19-01-2017

Alweer een tijdje niet in Pijnacker-Nootdorp geweest. Daar viel genoeg te beleven.

 

traditional24573. 2K by Mozique en Xiefehl
24573smileyInderdaad een goed gekozen idee om hier een cache ter ere van de 2k-vondst van team Orchard1 te plaatsen. Ik zag dat dit team intussen de 3k is gepasseerd. Het houdt maar niet op. Ik hield er hier overigens wel mee op voor vandaag. Genoeg door Pijnacker en Nootdorp gestruind, vond ik. Met deze leuke kleine cache tot besluit. TFTC.

traditional24572. 0,001 K by Xiefehl & Mozique
smileyWordt het niet eens tijd, dat deze cache een echte hint krijgt? Dat bedacht ik toen het talud naast Randstadrail besteeg en de (niet)hint las. De cache ligt er precies 9 maanden. Tijd voor volwaardige erkenning. TFTC.

traditional24571. Met stip op de kaart... Pijnacker by Xiefehl
smileyWat een verhoging van de levensstandaard,
Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!
Voor deze cache op deze STIP in Pijnacker
Was ik gelukkig helemaal klaarwakker.

24570traditional24570. De Scheve Toren by Murdockje
smileyAls ik de beschrijving lees, heeft men noodgedwongen flink met de klokken uit deze toren lopen leuren. Ze hebben in WOII zelfs op de bodem van het IJsselmeer gelegen vanwege een (on)handige schipper. In principe staan alle torens overigens scheef, de een wat meer dan de ander. De toren alhier nauwelijks tegenwoordig. Vroeger was dat wel anders.
Interessant allemaal, maar ik moest wel de cache vinden en dat lukte dankzij enige ervaring met dit soort verstopwijzes. TFTC.

traditional24569. 8K by Mozique en Xiefehl
smileyJa, de familie Xizat gaat als een speer. Even met de ogen knipperen en hup weer een k’tje erbij. Op 10-02-2016 8k, nu al 11,5k. Ter plekke werd ik zeer verrast door de vooruitziende blik van de CO. De cache bevond zich namelijk niet op de verwachte plek 8, maar op 11,5! Hoe wist de CO, dat ik hier dit vandaag zou meemaken? Stomverbaasd heb ik mijn worteltekening geplaatst. TFTC.

traditional24568. Ammobox op zolder by Xiefehl
24568smileyElke rechtgeaarde geocacher heeft natuurlijk ergens op zolder een ammobox liggen. Zo ook deze familie hier in Pijnacker. Niet iedere geocacher schreeuwt dat overigens van de daken. Deze familie wel. Iedereen mag komen kijken. Dat deed ik vandaag. De familie was waarschijnlijk weer de hort op, want ik trof niemand thuis. Dat weerhield mij er niet van om uitvoerig op zolder rond te struinen en inderdaad, daar stond de ammobox. TFTC.

traditional24567. TB Hotel Pijnacker by roenir
smileyElke cache van geschikt formaat is een TB Hotel. Deze cache hier in Pijnacker kan ook TB’s bevatten, als ze maar niet te groot zijn. Overigens best aardig vervaardigd, deze voortuincache met hindernis. TFTC.

traditional24566. GEMIST's verjaardags cache by GEMIST
smileyDeze cache kon ik niet missen! Ik kreeg hem namelijk keurig aangereikt door team 4duckies uit Berkel. Ze zat in eerste instantie onschuldig kijkend op het bankje, maar ik spotte een GPS-apparaat in haar hand en dat weet je het wel. Nog even gebabbeld, waarna zij haars weegs ging en ik mijn worteltekening plaatste. TFTC.
traditional24565. Aan de rand van Klapwijk by Duikertje81

smileyGeen idee waarom ik op bromfietsers moest letten om de cache te vinden. Ik heb die raad dus maar in de wind geslagen en gewoon de cache gegraaid. TFTC.

