05-01-2017

Boodschappen gedaan in Breda. In en om deze mooie stad meteen ook caches gevonden.

 

traditional24527. Onze nummer 10 by fjmthog
24527smileyDe mijne was ruim 30 meter lang. En dan heb ik het over mijn schaduw geworpen door de uiterst laagstaande zon, voordat die onderging in het Brabantse land, terwijl ik wandelde langs het riviertje de Mark, ergens tussen Breda en Zevenbergen. Je hoort wel eens dat iemand over zijn schaduw probeert te stappen. Met deze lengte heb ik het niet eens overwogen.
De CO had hier 5 caches geplaatst, waaronder deze op het parkeerterrein. Die had ik voor het laatst bewaard als toetje na de wandeling heen en terug langs het water. Dus na het vinden van de andere 4 en terug op weg naar mijn bolide oostwaarts wandelend met de lage zon in mijn rug, kon ik genieten van een steeds langer wordende schaduw die op een gegeven moment precies over het pad viel.
Ter plekke in een stil hoekje op te parkeerterrein mocht ik proberen deze cache te vinden. Dat viel best mee. Ik heb slechts 10 keer langs de cache, genaamd nummer 10, gekeken voordat ik hem vond. Precies op het moment dat een 86 meter lang schip genaamd La Fosca langsvoer. TFTC.

traditional24526. Tussendoor 2 by fjmthog
smileyVolgens mij was wat ik vond precies wat het leek, namelijk een cache. Ik liet me dus niet van de wijs brengen door de hint en heb op deze tussendoorlocatie mijn worteltekening achtergelaten. TFTC.

24524traditional24525. Sluisje 2 by fjmthog
smileyInderdaad vrij link, de plaatsing van deze cache. Een moment van onachtzaamheid en het is gedaan. Met mijn twee linkerhanden uiterst behoedzaam te werk gegaan en het klusje foutloos afgewerkt. TFTC.

traditional24524. Sluisje by fjmthog
smileyIk zet toch wel een vraagteken bij het benoemen van dit waterwerkje als zijnde een sluisje. Is het een gemaaltje of een stuw? Geen idee. Een weg- en waterbouwkundige zal het wel weten. Nadat ik me daar bijna het hoofd over had gebroken, las ik de hint. Toen wist ik het helemaal niet meer. Ik vond de cache wel, maar begrijp nog steeds niets van de hint. TFTC.

traditional24523. Tussendoor by fjmthog
smileyHé? Michel van Gerwen? Nee niet echt. Onderweg naar hier was ik hem met mijn bolide al gepasseerd, de kale man in zijn groengele jas. Ik dacht even dat het de wereldkampioen darts was, maar dat kon niet, want die werd op dit moment gehuldigd in Vlijmen door de Nederlandse vicepresident, omdat hij weer eens flink met pijltjes had lopen gooien.
Nu trof ik zijn lookalike hier tussendoor met een nauwelijks luisterende hond. Na een keer of tien roepen verloor het beest eindelijk zijn aandacht voor mij en kon ik rustig de cache graaien. TFTC.

traditional24522. Zicht op Boemeldonck 3 by de-verkes
24520smileyHoe ik ook keek, geen Boemeldonck te zien. Ook geen boemeltrein, zelfs geen boemelaar. Gelukkig wel een cache. TFTC.

traditional24521. Splitsing by fjmthog
smileyWaar zouden we zijn zonder splitsingen? Ik mocht hier vlakbij de A16 en de spoorlijn kiezen tussen Brielsedreef en Grintweg. Ik koos de juiste. TFTC.

traditional24520. Knooppunt by fjmthog
smileyEen blauwe kiekendief! De vogelaar sprong van zijn fiets, greep zijn verrekijker en tuurde over de velden. Even later meldde hij mij triest, dat hij het dier uit het oog had verloren. Jammer, zo’n dwaalgast, begreep ik. Komt nauwelijks voor in Brabant. De bruine kiekendief komt het meest voor in Nederland, daarna de grauwe.
Ieder zijn hobby. Intussen had ik namelijk al de sluw verborgen cache gespot. TFTC.

traditional24519. HB Polder Info by Sasseke&Harreke
smileyVierde Bergboezem Breda. Daar zou ik nu alles van kunnen weten dankzij de info. Ik keek echter aan de verkeerde kant van het infobord. En dan lees je niets natuurlijk. Maar toch verliet ik met een tevreden gevoel de locatie. TFTC.

