28-01-2017

Bijen gevangen in Zwijndrecht en heel Hendrik-Ido-Ambacht rondgefietst. Eindelijk een frustie getackeld.

 

multi24636. Rondje Baxpark by kokochanel-team
24636smileyLag het aan mij? Lag het aan de somtijds enigszins gebrekkige vraagstelling? Lag het aan het weer? Lag het aan de sterren? Geen idee waarom ik hier in Hendrik-Ido-Ambacht zo’n moeite heb gehad deze cache te vinden. Voor de derde keer hier in en om het Baxpark, maar vandaag met een nog nooit vertoonde happigheid om deze cache te vinden.
Dus fietste ik maar weer alle 10 punten af en kwam uiteindelijk tot dezelfde conclusie als de vorige keren. Maar er was een verschil. Nu was het winter en dat betekent minder hinderlijk struikgewas. Ook voelde ik op de stash area dat ik goed zat. Zo kon ik na een poosje verwoed zoeken eindelijk de keurig verstopte cache in mijn armen sluiten. Het was verricht. Ik kan weer rustig slapen. Maar daarvoor moest ik eerst terugrijden naar Delft. Ik deed het met een zeer tevreden gevoel. TFTC.

traditional24635. Roestbakkie by Maarten.v.E
smileyNiemand heeft graag een roestbak voor de deur, behalve deze CO hier in Hendrik-Ido-Ambacht. Ik zag hem uiteraard meteen staan. Klaar voor de sloop. Maar hij bevatte geen cache, ook niet na 3x kijken. Dat viel even tegen. Verdwaasd keek ik om me heen, krabde eens wat onder mijn pet, hoopte op een hintje van de persoon achter het raam waar ik nog wel zo vriendelijk naar had gezwaaid. Maar nee, ik moest het zelf oplossen.
Toen maar wat harder doorgepakt mede op grond van de aanwijzing in de hint. En eindelijk kwam de keurig verstopte cache boven. Mooi gedaan. TFTC.

24634traditional24634. Kogelcache by rvr2001
smileyBij het doorzeven van het hout heeft de kogel wel iets verloren, namelijk het afsluitdopje. Gezien de droge locatie heeft dit geen nadelige gevolgen voor de logrol, maar toch. Blij dat ik destijds niet getuige was van de kogelregen, plaatste ik mijn worteltekening. TFTC.

traditional24633. Pas op, hoge spanning! behalve voor fietsers by rvr2001
smileyIk hoefde hier niet eens van mijn fiets af te stappen om de cache te graaien. Zeer fietsvriendelijk dus, zoals reeds vermeld in de titel. Wat de hoge spanning betreft, die kwam niet hoger dan 1,5 Volt. Ik heb wel eens een hoger voltage door mijn bast gekregen. TFTC.

traditional24632. Struikjescache by rvr2001
smileyHet viel mee. Maar in het algemeen duik ik niet graag de struiken in op locaties waar mensen op 10 meter afstand vanachter hun raam mij kunnen gadeslaan. Ik spotte geen nieuwsgierige mensen, maar wel snel het doosje. Rap loggen en wegwezen. TFTC.

mystery24631. Ragebol's 5000e by J+A+K+N+S
24629smileyRagebol zelf niet gezien. Waarschijnlijk bezig om De Zolder onderhanden te nemen. Moet zo nu en dan ook eens gebeuren. Intussen zit Ragebol, die zijn profiel opfleurt met tientallen flitsende banners van gevonden caches, op het respectabele aantal van 5.851. Hij gaat dus blijkbaar stevig door met geocaching. Houwen zo! TFTC.

traditional24630. Josi en de postbezorger by melanie josi
smileyZowel Josi als de postbezorger niet gezien. Zou ook vreemd zijn trouwens als de postbezorger hier zijn post zou deponeren, maar dat terzijde. En precies daar vond ik de cache. TFTC.

traditional24629. Josi's voerbak is zoek by melanie josi
smileyHet is altijd wat met die voerbakken. Schijnen uit zichzelf te verdwijnen. Ik vond er hier eentje in Hendrik-Ido-Ambacht terug. Schijnbaar ergens zorgeloos achtergelaten. Eventueel kan ik op aanvraag wel even de coördinaten doorgeven, zodat de hond zijn bakje terug kan krijgen. TFTC.

traditional24628. Bellus (TB Hotel) by Jannet151
smileyNee, niet in de tuin. Maar waar dan wel? Ik stond behoorlijk dom gapend ergens op een achterafje in Hendrik-Ido-Ambacht naar een cache te zoeken. Het was mij onduidelijk of ikzelf niet de tuin in mocht, of dat de cache zich niet in de tuin bevond, en bovendien welke tuin. Uiteindelijk keek ik goed genoeg uit mijn doppen en spotte iets verdachts. De buit was binnen. Overigens is elke cache van voldoende afmeting een TB-hotel, dus dat hoef je niet speciaal in de titel te vermelden. TFTC.

