29-02-2016

Hoofddorp, schrikkeldag en heel mooi weer. Dat werd dus flink wat fietsen en caches graaien.

traditional22930. Pax / De Witte Boerderij by cache-amount
22930smileyHoe kun je beter een mooi dagje geocaching besluiten dan een cache te vinden in een vredige wijk van Hoofddorp? Pax dus. En daar staat een historische witte boerderij. Ik ging er maar eens even rustig voor zitten. Dat kon, want er stond een picknicktafel. Ik had ook op een soort landbouwfiets kunnen gaan zitten, maar daar lag de cache niet. Terwijl ik deze mooie zonnige schrikkeldag overdacht, zocht ik lange tijd naar de cache die zich vlak onder mijn ogen (of beter gezegd een ander lichaamsdeel) bleek te bevinden. Voor de laatste keer vandaag plaatste ik mijn worteltekening, fietste naar mijn geparkeerde bolide in de wijk Graan voor Visch en reed tevreden door alle files heen terug naar Delft.

traditional22929. Pater Damiaan by SverrevG
smileyOm een lang verhaal kort te maken: Damiaan was een Belg. De straat hier in Hoofddorp is naar hem genoemd. En er ligt een cache. Die vond ik nadat ik even de puntjes op de i had gezet. TFTC.

traditional22928. Rustpuntje by opa48
smileyOp het nabije kruispunt hier in Hoofddorp was het allerminst rustig. Maar mijn eigen intrinsieke rust bleek puntgaaf. Koel en beheerst graaide ik de cache. TFTC.

traditional22927. Paaltje 7.0 by opa48
22927smileyFanatiek voetballende jongelui hier op het nabije grasveld in Hoofddorp. Dat betekende omzichtig te werk gaan, een klusje dat ik intussen tot kunst heb verheven middels mijn zogenaamde vogelspeurzin. Het paaltje bleek klein, maar fijn. TFTC.

mystery22926. montesorie by slurfdier
smileyDat de CO geen Montessorionderwijs heeft genoten, staat bij mij buiten kijf. Dat laat onverlet een goed oplosbare woordzoeker, weer met spoilerfoto die geen spoilerfoto is, maar een onmisbaar onderdeel van de puzzel. Na het oplossen ervan stond ik hier in Hoofddorp in de jungle en keek om me heen. Twee langswandelende giechelende dames vertelden mij dat ik warm was en dat klopte. Het zonnetje op deze dag deed wonderen, al bedoelden zij wat anders. De cache werd goed gevonden. TFTC.

traditional22925. paaltje 13.0 by opa48
smileyDoor schade en schande wijs geworden, fietste ik met een omwegje naar de cache. En dus niet rechtstreeks toen ik op slechts 25 meter ervandaan was. Zo hield ik het mooi droog en mocht het zoveelste verknutselde paaltje in Hoofddorp met een bezoekje vereren. TFTC.

traditional22924. Laatvlieger by slurfdier
22924smileyOf ik van de vleermuizenvereniging was? Nee, een doodgewone geocacher. Even was de twee hondjes uitlatende dame verrast, maar al gauw ontspon zich een goed gesprek waarbij vleermuizen een hoofdrol speelden. Ze wilde namelijk weten of het paalhuis bewoond was. Vroeger huisden de vleermuizen in grote bomen hier op de Geniedijk te Hoofddorp, maar die zijn allemaal gekapt. Helaas kon ik haar vraag niet beantwoorden. TFTC.

traditional22923. sport liefhebbers by wamkornelis
smileyRaad eens wie de enige sportieveling was hier in het parkje te Hoofddorp-noord? Het bleek een oudere man die met krakende knieën ergens een diepe buiging maakte en een cache vond. TFTC.

traditional22922. Dik Trom 50 jaar ? by AnMarAn
smileyProportioneel gezien zou Dik Trom toch wel moeite hebben gehad door te dringen tot de stash area. Deze Hoofddorpse held struinde 100 jaar geleden door deze plaats en misschien zelfs wel door deze contreien. TFTC.

mystery22921. woordzoeker by slurfdier
22921smileySpoilerfoto noemt de CO het onmisbare onderdeel van de puzzel. Raar dus. Ook raar dat niemand opmerkt dat de puzzel een fout bevat. Kijk zelf. De y van het woord labyrint zul je niet aantreffen in de ‘spoilerfoto’. Desondanks is de puzzel natuurlijk prima oplosbaar en dat deed ik ook. Maar dan ben je er nog niet, ondanks dat je weet waar je moet zijn. Na wat omzwervingen ontdekte ik de toegang en kwam in een soort paradijsje terecht met veel religieuze kunst waarbij de gegeven woorden uit de puzzel een hoofdrol spelen. Zo blijft deze hobby steeds weer verrassend met dank aan de CO. TFTC.

