09-02-2017

Voordat ik in Zoetermeer een vermist meisje opspoorde, eerst een rondje om een polder gefietst.

 

multi24669. Vicky Vermist I by Floravontuur
24669smileyHet leek mij sterk dat ik een reeds 10 jaar lang vermist meisje hier in het Buytenpark van Zoetermeer zou kunnen opsporen. Des te treuriger, omdat ik vooraf al wist uit meerdere publicaties, dat zij het niet had overleefd. Ik zou dus hooguit haar trieste lijkje kunnen terugvinden. Voorwaar geen prettig vooruitzicht.
Om klokslag 12.55 uur ging ik van start bij SnowWorld, de locatie waar iemand haar voor het laatst had gezien. Helaas vond ik daar geen sporen ondanks heftig speurwerk. Zelfs nog even mijn goede vriend Biertje gebeld voor wat morele steun gezien zijn vrijwilligerswerk voor bejaarden. Deze zoektocht staat nog op zijn agenda, wist hij te vertellen. Hij wenste mij sterkte. Tijd om eens wat beter te lezen in het dossier van de vermiste Vicky.
Aha, dat hielp. En weg was ik, het spoor volgend waarvan een zwerfster had getuigd en met de aanwijzingen van een briefje op zak die wijlen politieagent de Groot had achtergelaten. Ondanks dat ik geen flauw idee had, wat haar ontvoerder bezielde om in alle uithoeken van het Buytenpark sporen achter te laten, volgde ik toch maar braaf de gehele route die ze blijkbaar had afgelegd.
Op zeker moment werden de aanwijzingen cryptischer en voor mij zelfs onbegrijpelijk. In het zicht van de haven dreigde ik te stranden. Hier was meer nodig dan alleen aanwijzingen ontcijferen. Gezond boeren verstand. Gelukkig heb ik dat enigermate. Je kunt het ook de Carrotte-methode noemen.
24669aAl dwalend stuitte ik zodoende toch uiteindelijk om 16.01 uur op de laatste rustplaats van het ongelukkige meisje. Duidelijk dat na 10 jaar de verregaande staat van ontbinding allang achter de rug was en slechts een deerniswekkend skeletje restte. Maar even mijn pet afgezet en zo mijn oude hoofd ontbloot als laatste groet aan Vicky.
Dat zij moge rusten in vrede.
TFTC.

 

traditional24668. Sweet lake city, MTB by cadebestiar
smileyHoewel ik mijn vouwfietsje regelmatig inzet als mountainbike, had ik mij nu wandelend door het geaccidenteerde terrein begeven om een vermist meisje te vinden. Daarbij passeerde ik deze cache die aan MTB is gewijd. Met de zoevende MTB-ers die het hier overigens vandaag totaal lieten afweten, was mijn tempo daarbij vergeleken natuurlijk een slakkengang. Het zij zo. TFTC.

 

multi24667. Meer polder by Floravontuur
24667smileyWat bezielde mensen 400 jaar geleden om een meer hier bij Zoetermeer droog te leggen? Hadden ze echt meer land nodig om koeien te houden? Ik had wel eens een kosten-batenanalyse willen zien. Met man en macht een ringdijk met ringvaart aanleggen, drie molens bouwen en die voortdurend laten draaien. Dat vele geld moest dus worden terugverdiend met een bakvol veeteelt en misschien een handjevol akkerbouw. En wie schoot al dat geld voor?
Ondanks de winterkou draaiden dit soort gedachten door mijn hoofd tijdens mijn fietsrondje van ongeveer 11 kilometer om deze ronde polder. Het leidde mij echter niet af van mijn hoofdtaak om onderweg 15 vragen te beantwoorden en zodoende 15 getallen te verzamelen om de cache te vinden en te openen. Ik ging zo voortvarend te werk, dat ik slechts 3 getallen fout had.
Dat bemerkte ik aan het eind van mijn rondje toen ik in eerste instantie de cache niet kon vinden en in tweede instantie, na wat goed gegokte veranderingen in enige getallen, toen ik de cache weliswaar vond maar niet open kreeg. Nog meer gokwerk leidde uiteindelijk tot een geopende cache, geconstrueerd op een wijze die nieuw voor mij was.
Het was verricht. De worteltekening werd geplaatst en tevreden ging ik over tot het nuttigen van een welverdiende stevige lunch bestaande uit volkoren boterhammen en kruidenthee, want voor de middag had ik besloten een vermist meisje op te sporen. TFTC.

24666mystery24666. Storytellers Scrabble Cryptex by Team Nosce Orbis
smileyOm te kunnen scrabbelen moet je wel kunnen lezen. Dan kan ik wel, maar het opnemen van de inhoud zodat je daar iets mee kan, dat is een ander verhaal. Zo puzzelde ik vooraf thuis dat het een lieve lust was en mailde voortdurend naar niet-bestaande email-adressen. Die mails kwamen dus onverbiddelijk linea recta steeds weer ongelezen terug.
Toch kreeg ik het uiteindelijk voor elkaar de juiste code in te voeren en hoera, ik mocht naar Zoetermeer om met een cryptex te worstelen. Ondanks mijn zekerheid omtrent de code, werkte het apparaat niet echt mee. Voorzichtig als ik ben, begon ik met zachtjes trekken. Geen resultaat. Vervolgens oefende ik met kleine stapjes steeds grotere krachten uit op het onwillige toestel. Plots opende sesam zich en vloog er een canister door de lucht. Eindelijk kon ik mijn worteltekening kwijt.
Dat was mijn story vandaag hier in het Buytenpark. TFTC.