24626traditional24627. Vriendelijke Vogel by Sp3tter
smileyOm eerlijk te zijn, heb ik nog nooit een vriendelijke ogende vogel gezien. De een, bij voorbeeld de kauw, kijkt nog venijniger dan de ander, bij voorbeeld de reiger. En zo kan ik doorgaan. Ik was dus wel heel benieuwd wat me hier in Hendrik-Ido-Ambacht te wachten stond.
Dat bleek nogal verrassend. Geen vogel gezien trouwens, maar wel gehoord. Maar pas nadat ik zijn woning had gekraakt. Dat moest op een voor mij originele wijze, maar het lukte. TFTC.

traditional24626. het zwijn in het klein by wouter en michelle
smileyInderdaad een mini-zwijn, uiteraard met mini-logrolletje, overigens op een plek aan zijn lijf waar je dat niet verwacht, maar dat terzijde. Stond rustig op me te wachten hier aan het fietspad te Zwijndrecht. TFTC.

traditional24625. Zwijnenjacht by wouter en michelle
smileyHet lijkt me niet dat die Amateurtuinders aan de overkant op jacht gaan naar zwijnen, dus deed ik het maar zelf. En met succes. Was niet lastig, want de CO had het zwijn vastgebonden. TFTC.

mystery24624. De Bijenkolonie, De Bijenkoningin (bonus) by De Buitendijkjes
24624smileyHet viel niet mee om deze koningin bij haar kladden te grijpen. Natuurlijk lag dat aan mijzelf, maar ze werkte ook niet echt mee, want ze had zich behoorlijk goed verstopt. Dat zal haar natuurlijke aard wel zijn, vermoed ik.
Van haar bijenvolk had ik behoorlijk wat exemplaren gespot, maar blijkbaar niet goed geteld. Ik had namelijk ergens een bij meegeteld die net was weggevlogen. En met die verkeerde telling kwam ik uit midden op het grote spoorwegemplacement Kijfhoek. Ik kon me terecht niet voorstellen, dat ze zich daar had verstopt.
Dus moest er gegokt worden, alwaar ik een ware grootmeester in ben al zeg ik het zelf, hum. Zo zocht ik lange tijd op een logische maar wel verkeerde locatie en vond uiteraard niets. Teleurgesteld terug naar mijn geparkeerde bolide voor een noodzakelijke lunch.
Na drie volkoren boterhammen met appelstroop, een banaan en een kop warme thee uit de thermoskan had ik nieuwe kracht verzameld en toog weer aan het gokken. Nu met andere aannames. Hmmm... De nieuwe berekening zag er niet slecht uit. Nogmaals op pad en nu met ietsje meer zekerheid.
Na 10 minuten verwoed zoeken kwam eindelijk de bijenkoningin uit haar schulp om eens lekker door mij geknuffeld te worden. Dat gaf ons beiden een goed gevoel. Dank voor het mooie rondje door het Develbos en TFTC.

24623traditional24623. TB Hotel "De Bijenkast" by De Buitendijkjes
smileyEen bijzondere bijenkast. Geen idee hoe de bijen erin zijn weten door te dringen. Het ding zat namelijk hermetisch op slot. Gelukkig bezoek ik met mijn kinderen tegenwoordig escape rooms en dan weet je wel weg met sloten, ook met slot 1, waarvan de sleutel ludiek was verborgen.
Slot 2 is een ander verhaal. Dat was al open, zodat bij aanraking ervan een lange buis meteen op de grond viel. Ik heb alle moeite gedaan om na afloop dit slot weer dicht te krijgen, maar het is me niet gelukt. Misschien moet de CO, die onlangs nog onderhoud pleegde, nogmaals gaan kijken.
Fase 3 heb ik al meerdere malen in diverse caches mogen meemaken, maar het blijft leuk. Zo kon ik na veel vijven en zessen eindelijk mijn worteltekening kwijt en alles weer in de oorspronkelijke toestand terugbrengen waarin ik die aantrof. TFTC.

