11-01-2017

Een nieuw GPS-apparaat: Oregon 600. Even uitgeprobeerd in Rotterdam bij 3 leuke caches.

 

 traditional24530. 02 Cappuccino: Unsweetend by whoels?
24530smileyBenieuwd of ik dit kopje ongezoete cappuccino zou kunnen vinden met mijn nieuwe GPS-apparaat. Mijn oude GPSMAP 60CSx heeft het namelijk begeven. Met een gloednieuwe Oregon 600 op stap hier in het Rotterdamse Ommoord op een mooi en rustig verlaten paadje aan de rand van deze wijk.
Het was wel wennen. Het apparaat heeft een gevoelig touchscreen. Even met je koude vingers een niet bedoeld plekje aanraken en je bent volledig de weg kwijt. Ik drink al 40 jaar geen koffie meer, maar kon bij wijze van spreken wel een bakkie troost gebruiken. Gelukkig had ik thuis al een dagje droog geoefend, zodat er al enige kennis van het apparaat aanwezig was en bovendien kun je hier nauwelijks verdwalen op het slingerpaadje tussen het water.
Zo kwam ik al zwalkend toch op de stash area terecht alwaar de hint mij direct op de juiste plek wees en ik zowaar een onvervalste Carrotte-pot op de kop mocht tikken. Ik was er blij mee. TFTC.

traditional24529. 01 Cappuccino: Caramel by whoels?
smileyCappuccino is dus oploskoffie. Ik hoor de kreet wel eens voorbijkomen als iemand dat bestelt in een café of zo. Toen ik nog koffie dronk en dat is al meer dan 40 jaar geleden, bestond er volgens mij geen cappuccino. Maar ja, mensen willen steeds gevarieerder eten en drinken, dus kwam dit product op de markt. Bovendien in verschillende smaken. Overigens wee je gebeente als je in Italië na 11 uur ’s morgens nog een cappuccino bestelt. Dan snap je er echt niets van!
24529Ik begreep dat ik hier in het Rotterdamse Ommoord een cache zonder caramelsmaak moest zoeken en dat lukte, al stond ik eerst met mijn nieuwe GPS-apparaat wel wat op de verkeerde plek te schutteren. TFTC.

traditional24528. 03 Mocchacino by whoels?
smileyIedereen weet natuurlijk, dat je de lekkerste koffie krijgt uit bonen die eerst langs natuurlijke weg door een wilde civetkat zijn heengegaan, kattenkeutelkoffie dus. Daarvoor moet je naar Java, Sumatra, Sulawesi of Bali. Voor een kilo van die bonen tel je toch al gauw 5.000 Euro neer, heb ik gelezen.
Hoe schril steekt mocchacino daarbij af. Neem gerust wat voor koffiebonensoort dan ook, klop er warme melk doorheen en strooi er cacaopoeder, kaneelpoeder en poedersuiker overheen, zodat je de koffie nauwelijks meer proeft. Neem er desnoods nog een kaneellikeurtje bij. Gegarandeerd is de koffiesmaak dan verdwenen. Blij dat ik al 40 jaar geen koffie meer drink.
Hier in dit bushokje in het Rotterdamse Ommoord hoefde ik mij gelukkig niet tegoed doen aan deze ‘lekkernij’. Ik mocht er een cache vinden en dat lukte. Doosje wel een beetje kapot, maar geen probleem. TFTC.