traditional22920. Het station van Hoofddorp by supergtje66
smileyCentraal Station Hoofddorp. Van 1912-1935. Kort dus. Gesloten vanwege een economische crisis. Het gebouw mocht ik nog even bewonderen alvorens de cache te graaien. TFTC.

traditional22919. De haven van Hoofddorp by supergtje66
smileyHavens hebben doorgaans toch een ietwat ander karakter dan deze brede sloot hier in Hoofddorp. Vroeger voeren hier schepen volgeladen met suikerbieten. Nu was het stil op het water. Ik keek ernaar en zocht een cache. Die vond ik nog ook, maar niet waar ik hem verwachtte. TFTC.

traditional22918. DANGER S.E. by DKJN
22918smileyRedelijk snel doorzag ik hier bij de Doopsgezinde Gemeente te Hoofddorp de levensgevaarlijke situatie en graaide een kleine rakker. Op de volle logrol kon ik nog net ergens mijn initialen WC kwijt. TFTC.

traditional22917. 't Haasje by opa48
smileyIkzelf was bijna het haasje hier in Hoofddorp, maar gelukkig deed ik bijtijds een stapje opzij in het grasveld op weg naar de cache. Een klimboom deed het ergste vermoeden, maar gelukkig mocht ik laag blijven en vond daar moeiteloos de cache. TFTC.

traditional22916. Paaltje 14.0 by opa48
smileyKlanken van treinen, auto’s en vliegtuigen klonken om me heen toen de telefoon ging en Biertje zich meldde vanuit Purmerend. Hij vroeg hoe ik ervoor stond, omdat ik de hele dag nog niet had gebeld om hulp. Hij maakte zich ongerust. Toen hij hoorde dat ik me in Hoofddorp bevond, begreep hij het. Deze plaats levert in het algemeen geen problemen op, ook niet dit paaltje waarheen ik op weg was. Na een goed gesprek sloeg ik toe. TFTC.

traditional22915. (Hoog) in Graan voor Visch by opa48
smileyKlein ben ik niet, dus geen moeite om hier in Hoofddorp in deze wijk met de merkwaardige naam de cache te verschalken. TFTC.

mystery22914. Graan voor Visch # de bonuslokatie by opa48
22914smileyEen compliment aan de bedenker(s) van de naam van deze wijk? Ok, het was al de naam van een boerderij die hiermee wilde zeggen, dat het meer was drooggelegd en voor vis nu graan in de plaats was gekomen. Maar toch. Ze hadden ook iets kunnen bedenken als Steen voor Graan, hetgeen beter de huidige situatie weergeeft.
Ne enig rondfietsen in het bedrijventerreingedeelte van de wijk en het daarbij behorende graaien van 5 caches mocht de bonus worden verzilverd op een rustig plekje. TFTC.

traditional22913. Graan voor Visch # Vissen? by opa48
smileyLaat mij maar wat vissen, terwijl in het hoekpand aan fitness werd gewerkt. Met mijn futuristische hengeltje haalde ik een modderkruiper tevoorschijn. Krek wak wou. TFTC.

traditional22912. Graan voor Visch # Infobord by opa48
smileyDat huis-, tuin- en keukenklussen van sommige CO’s leidt soms tot verregaande irritatie, vooral als je de cache vindt, maar hem niet kan pakken. Er moest een hels stuk gereedschap aan te pas komen om het reeds behoorlijk beschadigde plastic potje tevoorschijn te krijgen. De logrol zag er ook niet best uit, vooral vol. Hier dient groot onderhoud plaats te vinden. Heeft er nog een opa wat zin en tijd in enig kluswerk? TFTC.

traditional22911. Graan voor Visch # Bij de boom by opa48
22911smileyAan bomen geen gebrek hier rond de vijver. De juiste boom diende zich snel aan. De cache werd weliswaar bewaakt, maar ik mocht hem gewoon pakken. TFTC.

traditional22910. Graan voor Visch # Een rustig plekje by opa48
smileyGoed dat ik hier even kon rusten. Overigens pas nadat ik de cache had gegraaid, mijn worteltekening geplaatst, de cache weer netjes teruggeplaatst en voor de tweede keer gegraaid. In mijn haast om aanstormende lunchpauzegenieters voor te zijn, vergeten de bonuscode te noteren. Dat deed ik nu heel rustig gezeten op het bankje. TFTC.

traditional22909. Graan voor Visch # Rustpuntje by opa48
smileyEven rusten was er niet bij. Voortdurend scharrelende lunchpauzegenieters. Tijdens een dipje in de drukte snel en suikervrij mijn slag geslagen. TFTC.

traditional22908. Wat ruist daar door het struikgewas by opa48
smileyNiet het struikgewas, maar het poldergemaaltje trok mijn aandacht. Maar niet lang, want ik meende geruis te horen en daar kwam ik voor. En inderdaad daar was het gezochte. Grappig. Tevreden fietste ik verder door de wijk met de merkwaardige naam hier in Hoofddorp. TFTC.

