoon, Omdat het kan #19 by Team Bincky
smileyGeen treinactiviteit op het Veenendaallijntje naar Rhenen. Dan maar een cache graaien. TFTC.

traditional24681. Jayleighs Weddingcache by jayleighs
smileyAls liefhebber van Slam FM (behalve rappen) wilde ik natuurlijk de cache vinden van mensen die elkaar via de chat van Slam FM hebben leren kennen. Daartoe toog ik naar Rhenen en belandde op het openbaar toegankelijke Landgoed Kwintelooijen en mocht er op zoek gaan naar een doosje. Dat bleek totaal onbedekt ergens in de bush te staan. Na het loggen heb ik het maar wat beter verstopt. Geen idee of het de oorspronkelijke locatie is. TFTC.

mystery24680. #10 Bonus Woodie Woodpeckertrail by GeoPartyanimals
24680smileyDe trail hier in Rhenen bevatte een bonus. Altijd fijn als je een trail kunt afsluiten met een bijzondere cache. Sympathiek van de CO om de aanwijzingen onderweg soms zodanig aan te brengen, dat je ze ook ziet zonder de cache in handen te krijgen. Dat was voor mij bij #2 het geval.
De andere caches in de serie gevonden, al was het soms met veel moeite. De rondwandeling was de moeite waard op deze bijzondere dag waarop de temperatuur hoog opliep, maar er nog volop sneeuw lag.
De CO had besloten om de combinatie van het slot in de hint te vermelden. Ikzelf zou een formule met de onderweg gevonden letters ABCDEF hebben aangeboden en die vermelden op de bonuscache in het veld. Overigens niet mijn eigen idee. Ik heb dat vaker gezien.
Al met al heb ik een ochtend heerlijk door de bossen gezworven en mooie caches gevonden. TFTC.

letterbox24679. I Love Geocaching in Rhenen by jayleighs
smileyVernuftig verstopte cache. Tsja, als je zoveel moeite doet om een cache te vervaardigen, dan ben je een echte liefhebber. TFTC.

24678traditional24678. #9 Woodie Woodpeckertrail by GeoPartyanimals
smileyDrie wandelende dames dachten hier dat ik de weg kwijt was, omdat ik wat heen en weer drentelde om te kijken waar ik de bush in zou gaan. Misschien ben je sowieso als geocacher in hogere zin de weg kwijt, maar ik wist precies waar ik me bevond dankzij mijn GPS-apparaat. Niet lang daarna stond ik met de fraai vormgegeven cache in handen en waren de dames volledig uit zicht. TFTC.

traditional24677. #8 Woodie Woodpeckertrail by GeoPartyanimals
smileyGrappig. Intussen was het zeker 10 graden en ik wandelde langs totaal bevroren vennetjes. Ook lag op veel plekken nog sneeuw. Niet hier trouwens. Hier had ik enige last van braamstruiken die waarschijnlijk in de zomer veel grotere problemen zullen opleveren. TFTC.
PS logrol nat. Onderhoud gewenst.

traditional24676. #7 Woodie Woodpeckertrail by GeoPartyanimals
smileyDeze cache stond voor mij in het teken hoog-laag. Eerst de enorme afdaling vanaf de vorige cache langs de trap met hier en daar gladde plekken. Daarna de beklimming van de hoogte waarop #7 is gesitueerd en als klap op de vuurpijl vond de CO het leuk om mijn lengte van 1.76 te testen. Wat bleek? Net niet lang genoeg. Moest ik dus met natuurlijk materiaal een verhoginkje bouwen. Dat lukte, zodat ik toch mijn worteltekening kwijt kon. TFTC.

traditional24675. Fast Eddie by Shadow627
24674smileyVlakbij zat een jonge moeder te zonnen op een bankje. Na het vinden van de cache heb ik haar gevraagd of ze een pleistertje voor me had. Bij de vorige cache was ik namelijk lichtelijk gewond geraakt. Tot mijn verbazing diepte ze in een mum van tijd een pleister op uit haar handtas. Kijk, daar heb je wat aan.
PS Logrolletje vol.

multi24674. #6 Woodie Woodpeckertrail by GeoPartyanimals
smileyIk ben niet echt in de wieg gelegd om te vaandelzwaaien. Daar kwam ik vandaag achter bij deze cache. Keer op keer mislukte mijn actie met het klaarliggende tool, totdat ik bijna wanhopig werd. Met twee mensen lijkt me de klus een stuk gemakkelijker. Toch hield ik vol en met mijn laatste krachtsinspanningen kreeg ik wat ik wilde, behalve dan de opgelopen bloedende wond aan mijn vinger. Mocht je bloedsporen aantreffen nabij de cache, die zijn dus van mij. Toch heb ik met een tevreden gevoel alles weer in de originele staat weten te krijgen. En tot mijn geluk trof ik bij de volgende cache een lieve dame die zowaar een pleister voor me had. TFTC.

traditional24673. #5 Woodie Woodpeckertrail by GeoPartyanimals
smileyOnderweg fraaie uitzichten over de zonovergoten vallei met Veenendaal op de achtergrond. Zo bereikte ik #5 uit de serie. Ook hier is de constructie niet meer wat het was. Een zuchtje wind en het lijkt me gedaan. Niet dat de cache dan verloren is, maar niet zoals door de CO bedoeld. Enig onderhoud lijkt mij wenselijk.

24672traditional24672. #4 Woodie Woodpeckertrail by GeoPartyanimals
smileyZo nu en dan glibberend over een verijsde sneeuwmassa arriveerde ik bij #4 uit de serie. Die hing er goed bij. TFTC.

traditional24671. #3 Woodie Woodpeckertrail by GeoPartyanimals
smileyDe fraaie constructie van deze cache heeft het enigszins begeven. Na het loggen getracht de cache zo goed mogelijk aan het oog onttrokken achter te laten. TFTC.

traditional24670. #1 Woodie Woodpeckertrail by GeoPartyanimals
smileyVerrassend! Ik vertrok uit Delft in de lente en arriveerde in Rhenen in de winter. Het halve bos nog onder de sneeuw. Na een paar honderd meter wandelen mocht ik er de eerste cache vinden. Deze dus. Keurig verstopt. TFTC.