24517traditional24518. Rollend hek by fjmthog
smileyHet hek was uitnodigend open gerold, maar daar trapte ik niet in. Ik had verderop niets te zoeken. Hier wel. En ik vond het. TFTC.

traditional24517. HB Polder Bankje by Sasseke&Harreke
smileyBeetje fris om aan de stevige picknicktafel plaats te nemen. Ik liep wat rond om een cache te vinden. Dat lukte pas toen ik wat beter keek dan de eerste keer toen ik de juiste plek verkende. TFTC.

traditional24516. HB Polder Hooijdonkseweg by Sasseke&Harreke
smileyVia internet begrepen dat de letters HB staan voor Haagse Beemden, een wijk in het noordwesten van Breda. Dat wetende kan ik nu melden dat ik daar een leuke cache heb gevonden aan de Pierre van Hooijdonckseweg. TFTC.

traditional24515. Kanji by Dutch Diggers
smileyTerwijl de vrouw des huizes op Kanji-achtige wijze in haar ochtendjas een kopje thee dronk en de mails op haar smartphone bekeek, betrad ik de tuin met bevroren vijver en Japans edelhert, om daar de typisch Japanse geur op te snuiven. Ik graaide meteen ook maar een cache. TFTC.

traditional24514. kwatta by scoutpeetje
24512smileyLaag kwatta-gehalte alhier in Breda. De kwatta-fabriek is verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor een parkeerautomaat. Die heeft weinig aan mij verdiend, want de cache had ik snel te pakken. TFTC.

multi24513. Locked Logbook by elbmut
smileyHet logboek zat inderdaad op slot. Maar de mevrouw die ter plekke de ramen stond te wassen verzekerde mij, dat bij het juist intikken van de code sesam zich zou openen. Maar dat was nadat ik ongeveer 10 vergeefse pogingen had gedaan en eerst elders in Breda een opdracht van mijn lieve dochter had uitgevoerd.
Bij mijn tweede bezoekje had ik eindelijk alle vragen goed beantwoord en mocht ik mijn worteltekening plaatsen in het geopende logboek. TFTC.

multi24512. #246[P250] Cadeautje van de Polen by Mathy van de Laar
smileyBijzonder cadeautje: een tank. Het ding stond fier te blinken in de ochtendzon hier in Breda op de hoek van de Generaal Maczekstraat en de Paul Windhausenweg. Respectievelijk genoemd naar een Poolse generaal en een Nederlandse verzetsstrijder.
De berekening voor de cache heb ik een paar keer overgedaan. In de eerste plaats, omdat het me nogal ver weg leek. In de tweede plaats, omdat het nodig was, hum. Ter plekke op de stash locatie toch wel even goed moeten kijken voordat ik het doosje ontdekte. TFTC.

24511traditional24511. Paard met ruiter by BredaseAmbtenaren
smileyDe wanverhouding tussen paard en ruiter was mij niet duidelijk. Maar ja, kunst hè? Zoals deze gekrompen ruiter voelde ik mij trouwens ongeveer de enige keer dat ik aangemoedigd door mijn lieve dochter eens bovenop een paard heb plaatsgenomen. Ik wilde er zo snel mogelijk weer vanaf.
Tijdens het grabbelen viel de cache mij spontaan tegemoet. Ik heb hem na het plaatsen van mijn worteltekening zo goed mogelijk geprobeerd terug te zetten. TFTC.

multi24510. Het padje naar de kerk by RedNeck2
smileyOok een van de werkers die meehielp aan de restauratie van de Heilig Hartkerk hier in Breda had geen idee wat broedgaten waren, laat staan het aantal. Ik heb dus maar wat geprobeerd in de formule en dat bleek een verantwoorde gok. Zo kwam ik toch uit op een plek die ik thuis al vermoedde bij het kijken op Streetview. Ik trof er de cache met daarin een kletsnatte prop, zijnde de logrol. Die heb ik verwijderd en vervangen door een droog papiertje met mijn worteltekening erop. TFTC.

multi24509. #245[P250] Nachtaanval op 't Ginneken by Mathy van de Laar
24509smileyBij het uitschakelen van de vijand kijkt een generaal niet op een of meer burgerslachtoffers. Zo schoten in WOII de Duitsers en de Polen net zo lang tot er geen Duitser meer in Breda zat. En ja, waar gehakt wordt, vallen spaanders, zegt het spreekwoord.
Zo werd Breda dus bevrijd door de Polen op 28 oktober 1944. Ik heb niet aan de paal staan luisteren naar alle gruwelijke details, maar heb me geconcentreerd op het rekenwerk en het erop volgende zoeken naar de cache. Die bleek op een mooie locatie te zijn verstopt. TFTC.

traditional24508. Aogse rivieren - Turfvaart by RexRaven
smileyEen goed begin van een koude maar zonnige dag in Breda en omgeving. Beide kanten van de klaagmuur onderzocht. Eerst de juiste, daarna de verkeerde en toen weer de juiste. Kwestie van goed kijken. Dat deed ik blijkbaar de eerste keer niet goed, want de hint was overduidelijk. TFTC.