25-01-2017

Een horde kabouters op de Grevelingendam. Was dat wel pluis? Ik onderzocht het.

 

traditional24612. GREVELINGENDAM (TB HOTEL?) by peterseli
24612smileyOpvallendst hier aan de voet van de Grevelingendam waren alle drijvende oesters. Ik wist niet dat ze zo groot waren. De meeste waren blauw van kleur. Ze dreven keurig in lange rijen, zodat ze gemakkelijk waren te oogsten voor het bootje dat erlangs voer.
Intussen wandelde ik naar het einde van de pier. Die was voor het grootste deel afgezet met een hoog metalen hek, maar het was mogelijk om daar langsheen te lopen. Zo bereikte ik in een gure wind bij precies 0 graden Celsius de laatste cache voor vandaag. Het was mooi geweest. Gauw naar huis, naar de warme kachel. TFTC.

mystery24611. Sleutel tot het Grevelingenmeer by D. Bogert
smileyHet grootste zoutwatermeer van West-Europa. De Grevelingen dus. En daar moest ik een sleutel vinden. Dat leek me nog lastiger dan een speld in een hooiberg. Toch is het me gelukt, waarbij de moeilijkste opgave was hoe de plek des sleutels te bereiken. Met veel doorzettingsvermogen en een portie geluk wist ik in het altijd bezoekersvriendelijke Bruinisse via een giga-oester, kronkelweggetjes, fietsstraat en nog meer kronkelweggetjes precies de juiste plek te vinden om mijn bolide te parkeren.
Vanaf daar was het een prima wandeling naar de cache. Die bleek op voor mij originele wijze te zijn ‘ingepakt’. Het erin verborgen plastic doosje was wel behoorlijk stuk, maar dat deert blijkbaar niet. TFTC.

24610traditional24610. KABOUTER KOEN by peterseli
smileyDe dappere kabouter Koen had zich ver van de bewoonde en rijdende wereld verstopt. Zo mocht ik een flink eind langs het water van de Grevelingen wandelen om hem te vinden. Ter plekke bleek Koen in het bezit van een enorme pikhouweel. Geen idee wat hij daarmee van plan was. TFTC.

traditional24609. KABOUTER BETS by peterseli
smileyDe goedlachse kabouter Bets stond mij in een donker bosje op te wachten. Voor de gelegenheid had ze haar haren blauw geverfd. Voor mij had dat niet gehoeven. Ik was meer geïnteresseerd in haar innerlijk, zoals dat een goede geocacher betaamt. Haar innerlijk bevatte namelijk een keurige logrol. TFTC.

traditional24608. KABOUTER TRUUS by peterseli
smileyDe blauwgemutste kabouter Truus stond enigszins wezenloos voor zich uit te staren tijdens mijn bezoekje. Ze was er volgens mij met haar hoofd niet helemaal bij. Ze droeg een geel trommeltje aan haar linkerarm en sprak geen woord. Niet echt gezellig dus. Waarschijnlijk stond ze niet echt op mij te wachten. TFTC.

traditional24607. KABOUTER FLIP by peterseli
24606smileyVan kabouter Flip vermoed ik dat hij zwaar aan de drugs was. Wat moest hij anders met die hasjpijp? Zijn ogen stonden ook niet goed. Volgens mij zo stoned als een garnaal. Het leek Jules Deelder wel op bezoek in het praatprogramma van Eva Jinek. Maar snel gelogd en wegwezen hier. TFTC.

traditional24606. KABOUTER SEM by peterseli
smileyAls je het over de duivel hebt, dan betreft het waarschijnlijk kabouter Sem met zijn blote bast, zijn satanische grijns en de drietand in zijn rechterhand. Wat hij in zijn linkerhand had, wilde ik niet eens weten. Het leek op een zeekomkommer. De smurrie op zijn onderbuik sprak boekdelen. Snel loggen en maken dat je wegkomt. TFTC.

traditional24605. KABOUTER THIJS by peterseli
smileyKabouter Thijs leek mij een nijvere gast. Hij poseerde voor mij met een schep in handen waarmee hij aan het sneeuwruimen was. Ik mocht hem wel. Bovendien was hij in het bezit van een keurige woning, wat ik van de andere kabouters niet kon zeggen. Bovendien leek Thijs mij wijs. TFTC.

