15-01-2017

Fietsen in en rond Zevenhuizen op een koude dag. Daarbij uitgebreid afscheid genomen van 2016.

 

multi24552. De 7huizense Speeltuinroute by Vielv66
24552smileySpeeltuinen, je ziet ze overal en meestal weinig kinderen die er gebruik van maken. Vandaag in Zevenhuizen was dat niet anders. Slechts twee jongetjes die op fietsjes tussen de speeltoestellen heen en weer crosten. Niet helemaal de bedoeling van de ontwerper, denk ik.
Intussen stond ik info te verzamelen om mijn laatste cache voor vandaag te vinden. Dat lukte probleemloos op de laatste vraag na. Hoe ik ook keek, geen nummer te zien op het hekje. Maar gelukkig ben ik van huis uit een goede gokker en zo ging ik op weg met een paar aannames. Ik kwam terecht bij een fraai wit ophaalbruggetje ergens midden in Zevenhuizen, maar zag nergens een cache. Vreemd, ik zou toch niet iets verkeerd hebben gedaan? De herberekening zei van wel en die kwam dicht bij de startspeeltuin uit.
Dus maar weer teruggefietst door het altijd zonnige Zevenhuizen en startte een nieuwe zoektocht. Zonder resultaat. Terwijl ik tamelijk hulpeloos en besluiteloos om mij heen stond te kijken, doemde hulp op. Een jongeman van een jaar of 12 vroeg mij of ik aan het geocachen was. Ja dus. En of ik de cache kon vinden. Nee dus.
Zo wees hij mij naar de plek van de cache een straatje verderop. Hem zeer vriendelijk bedankt en gelogd. Hij vertelde nog dat het getal van vraag 6 duidelijk op het hekje stond. Na het loggen nogmaals naar de speelplaats en geconstateerd, dat er twee hekjes waren. Tsja. En daar stond het getal inderdaad heel pregnant.
Zo kwam alles goed. TFTC.

traditional24551. Tweety's nestje by tweety1951
smileyMeestal weet ik wel wat er bedoeld wordt met het getweet in titels en hints van caches. Maar hier in Zevenhuizen zien ze dat anders. Hoe ik ook keek, niets wat ik verwachtte. Dan maar de blik wat verruimd en daar spotte ik iets wat niet helemaal pluis was, in de goede betekenis van het woord. Zo vond ik toch wat ik zocht. TFTC.

24550traditional24550. #1 Good-Bye 2016 by Ed&Pluis
smileyEd&Pluis mogen blij zijn dat ze vlakbij de A12 wonen. Beter dan in de buurt van bijv. de A73. Dan hadden ze 73 caches moeten plaatsen. Nu hoefden er maar 12. Al sluit ik niet uit dat deze superfanatieke geocachers ook voor 73 te plaatsen caches hun hand niet zouden omdraaien.
Alle 12 caches bleken op dezelfde fraaie goedgeknutselde wijze te zijn verstopt. Alle lof daarvoor. Dat er toch ergens een logrolletje wat vochtig was, kan alleen liggen aan de geocachers die niet zorgvuldig genoeg waren bij het loggen. Ikzelf ben dat altijd wel, al zeg ik het zelf.
Bij #12 begonnen vanwege mijn leuke fietsrondje vanuit Zevenhuizen werkte ik gestadig langs de A12 toe naar deze #1. Onderweg werd ik bij #6 ingehaald door het duo Animau uit Zoetermeer op de scooter, waarbij zij steeds even snel afstapte om te loggen.
Toen ik vanuit Zevenhuizen tevreden in mijn bolide terugreed naar Delft, zag ik het duo Fscheerhoorn struinen en heb nog even getoeterd. Het was trouwens aardig druk hier als ik nu de logs lees. Bovendien teams die ik persoonlijk of in ieder geval van naam ken: Volksdansje (vooral naar de natuur kijkend), Team Doris (veel landen bezocht in 2016), De Buurtjes (vanwege het mooie weer), Axel-F (die het allemaal goed kon vinden) en ook nog een paar mij onbekende teams.

