02-02-2017

Wandelen in de bossen bij Ede. Ik kreeg het er warm van met het lenteweer.

 

mystery24665. Kerst tradi bonus by geo boefjes
24665smileyDe dikke winterjas had vandaag thuis kunnen blijven. Bijna lenteweer tijdens mijn wandeling in de bossen nabij Ede. Onderweg trof ik vier oudere Nordic walkers, ook in winterjassen. Die hadden het pas echt warm. Bovendien waren ze de weg kwijt. De rode paaltjesroute bleek ineens verdwenen. Ik kon ze helaas niet helpen.
De CO had 16 caches in het bos verstopt waarvan ik eentje niet heb kunnen vinden, #3. Zelfs op de terugweg nogmaals vergeefs gekeken. In de logs lees ik dat 3 andere teams deze cache wel vonden. Zal dus wel aan mij liggen. De overige caches werden door mij moeiteloos gevonden.
Merkwaardige route overigens. Ik heb domweg de genummerde volgorde gevolgd en dat leverde een bijzonder sporenpatroon op waarbij ik zo nu dan dezelfde plekken passeerde. De gemaakte figuur lijkt een soort klavertje drie.
Hoewel het een prachtig bos betreft, werd de rust toch behoorlijk verstoord door industrieel lawaai ergens in de zuidoost-hoek. Geen idee wat. Alsof voortdurend autowrakken van een berg werden gesmeten.
Al met al een middagje heerlijk gewandeld. Dank daarvoor en TFTC.

traditional24664. Kerst tradi 16 by geo boefjes
24664smiley#16 van de Edese kerst tradi trail,
Het laatste logritueel.

traditional24663. Kerst tradi 15 by geo boefjes
smiley#15 van de Edese kerst tradi trail,
Geen ruig wildwesttoneel.

traditional24662. Kerst tradi 14 by geo boefjes
smiley#14 van de Edese kerst tradi trail,
Geen luchtkasteel.

traditional24661. Kerst tradi 13 by geo boefjes
smiley#13 van de Edese kerst tradi trail,
Geen ongeluk brengend toneel.

traditional24660. Kerst tradi 12 by geo boefjes
smiley#12 van de Edese kerst tradi trail,
Was snel mijn deel.

24659traditional24659. Kerst tradi 11 by geo boefjes
smiley#11 van de Edese kerst tradi trail,
Lastig te vinden? Integendeel.

traditional24658. Kerst tradi 10 by geo boefjes
smiley#10 van de Edese kerst tradi trail,
Benadering moest functioneel.

traditional24657. Kerst tradi 9 by geo boefjes
smiley#9 van de Edese kerst tradi trail,
Vindbaar zonder personeel.

traditional24656. Kerst tradi 8 by geo boefjes
smiley#8 van de Edese kerst tradi trail,
Was niet controversieel.

traditional24655. Kerst tradi 7 by geo boefjes
24655smiley#7 van de Edese kerst tradi trail,
Gevonden zonder waardeoordeel.

traditional24654. Kerst tradi 6 by geo boefjes
smiley#6 van de Edese kerst tradi trail,
Een stal met ceremonieel.

traditional24653. Kerst tradi 5 by geo boefjes
smiley#5 van de Edese kerst tradi trail,
Uitstekend voor mijn moreel.

traditional24652. Kerst tradi 4 by geo boefjes
smiley#4 van de Edese kerst tradi trail,
Listig verborgen in het struweel.

traditional24651. Kerst tradi 2 by geo boefjes
smiley#2 van de Edese kerst tradi trail,
24651Gevonden louter manueel.

traditional24650. Kerst tradi 1 by geo boefjes
smiley#1 van de Edese kerst tradi trail,
Vindbaar zonder pikhouweel.

traditional24649. Geovogels-Nestkast by De Zoekertjes2
smileyKeurig geparkeerd op de parkeerplaats van het crematorium en op weg om een nestkast te kraken. Dat ging gemakkelijker dan ik dacht. Voor ik het wist stond ik met de cache in handen. Ik had meer moeite om de boel na het loggen weer in de originele toestand te krijgen, maar ook dat lukte. TFTC.

traditional24648. De Doesburger Eng by geo boefjes
smileyNa slechts 55 minuten zoeken, ongeveer 500 meter lang kleine stukjes heen en weer struinen, 3 keer struikelen over laagstaande stompjes van struiken, x keer binnensmonds mopperen, tig keer vergeefs op verkeerde plekken voelend, had ik de listig verborgen cache al te pakken. Niet slecht voor eentje met 5 sterren moeilijkheid. TFTC.