24604traditional24604. KABOUTER ROOS by peterseli
smileyHet was duidelijk dat kabouter Roos een culinair specialiste was. Met haar pollepel en koekenpan in handen stond ze me op te wachten. Ik maakte me wel een beetje zorgen over haar loense blik. Als kok speel je toch met vuur nietwaar? Maar verder een en al vriendelijkheid. Omdat ik net vier volkoren boterhammen had genuttigd, sloeg ik haar uitnodiging om te blijven eten af, maar met moeite. TFTC.

traditional24603. KABOUTER LUUK by peterseli
smileyAl uit de verte hoorde ik het geluid van een fluit en hoefde dus alleen maar in de goede richting te wandelen om de fluitspeler te ontmoeten. Het bleek kabouter Luuk die net het concert voor fluit en orkest nr. 1 in G majeur (KV 313) uit 1778 door Wolfgang Amadeus Mozart ten gehore bracht, maar dan zonder orkestbegeleiding. Diep onder de indruk plaatste ik bij de laatste tonen van deze schone melodie mijn worteltekening. Applaus en TFTC.

traditional24602. KABOUTER PIEN by peterseli
24602smileyDe uitdagende kabouter Pien was een tijdje de hort op geweest, maar gelukkig had de CO haar weten te traceren en teruggebracht naar de plek waar ze hoorde te zijn, namelijk aan de Grevelingendam. Ze was nog steeds in feeststemming en voerde een erotische dans uit. Ik liet me echter niet afleiden en plaatste gewoon mijn worteltekening. TFTC.

traditional24601. zicht op busbaan Oude-Tonge by scouts Ralph
smileyIk wist niet dat scouts zo gek zijn op bussen. Maar in Oude-Tonge is dat blijkbaar het geval. Zelf kan ik me al niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst gebruik heb gemaakt van een openbaar vervoer bus. Moet minstens 40 jaar geleden zijn. Tijdens mijn korte bezoekje reed er warempel eentje langs. TFTC.

traditional24600. relax @ hellegatsplaten by peterseli
smileyGaan zitten en relaxen met uitzicht op het Volkerak zat er niet in vandaag. Gewoonweg te koud. Maar ik was relaxt genoeg om de cache na het loggen weer netjes op zijn plekje te plaatsen. Tenminste daar waar ik vermoedde, dat zijn plekje was. De constructie lag namelijk open en bloot ergens op de grond. Daarna weer relaxt teruggewandeld naar mijn geparkeerde bolide. TFTC.

24599multi24599. Nationaal Landschapcentrum Hoeksche Waard by TonnyWim
smileyIn 1421 gebeurde het. De Sint-Elisabethsvloed en dan weet je het wel. Vanaf die tijd kreeg de Hoekse Waard stukje bij beetje, polder na polder, zijn vorm. Ergens in een uithoek van die grote lappendeken van polders mocht ik vandaag wat rondbanjeren. Zoals hier bij een bezoekerscentrum. Ik las er wat bordjes met interessante info en wist toen waar de cache was verborgen. Op de stash area verdedigde een roodborstje zijn territorium met verve. Daarom maar snel mijn worteltekening geplaatst en het beestje met rust gelaten. TFTC.

traditional24598. Wandelen in het Veerbos (6) by TonnyWim
smileyOp internet was het Veerbos voor het laatst in het nieuws in 2013 toen bij een militaire oefening het bos door de soldaten als toilet was gebruikt. Intussen had de natuur in ieder geval de niet opgeruimde resten volledig aan het oog onttrokken en lag de cache er prima bij. TFTC.

traditional24597. Wandelen in het Veerbos (5) by TonnyWim
24595smileyIk vroeg mij af of het Veerbos bij hoogwater wel eens helemaal onder water staat. Het zou zomaar kunnen gebeuren, denk ik. Of sla ik de plank volledig mis met mijn veronderstelling? De cache lag er in ieder geval droog bij. TFTC.

traditional24596. Wandelen in het Veerbos (4) by TonnyWim
smileyNaast het Veerbos ligt een golfbaan. Ertussen een dijk en een sloot. Aan de slootkant is het Veerbos onlangs uitgedund om een of andere reden. De cache hier werd blijkbaar nog net ontzien door de groene brigade. TFTC.

traditional24595. Wandelen in het Veerbos. (3) by TonnyWim
smileyHet Veerbos telt naar mijn schatting 500 bomen van fatsoenlijke grootte en heel wat kleine boompjes. Enkele daarvan waren behoorlijk toegetakeld door toedoen van bevers met hun scherpe knaagtanden. Maar gelukkig niet bij de derde cache die ik er vond. TFTC.

24594traditional24594. Wandelen in het Veerbos. (2) by TonnyWim
smileyHet Veerbos is ongeveer zo groot als 10 voetbalvelden bij elkaar. De tweede cache vond ik er vlakbij de rand en bij een ligweide. Iets te koud om daar nu te gaan liggen. TFTC.

traditional24593. Wandelen in het Veerbos. (1) by TonnyWim
smileyHet Veerbos ligt in de Hoekse Waard vlakbij de plaats Numansdorp. De eerste cache die ik er vond was geplaatst in een uithoek ervan. Mooi man. TFTC.

traditional24592. zicht op ambachtsheerlijkheid by De Baaytjes
smileyMij was onbekend dat de keizer van Oostenrijk hier een vinger in de pap had gehad. Wel lang geleden: 1492, precies in het jaar dat Columbus de heer Trump in het oog kreeg. Keizer Maximiliaan leek het weliswaar heerlijk om hier te verblijven, maar is er in werkelijkheid nooit geweest. Ik was er vandaag wel en ik vond er een cache. Wel een beetje op een rare plek. TFTC.