27-12-2016

Kris kras door Delft. Enkele puzzels opgelost. Nieuw natuurgebied ontdekt.

 

traditional24507. GIO53 CACHE MOBIEL by GIO53
24507smileyZeer verrast. Niet alleen door de cache op een wel heel bijzondere plek, maar ook door de omgeving. Niet geweten, dat men hier, terwijl ik even niet oplette, een compleet recreatiegebied heeft aangelegd. Kunstwerken alom, wandelpaden, nieuwe bruggen en behoorlijk groot.

De verticaal geplaatste VW had ik natuurlijk al vele malen gespot rijdend op de A13 richting Rotterdam. Nu reed ik op mijn stadsfiets door het nieuwe gebied en kwam uit bij het kunstwerk. Blijkbaar is de CO zo weg van oude Volkswagens dat hij helemaal uit Rotterdam kwam fietsen om hier een cache te plaatsen. En nog een toepasselijke ook! Favo dik verdiend. TFTC.

mystery24506. xDMGE by bastgula
smileyOok ik had eens een leuke challenge bedacht. Het mocht echter niet zo zijn. Ik heb het er toen maar bij gelaten. De CO van deze cache echter niet. Hij plaatste toch een cache en bedacht ter vervanging een puzzeltje, dat zelfs ik kon oplossen. Met het mooi weer vandaag naar de berekende locatie gefietst waar ik in eerste instantie niets kon vinden waarop de hint duidde, ondanks duidelijke zoeksporen van mijn voorgangers.
Maar gelukkig was er een tweede instantie waarbij ik een lumineus idee kreeg. Dat bleek juist. TFTC.

24505mystery24505. [4DMGE] It's all in the name by vanBaarsel
smileyGeniepig. Zo zou ik de beschrijving van deze cache willen omschrijven. En vanwege die geniepigheid heb ik vele uurtjes met deze beschrijving voor mijn neus gezeten. Mijn hersens kraakten van jewelste om de juiste naam te vinden waarmee de puzzel ontsloten kon worden. Het lukte niet. In arren moede uiteindelijk in mijn radeloosheid een hintje gevraagd aan de lieve echtgenote van de CO. Ik heb vrijwel dagelijks namelijk een afspraakje met haar, in het geniep. Ik kreeg een hintje en thuis bleek ik eindelijk de checker op groen te krijgen. Wat een opluchting.
Daarna op weg naar de berekende locatie. Die bleek niet ver vanaf de plek waar de CO geacht wordt zijn centjes te verdienen. Ik heb hem daar echter nooit aangetroffen ondanks vele bezoekjes aan het complex de afgelopen tijd. Zelfs een complete keuken besteld bij een collega die overigens stellig beweerde dat de CO daar inderdaad werkzaam was.
Het eerste wat ik vond op de stash area was een betaalpas op naam van ene Zwetsloot. Na het vinden van de cache die betaalpas maar even afgegeven aan de beveiliging van het bedrijf. Maar eerst de cache vinden. Dat viel nog niet mee. Weer drong het woord 'geniepig' door in mijn brein. Toen ik uiteindelijk de petling in mijn oog kreeg, bleek dat niet waar. De cache is eigenlijk heel simpel en netjes verstopt.
Met een diepe zucht van opluchting plaatste ik mijn worteltekening. Het was verricht. TFTC.

mystery24504. In de buurt: Bonus by Delftwing
24503smileyUiteraard ken ik het buurtje van de CO vrij goed. Ik fietste er 25 jaar lang doordeweeks vrijwel dagelijks doorheen op weg naar mijn werk. Dat eindigde in 1999. Vandaag bleek mij bij mijn bezoekje dat er nauwelijks iets veranderd is in de 17 jaren sindsdien. Dit in tegenstelling tot de TU Delft zelf, waar nieuwe gebouwen uit de grond rezen en oude gebouwen werden afgedankt.
De cache zag ik meteen, maar kon niet geloven dat het hem was. Toen ik vanzelfsprekend nergens elders wat vond, toch maar eens een onderzoekje en warempel, het bleek de keurig verborgen cache. TFTC.

traditional24503. In de buurt: Herbergier by Delftwing
smileyMet uitzicht op het gebouw aan Mijnbouwplein 11 alwaar ik 11 jaar van mijn werkzame leven doorbracht om studenten aan de TU Delft te tellen, mocht ik een cache proberen te vinden. Dat lukte dankzij de duidelijke hint. TFTC.

traditional24502. In de buurt: Hotel by Delftwing
smileyIn de laatste 14 jaar van mijn werkzame leven aan de TU Delft fietste ik doordeweeks vrijwel dagelijks door de Maerten Trompstraat naar het hoofdgebouw aan de Julianalaan, en passeerde dan dit hotel. Vroeger heette dat Hotel Juliana. Nu Hotel Casa Julia.
Vandaag dus een beetje op herhaling. Ik mocht er een doosje zien te vinden en dat lukte. TFTC.

traditional24501. In de buurt: Supermarkt by Delftwing
smileyTerwijl ik op de verkeerde plek naar de cache zocht en mij daardoor te dicht bij de ingang van de buurtsuper bevond, ging de automatische glazen deur enkele keren voor niets open. De hint maar eens bekeken. Aha. Om de hoek dus. Daar was het snel raak. Tijdens het behoorlijk hard zoemen van allerlei machinerie achter de winkel, plaatste ik mijn worteltekening. TFTC.