24563traditional24564. We pakken de (elektrische) draad weer op by mepako
smileyWel even flink rondgestruind om elektrische draden te ontdekken. Bovendien het plan om bij eventuele vondst even een voorbijganger te vragen om de draad vast te houden. Je weet maar nooit of er stroom op staat. Zekerheid voor alles.
Helaas vond ik geen draad. Gelukkig las ik in de beschrijving iets van auto’s op de oprit. En warempel, daar stond er eentje met TB-logo. Dat deed mij over mijn gêne stappen en onvervaard zette ik koers naar een verdacht hoekje. Daar ontwaarde ik eindelijk de cache. TFTC.

traditional24563. Vleermuizennis? Mis! by Xiefehl
smileyHet overkomt mij zelden, dat ik zo vertwijfeld heb staan zoeken naar een cache. Zelfs na het vinden ervan, snap ik nog steeds totaal niets van de beschrijving en de hint. Maar waarschijnlijk krijg je dat op den duur als acteurs steeds verder gaan in hun creativiteit en op zeker moment totaal losraken van de werkelijkheid. Hallucineren is een sterk woord, maar deze grens is volgens mij door de CO bijna bereikt.
Gelukkig hield ik beide benen op de grond en ging maar wat speuren hier en daar. En warempel, op zeker moment stond ik met iets in de hand dat best eens de cache zou kunnen zijn. Netjes mijn worteltekening geplaatst en nog steeds in verwarring het bedrijventerrein verlaten en verder gefietst richting Pijnacker. TFTC.

traditional24562. El by Xiefehl
24561smileyIk kan hier natuurlijk een ellenlang verhaal ophangen over een ellendige zoektocht. Of schrijven over de Nederlandse wereldhockeyster Ellen Hoog of de Amerikaanse talkshowhostess Ellen Degeneres. Het heeft allemaal geen zin. Het pijpje is een el lang en daarmee basta. TFTC.

traditional24561. Xyje ziet wat jij niet ziet by Team Xyje
smileyIk zag, ik zag, wat de dreuzel niet zag.
Wat een beetje tegenlicht al niet vermag.
Een geocacher raakt hier niet van slag
En logt de cache met blijde lach.
TFTC.

traditional24560. 1-7 Er op uit: Voormalige volkstuin by InekeNV
smileySnel gevonden, hahaha. TFTC.

traditional24559. 1-6 Er op uit: Fietspad by InekeNV
smileyNa de misser bij #5 zag ik het even duister in, maar gelukkig viel het mee. Hier werd keurig op mij gewacht en zo hoort het ook. TFTC.
PS Grootte van de cache is micro.

24558traditional24558. 1-4 Er op uit: Laakweg by InekeNV
smileyOm nou te zeggen, dat de grootte van deze cache regular is, nee. Hooguit small dit potje van veel minder dan 1 liter. Maar dat terzijde alwaar de groene brigade gezorgd had voor verstopplekken. En dat allemaal aan de Laakweg in het nieuwe natuurgebied tussen Nootdorp en Pijnacker. TFTC.

traditional24557. 1-3 Er op uit: Bankje by InekeNV
smileyBankjes zijn gewilde verstopplaatsen. Dit was mijn 690ste vondst op zo’n locatie. Er zullen nog wel veel meer volgen. Bankje was onbezet, zodat ik niemand hoefde weg te jagen om de cache te vinden. TFTC.

traditional24556. 1-2 Er op uit: Hek by InekeNV
smileyInderdaad een hek. Overigens totaal zinloos op deze plek, maar dat terzijde alwaar een begraafplaats is gevestigd. Ik heb slechts acht rondjes zoekend rond het hek gestruind voordat ik de sluw verborgen cache ontdekte. TFTC.

traditional24555. 1-1 Er op uit: Hondenbos by InekeNV
24553smileyDit mag met recht een hondenbos heten. Op weg naar de cache passeerde ik ongeveer een stuk of 30 van die schepselen die totaal niet luisterden naar hun begeleiders. Die kenden overigens wel alle namen van de honden. Tenminste dat moet ik maar aannemen, want ik zag zelden een reactie van hun kant als een naam werd geroepen. Toen de hele kliek voorbij was, kon ik eindelijk de fraaie cache van mijn worteltekening voorzien. TFTC.

traditional24554. Maestro #4: Dwarskade by DeMeester
smileyHet was rustig op de besneeuwde Dwarskade tijdens mijn bezoekje. Prima dus om deze cache te kunnen spotten. Dat duurde niet echt lang. TFTC.

traditional24553. Doe er nog maar een(d)tje dan... by Whinney
smileyBij het parkeren van mijn bolide werd ik opgewacht door twee ooievaars en een reiger. Ze keken hongerig uit naar de voordeur van het hoekpand. Daarbij voegde zich nog een vliegende kraai, want die vangt altijd wat. Ik wandelde om de hoek en vond waarachtig nog een gevederd schepsel. Bijzondere buurt hier aan de rand van Ypenburg. TFTC.