Good-Bye januari 2016, de maand waarin ik 6x op stap was met geocachen en daarbij 64 caches vond. Verder een maand waarin Noord-Nederland lange tijd geteisterd werd door extreme ijzel en Nederland een halfjaartje voorzitter werd van de Europese Unie. TFTC.

traditional24549. #2 Good-Bye 2016 by Ed&Pluis
24549smileyGood-Bye februari 2016, de maand waarin ik 4x op stap was met geocachen en daarbij 67 caches vond. Verder een maand waarin alle filialen van de failliete winkelketen V&D gingen sluiten en het Chinese nieuwjaar van start ging dat in het teken stond van de aap. TFTC.

traditional24548. #3 Good-Bye 2016 by Ed&Pluis
smileyGood-Bye maart 2016, de maand waarin ik 5x op stap was met geocachen en daarbij 156 caches vond. Verder een maand waarin de Europese Unie een vluchtelingendeal sloot met Turkije en in Nederland precies 17 miljoen mensen woonden. TFTC.

traditional24547. #4 Good-Bye 2016 by Ed&Pluis
smileyGood-Bye april 2016, de maand waarin ik 7x op stap was met geocachen en daarbij 118 caches vond. Verder een maand waarin geocaching werd verboden op Goeree-Overflakkee (hahaha 1 april!) en in het zuiden van Chili duizenden dode sardientjes aanspoelden. TFTC.

 

24546traditional24546. #5 Good Bye 2016 by Ed&Pluis
smileyGood-Bye mei 2016, de maand waarin ik 9x op stap was met geocachen en daarbij 225 caches vond. Verder een maand waarin ene Max Verstappen een Formule1 race won en 24 dode grienden aanspoelden op de Mexicaanse kust. TFTC.

traditional24545. #6 Good-Bye 2016 by Ed&Pluis
smileyGood-Bye juni 2016, de maand waarin ik 7x op stap was met geocachen en daarbij 194 caches vond. Verder een maand waarin de provincie Limburg bijna onder water verdween en Nederland lekker niet meedeed aan het Europees voetbalkampioenschap. TFTC.

traditional24544. #7 Good-Bye 2016 by Ed&Pluis
smileyGood-Bye juli 2016, de maand waarin ik 7x op stap was met geocachen en daarbij 285 caches vond. Verder een maand waarin in Turkije een mislukte staatsgreep plaatsvond en Vierdaagse in Nijmegen precies vier dagen duurde. TFTC.

traditional24543. #8 Good-Bye 2016 by Ed&Pluis
24542smileyGood-Bye augustus 2016, de maand waarin ik 4x op stap was met geocachen en daarbij 178 caches vond. Verder een maand waarin de Zomerspelen in Rio voor Nederland niet brachten wat men hoopte en de maand waarin mijn moeder 108 jaar zou zijn geworden. TFTC.

traditional24542. #9 Good-Bye 2016 by Ed&Pluis
smileyGood-Bye september 2016, de maand waarin ik 7x op stap was met geocachen en daarbij 179 caches vond. Verder een maand waarin Moeder Theresa heilig werd verklaard en een automobilist een compleet tankstation aan de A12 naar de haaien joeg. TFTC.

traditional24541. #10 Good-Bye 2016 by Ed&Pluis
smileyGood-Bye oktober 2016, de maand waarin ik 4x op stap was met geocachen en daarbij 110 caches vond. Verder een maand waarin dwarsliggende Walen tot de orde werden geroepen en een Europese Marslander veel te hard op Mars knalde. TFTC.

traditional24540. #11 Good-Bye 2016 by Ed&Pluis
smileyGood-Bye november 2016, de maand waarin ik 1x op stap was met geocachen en daarbij 24 caches vond. Verder een maand waarin een zekere Trump verkiezingen won en Max Verstappen in Brazilië gloreerde. TFTC.