traditional24622. De Bijenkolonie, #G De Slimme Bij by De Buitendijkjes
smileyAls een bij slim is, zou je kunnen zeggen, dat de bij goed bij is. In dit geval was de bij zo slim om mij uit te dagen om ook slim te zijn. Dat kan ik niet echt van mezelf zeggen, maar met mijn geocache-ervaring had ik vaker met dit bijltje gehakt. Al na 7 pogingen lukte het me. TFTC.

traditional24621. De Bijenkolonie, #F De Mini Bij by De Buitendijkjes
24621smileyLink plekje voor een mini-bij. Ik noem twee woorden: kinderen, honden. Beide gaan daar volgens mij niet echt professioneel mee om. Zou jammer zijn als ze wegraakt of besproeid wordt. Hopelijk heb ik het mis. TFTC.

traditional24620. De Bijenkolonie, #E De Verstopte Bij by De Buitendijkjes
smileyDeze bij had zich inderdaad goed verstopt. Misschien plannen voor een winterslaap? Ongeveer 3 are bos onderzocht om haar dat uit haar hoofd te praten en dat lukte. TFTC.

traditional24619. De Bijenkolonie, #C De Struikjes Bij by De Buitendijkjes
smileyIn het algemeen hebben struiken niet overdadig veel bloemen. Toch zijn er blijkbaar bijen die dat geen probleem vinden. Zoals deze hier bij voorbeeld. Ik vond het ook prima. TFTC.

traditional24618. De Bijenkolonie, #B De Vliegende Bij by De Buitendijkjes
smileyAls bijen niet zouden vliegen, zouden ze niet van nut zijn voor ons. Zie je al een bij van bloem naar bloem kruipen met haar korte pootjes? Duurt veel te lang. Niet echt economisch dus. Vandaar dat ze uitgerust zijn met vleugeltjes. Dat geeft ze een enorm gebied om te bestrijken.
De bij alhier keek niet op een metertje meer of minder. Met natuurlijke hulpmiddelen wist ik de logrol te bemachtigen. TFTC.

24616traditional24617. De Bijenkolonie, #A De Honing Bij by De Buitendijkjes
smileyHoningbij is natuurlijk geen goede benaming voor dit schepsel. Alsof de bij honing geeft. Nee, dat moet je van hem afpakken, want bijen zijn uitermate chauvinistisch en denken alleen aan hun eigen (bijen)volk. Met list en bedrog is de mens erin geslaagd dit arme diertje zodanig te belazeren, dat ie dat niet eens doorheeft.
Zo smeren wij ’s ochtends heerlijk een boterhammetje met honing.
Veel honing bleek hier bij #A niet te vinden, maar gelukkig wel een cache. Ooit heb ik eens meegevaren op een zeilboot en dat kwam hier goed van pas. TFTC.

traditional24616. Molens IJsselmonde - Arie Karsseboom by mar-ine
smileyIn 2011 stond ik ook bij deze fraaie ronde stenen molen te Rijsoord. Caches komen, caches gaan, maar de molen blijft altijd bestaan. Hij ging nu zelfs draaien. Windkracht 3, dus moesten er zeilen op de wieken. Een poosje gebabbeld met de molenaar die het fenomeen geocaching toch niet helemaal begreep gezien zijn openingszin: “Moet dat doosje elke keer worden vervangen?” Ik heb het hem uitgelegd van de hoed en de rand, totdat een bezoekster zijn aandacht vroeg, want hij heeft ook nog nering in de molen. TFTC.

traditional24615. Rijsje 2 by Donsky02
24613smileyBlaffende honden bijten niet, zegt het spreekwoord. Aan de overkant zaten heel wat die blaffers bij elkaar en ze deden hun best om niet te bijten. Ik trok me van dat alles niets aan en graaide de cache. TFTC.

traditional24614. Rijksstraatweg #1 by kokochanel-team
smileyBlij dat ik deze link verborgen cache vrij snel per ongeluk spotte. Ik heb altijd een hengel in mijn binnenzak, dus was de petling snel boven. TFTC.

traditional24613. Rijksstraatweg #2 by kokochanel-team
smileyEen frisse ochtendwandeling te Rijsoord vlakbij de A16, waar ik 5 minuten daarvoor nog overheen reed. Rustig natuurgebiedje. Dat mag ik wel. En ook nog een cache. TFTC.