mystery22907. A bit strange by Bruce Martin
22907smileyHet meest vreemde was het feit dat ik de cache straal voorbij fietste. Gelukkig kon ik mijn GPS-apparaat de schuld geven. Die stond ingesteld op routeren en dat viel blijkbaar niet mee hier in het dorpje Zwaanshoek. Misschien zal ergens een sympathieke bierdrinker opmerken, dat ik de voor mij nieuwe techniek van het routeren nog niet helemaal doorgrondde. Ook waar. Maar de cache werd gevonden. TFTC.

traditional22906. De Bosschat by De Boshoffjes
smileyEven een bosje induiken en hopla, daar stond de cache, open en bloot achter een dun boompje. Na het loggen ietsje bedekt. Daarna verder door Zwaanshoek naar een ietwat vreemde cache. TFTC.

traditional22905. Onder de hoogspanning by opa48
smileyErgens had ik het wel verwacht. Vorige keer hier zocht ik mij een half uur wezenloos zonder iets te vinden en vandaag had ik de cache binnen enkele seconden in handen nadat ik eerst een roedel ganzen had betrapt op illegaal grazen onder een hoogspanningsmast. Nu zal er vast wel weer ergens een sympathieke bierdrinker opmerken dat hij de cache destijds wel vond en mij overduidelijke tips had gegeven waar ik moest zoeken, maar toch. Ik was blij dat de klus hier was geklaard en fietste vrolijk en ontspannen verder door Hoofddorp. TFTC.

traditional22904. Daar is er weer een by hub80
22904smileyLos van het feit of je een cache beter ter plekke of een eindje verderop moet loggen, staat de vraag, of je de cache überhaupt kunt vinden. Gelukkig zag ik het exemplaar op zeker moment zitten. Loggen in het bushokje was geen optie, omdat zich juist daar volk ophield. Terwijl ik dus maar ter plekke mijn worteltekening plaatste, arriveerde de Hoofddorpse stadsbus. TFTC.

traditional22903. The joy of bugs by de Frekkels
smileyMidden in Hoofddorp op zoek naar bugs. In eerste instantie geen joy. Ok, ik zag wel waar de cache zich bevond, maar die bleek onbereikbaar vanwege een degelijk hangslot. Zo stond ik hier en dacht aan de schaatser Kees Verkerk. Geen idee waarom. Maar het hielp wel. Met zijn ongeëvenaarde bochtentechniek in het achterhoofd, vond ik een oplossing en kon eindelijk vreugdevol mijn worteltekening kwijt. TFTC.

mystery22902. Park21 # de Bonus by opa48
smileyOver Park21 niets dan lof. Ze zijn lekker bezig de boel te ontwikkelen tot een metropolitaans park, bedoeld voor intensief én veelzijdig gebruik, voor vertier en vermaak, rust en ontspanning. Anders gezegd: hier kunnen we in de toekomst veel caches verwachten. Vooral ook als het park rechtstreeks bereikbaar wordt vanaf de A4.
22901Nadat ik menig kilometertje had rondgefietst door het ontluikende park met hier en daar een graai, mocht ik uiteindelijk de bonus verzilveren. Hoewel keurig geknutseld, toch een tip: boor een gaatje in de bodem. Dan kan het water weglopen. Nu drijft de cache in een plas water. Maar was wel droog van binnen. TFTC.

traditional22901. Park21 # 6 vreemde appels vallen hier by opa48
smileyOm hier te geraken, moest een behoorlijk stukje worden gefietst. Ik kwam zelfs langs een ultramodern honkbalstadion. Nooit geweten, dat Hoofddorp pionier was op dat gebied. TFTC.

traditional22900. Park21 # 5 ze zijn nog trager dan bij # 4 by opa48
smileyIn het algemeen ben ik traag van begrip. Maar hier had ik de situatie snel in het snotje. TFTC.

traditional22899. Park21 # 4 Het gaat erg langzaam by opa48
smileyWaarschijnlijk was mijn tempo inderdaad niet om naar huis te schrijven. Maar toch snel genoeg om weer eentje uit de serie te vinden. Goed ingebouwd overigens. TFTC.

traditional22898. Park21 # 3 niet wat je denkt by opa48
22898smileyEn natuurlijk was het precies wat ik dacht. Wat anders? Hahaha. TFTC.

traditional22897. Park21 # 2 Klinker by opa48
smileyEerst bekeek ik het gele bloempje van klein hoefblad, een lentebode. Daarna de cache en vervolgens een geocacher genaamd Nachtuilen die wandelend de caches van de kleine serie bijeen sprokkelde. TFTC.

traditional22896. Park21 # 1 Paaltje 15.0 by opa48
smileyRuig terrein soms nog hier in het nieuwe park. Maar dan ineens een paaltje. Hoera. De eerste cache vandaag was binnen. TFTC.