19-02-2016

Waar een gezellig bezoekje al niet toe kan leiden. Midden in de nacht in Berkel op zoek naar een cache.

 

traditional22895. FKP 20 Rondom Berkel by Mon-Roe
22895smileyEen avondje op bezoek bij een hoogst vriendelijk gezin in het altijd begripvolle Berkel, kwam het gesprek onvermijdelijk op geocaching. Daar hadden ze nog nooit van gehoord. Vrij gebruikelijk bij onze hobby. Ik besloot bij de uitleg ervan eens voor een radicaal andere aanpak en schilderde geocachen af als een hoogst frustrerende, armetierige en droevige hobby die je helemaal niets oplevert. Hetgeen natuurlijk gewoon waar is.
Toch konden ze dat niet geloven, ondanks mijn talloze voorbeelden zoals: in de sloot kukelen, hard van je fiets vallen, je hoofd stoten aan dikke takken van bomen, aangehouden worden door politie of boswachters, gestoken worden door braamstruiken, brandnetels, wespen en ander insectengespuis. Hetgeen mij allemaal is overkomen.
Toch moest de hobby mij ook iets opleveren, redeneerden ze terecht, anders doe je zoiets niet 13 jaar lang op vrijwel elke geschikte dag. Tsja, wat levert het winnen van een gouden medaille op, zo vroeg ik me af. Voldoening. Ja, dat moest het zijn, een portie voldoening. Toen ik achteloos opmerkte, dat ook Berkel vergeven was van de caches, rees hun interesse nog hoger dan die intussen al was gestegen. Moet ik vaker doen, mijn hobby afkraken, hahaha.
Even de geocache-kaart erbij, en warempel op een paar honderd meter van hun woning was een cache geplaatst. Deze dus. Met de vader en dochter van het gezin ’s avonds om 10 uur even de kou in om te zien of het echt allemaal waar was. En het was waar. Vrij snel zag ik de cache liggen, mede omdat ik stiekem de hint had gelezen. Heb hun nog een wijle laten zoeken en toen aangewezen waar ongeveer gezocht moest worden. Gretig werd de petling na het spotten ervan van zijn plekje gelicht en zagen ze voor het eerst in hun leven een echte cache.
Vooral de vader bleek erg enthousiast. De dochter wat minder. Die vond het maar verloren tijd naar die doosjes zoeken. En terecht, een mens kan zoveel nuttiger dingen doen in het leven, zeker in de puberleeftijd.
Kortom, altijd verrassend dat geocachen. Ik ben blij met mijn hobby en dank het gezin waar ik op bezoek was voor hun gastvrijheid.
TFTC.