13-02-2016

Frustiegevecht in Ypenburg samen met Menno. Wij hebben gewonnen.

 

multi22877. Hageneiland by famvanschie
22877smileyHoe moeilijk kan het zijn? Even wat huisjes tellen, een kleine berekening en graaien die cache. De praktijk bleek weerbarstig. De eerste keer hier was al wat jaren geleden en ik telde huizenblokken in plaats van de individuele huizen. Tsja, dan kom je niet ver. De tweede keer vorig jaar was mijn aanpak slimmer, maar desondanks faalde tot mijn grote spijt de Carrotte-methode. Vandaag moest het echter gebeuren.
Daartoe had ik mijn zoon en cacher van het eerste uur 8BG meegenomen. Samen moest dit klusje geklaard worden in dit bijzonder kleurige wijkje alwaar mijn andere zoon een paar jaren heeft gewoond in een zilverkleurig type woning. Wij telden dat het een lieve lust was alle types: blauw, groen, zwart, hout, dakpan, zilver. En verkregen al tellende en rekenende keurige coördinaten. Maar vonden helaas geen cache. Teleurstelling en volle blazen van de kou. Gelukkig kreeg 8BG een briljant idee, stapten we in mijn warme bolide en reden naar de dichtbij gelegen McDonalds voor afwatering, warme chocolademelk en inspiratie.
Nadat wij waren bijgekomen greep ik vastberaden mijn smartphone en belde de Naaktslakkies. Die hadden mij een poosje geleden ook al eens uit de brand geholpen en tot mijn verrassing deze cache een week geleden gevonden. Bovendien een keurige administratie zodat wij coördinaten konden vergelijken. Wat bleek? Wij hadden slechts één cijfertje fout. In de praktijk scheelde dat 185 meter, hetgeen veel verklaarde.
Volkomen verkwikt nogmaals het mooie wijkje in en nu doelbewust naar de juiste locatie. Daar vonden we eindelijk deze cache. Het was verricht. Klaar hier in Ypenburg. TFTC.

22876traditional22876. YP-je #05 NFI by GSStry2find
smileyHet Nederlands Forensisch Instituut hier op Ypenburg riep ons op zeer duidelijke wijze een halt toe. Wij begrepen het. Hier wordt belangrijk werk verricht en men wil daarbij niet gestoord worden.
8BG en ik beperkten ons daarom tot het vinden van de cache en dat lukte al nadat ik slechts 7 maal en 8BG slechts 5 maal de betreffende plek had onderzocht. TFTC.

traditional22875. Maestro #2: Shootin' Hoops by DeMeester
smileyKoud hadden we tussen de Delftse sportvelden de cache gegraaid, of een sporter kwam op ons af met de vraag waar sportring 4 te vinden was. 8BG wist hem te vertellen dat we ons hier op sportring 2 bevonden, maar verder ging onze kennis niet. De goede man wist tot onze verbazing niet tegen welke vereniging hij moest voetballen. Wat een voorbereiding! Ikzelf bereid mijn cache-dag altijd uiterst zorgvuldig voor, zodat ik niet van die domme vragen hoef te stellen aan passanten of andere hulpverleners.
Overigens geen flauw idee wat de titel betekent. Ik denk iets met molshopen, waar je voor moet uitkijken om niet over te struikelen. In de nabijgelegen sporthal heb ik ooit wel eens wat basketbalwedstrijden bekeken. Onze secretaresse was spelverdeelster in het damestopteam van DAS en wist het met haar team zelfs tot de Nederlandse eredivisie damesbasketbal te brengen.
TFTC.

traditional22874. Fscheerhoorn, Nevada Cacher Series by Larry Butler
22874smileyAls je Fscheerhoorn ontmoet verwacht je niet dat er achter deze bescheiden sympathieke man een uiterst ambitieus en fanatiek geocacher schuilgaat. Niets is hem te dol om op welk uur ook er op uit te gaan om een FTF te scoren. Ook vindt hij al jarenlang elke dag ergens een cache. Onlangs vloog hij met vrienden naar de USA om de lui daar in Nevada een lesje te leren in snelcachen. Rijk beladen kwam het gezelschap thuis.
Deze cache hier vlakbij de A13 is aan hem gewijd. Samen met 8BG even erheen om het logrolletje te voorzien van krabbels. In eerste instantie overzag ik het knutselwerk van de Delfgauwse CO, maar gelukkig had 8BG zijn ogen wat verder open en konden wij de cache-plek tevreden verlaten. TFTC.