24647traditional24647. ijzer sterk by geo boefjes
smileyBij de vorige cache hoefde ik niet echt door te zetten. Bij deze wel. Dat ijzer ijzersterk is, spreekt voor zich. Maar met een magneetje aan een touwtje heb je hier toch wel een probleem. Met beleid en vasthoudendheid wist ik toch uiteindelijk het potje boven te krijgen. TFTC.

traditional24646. De doorzetter by geo boefjes
smileyOok met spellen kun je doorzetten. De CO schrijft consequent: “Dit betekend ... “ in de teksten. Nog even doorzetten dus voor het correct wordt geschreven. Ik hoefde ter plekke aan de Woutersweg niet lang door te zetten. Met wat geluk had ik de grappige verstopwijze snel in de gaten. TFTC.

traditional24645. Dino's Bot by geo boefjes
smileyIk dacht altijd dat de dinosaurussen van die enorm grote voorwereldlijke dieren waren. De afmeting van het gevonden bot viel me daarom wat tegen. Of was het misschien een botje uit zijn kleine teen? Dan heb ik niets gezegd. TFTC.

traditional24644. Dood hout by geo boefjes
24643smileyHet hout was inderdaad hartstikke dood. Terwijl allerlei organismen zich tegoed deden aan het vergane materiaal, vond ik het erbij verborgen doosje en bedacht, dat hier ook wel een wat grotere cache had kunnen worden geplaatst. TFTC.

traditional24643. Berk by geo boefjes
smileyDe ene berk is de ander niet. Deze groen uitgeslagen berk hier bleek echt gastvrij. Ook ik wist dat te waarderen. Zelf sloeg ik daarom niet groen uit. TFTC.

traditional24642. Oppikker by geo boefjes
smileyHet is maar de vraag hoe lang de beheerder van het Edese bos wacht met reparatie van zijn spullen. Tot die tijd lijkt me de cache nog wel veilig. Maar daarna? TFTC.

traditional24641. Insect by geo boefjes
smileyAi! Hier trof ik toch echt geen insect aan. Wel een spin. Die heeft acht poten en is dus geen insect. Vaak leer ik van alles tijdens het geocachen. Nu mag ik een CO iets leren. De cache heeft dus NIET met insecten te maken. TFTC.

24639traditional24640. Toy Story Home. by geo boefjes
smileyToy story, wie kent ze niet? Zo begint de tekst van deze cache. Ik had er nog nooit van gehoord. Blijkbaar gemist in mijn 74-jarige carrière als mens. Maar hier in het stukje bos ten noorden van Ede werd ik even bijgespijkerd. Nou ja, bijgeschroefd. Wel verrassend zoiets aan te treffen. TFTC.

traditional24639. Barteweg by geo boefjes
smileyDe Barteweg ten noorden van Ede was rustig op deze donderdagochtend. Ik denk trouwens dat zulks op andere tijden niet anders is. Hoewel geen water in de buurt, mocht ik er toch even vissen. En met succes. TFTC.

traditional24638. you by geo boefjes
smileyNoordelijk van Ede mocht ik een doosje zoeken dat verborgen was ter meerdere glorie van het plaatsje U in Panama. Een plaatsje dus om U tegen te zeggen. TFTC.

traditional24637. Bakelieten Troon by geo boefjes
smileyVol verwachting liep een mevrouw handenwrijvend op mij af toen ik uit mijn bolide stapte om naar bakeliet te zoeken. Enigszins teleurgesteld wandelde ze weg toen ik haar mijn GPS-apparaat toonde en vertelde iets te gaan zoeken. Dat duurde niet lang. Met een flinke portie geluk graaide ik met gemak op de eerste de beste plek de bakelieten pot. Of was het nou pvc? Bij het wegrijden werd ik uitgezwaaid door een kleine kangoeroe. TFTC.