24538traditional24539. #12 Good-Bye 2016 by Ed&Pluis
smileyGood-Bye december 2016, de maand waarin ik 5x op stap was met geocachen en daarbij 108 caches vond. Verder een maand met bommen in Istanbul, een vrachtauto in Berlijn, een doodgeschoten ambassadeur en een vrolijk kerstfeest. TFTC.

mystery24538. Frisse neus #BONUS "Grijp je kans" by vienic en vietim
smileySympathiek van de CO om met bonusgegevens te strooien, anders was het niet gelukt om deze fraaie creatie te vinden en al helemaal niet om hem open te krijgen. #1 was uit de vaart en het lukte me niet om #4 te pakken in mijn eentje. Zo kon ik dankzij alle gegevens toch mijn worteltekening kwijt en en passant wat TB’s ruilen. Het fietstochtje langs het water van de Rotte en belendende wateren nabij Zevenhuizen op het besneeuwde fietspad lukte prima en naast een frisse neus had ik ook fris koude handen en nog koudere tenen. Het deerde mij allerminst. Dank voor het rondje en TFTC.

traditional24537. Frisse neus #5 "Het molletje" by vienic en vietim
smileyAls notoire niet-kijker naar het programma ‘Wie is de mol’ fietste ik toch wel met enige achterdocht naar deze #5 uit de serie. Gelukkig kon ik met mijn tooltje probleemloos deze mol tackelen. Opgelucht mijn worteltekening geplaatst. TFTC.

traditional24536. Frisse neus #6 "Zwaartekracht" by vienic en vietim
24534smileyWaarschijnlijk is de constructie niet meer in de oorspronkelijke staat. Het verband met de zwaartekracht ontging mij daarom. Maar misschien dat professor Erik Verlinde – de man die de vloer aanveegde met Einstein en zijn ideeën over zwaartekracht – licht op de zaak kan werpen. Zoniet, dan moet de CO het zelf even doen. TFTC.

traditional24535. Frisse neus #3 “Natuurkrachten” by vienic en vietim
smileyDe natuurkrachten ter plekke brachten mijn nieuwe GPS-apparaat danig van streek. Ik heb vrij lang op verkeerde plekken lopen zoeken voordat ik mijn eigen gewraakte natuurkrachten kon inzetten. Dat laatste lukte dan weer sneller dan ik verwachtte. Mooie constructie trouwens. TFTC.

traditional24534. Frisse neus #2 “Zagen, zagen wiede wiede wagen” by vienic en vietim
smileyDe wiede wiede wagen was waarschijnlijk totaal aan gort gezaagd, want ik zag hem in geen velden of wegen. Ik zag wel een cache die enigszins klem zat in zijn verpakking. Het hoedje zit niet meer zoals het hoort te zitten. Met wat moeite kunnen loggen. TFTC.

24533traditional24533. De laagste polder in Nederland by Nollie+1+1
smileyDie Zuidplaspolder toch. Liefst 7,10 meter onder NAP. Daar moet dus flink gemalen worden om de bewoners droog te houden. Terwijl de gemalen hun dankbare werk deden, graaide ik snel de cache. Je weet maar nooit. TFTC.

traditional24532. Knibbel Knabbel Knuisje by Knibbels
smileyKnibbel Knabbel Knuisje, wat een vochtig huisje. Toen ik de geopende cache op de kop hield liep er een flinke straal water uit. Het in plastic verpakte logboek was ook vochtig. Onderhoud dringend gewenst. TFTC.

mystery24531. Natuurscheikunde Cache by viesan & vietim
smileyNatuur- en scheikunde zijn zeer verweven met elkaar. Dat werd hier in deze cache bewezen. Alhoewel. Het vallen van sneeuw is een natuurkundig verschijnsel. Het strooien met zout volgens mij ook. Helaas was dat nabij de cache niet geschied. Dus uiterst voorzichtig gereden en gewandeld. Het kwam allemaal goed. TFTC.