24-11-2016

Mijn eigen cachallenge volbracht. Ik toog ervoor naar Terheijden en fietste er succesvol rond.

 

Wat was die cachallenge?
Evenveel caches vinden op een dag als de kalenderdag. In dit geval: 24 caches op de 24e. 
Alle 31 zijn nu verricht. Dus ooit 1 cache gevonden op een 1ste van een maand, ooit 2 caches gevonden op een 2de van een maand, etc. etc. etc.  tot ooit 31 gevonden op een 31ste van een maand.
Op naar mijn volgende cachallenge. Alleen nog geen idee welke...

 

mystery24399. Who Let The Dogs Out #Top Dog (Bonus) by T C C
24399smileyHet onderkennen van hondenrassen is mijn lust en mijn leven. Ik had dus geen enkele moeite met de onderweg gevonden plaatjes met daarop afgebeeld viervoeters van wat voor makelij dan ook. Ze blaften mij als het ware hun rasnaam tegemoet. Het bleek hier te barsten van de meest exotische hondenrassen.
Zo fietste ik door het Brabantse land dat hier Terheijden wordt genoemd en plukte links en rechts fraai gefabriceerde potjes die ik alle 13 van mijn worteltekening heb mogen voorzien.
Het weer had iets beter kunnen meewerken door wat minder de lucht te verplaatsen. Aan de andere kant was ik blij dat er geen sprake was van nattigheid. Geen idee waarom, maar ik besloot het rondje achterstevoren af te leggen, dus van #13 naar #1. Weer eens wat anders.
In mijn bekende bejaardentempo bereikte ik de bonus Top Dog na bijna twee uren fietsen met 10 kilometer op de teller. Het brave beest stond geduldig op mij te wachten en als een echte Sintbernardshond bood hij me aan waarop ik zat te vlassen, het logboek. Daarin prijkt nu ook mijn worteltekening. Dank voor het mooie rondje en de caches. TFTC.

traditional24398. Who Let The Dogs Out #1 by T R R
smileyBinnen een minuut had ik deze lastig te vinden cache in handen ondanks 11 meter afwijking. Iemand die een sigaretje stond te roken, wees hem mij namelijk ongevraagd aan. Ik vond het prima en maakte nog een kort praatje onder het loggen. Hij ging wel eens met iemand uit Breda mee met geocachen.
Daarna op weg naar de bonus, waarbij ik een man passeerde met een span Mastino’s Napoletano’s aan de lijn. TFTC.

24397traditional24397. Who Let The Dogs Out #2 by T R R
smileyIn de keurige cacheomhulling slechts een klein papiertje waarop mijn worteltekening heb geplaatst. Naast de brug in het gras liep een meisje met aan de lijn een Border Collie, niet mijn favoriete ras. Volgens mij zijn het ongeleide projectielen, nauwelijks beheersbaar. Het meisje lukte het overigens prima het dier in bedwang te houden. TFTC.

traditional24396. Who Let The Dogs Out #3 by T R R
smileyNatuurlijk kon het niet uitblijven. Sluisjes en verwante waterwerken zijn niet weg te denken uit het geocachen. In de weide ernaast veel schapen. Er passeerde mij een hondenuitlater met een Chihuahua aan de lijn. Het dier keek bloeddorstig naar de schapen die zich echter veilig waanden en onvermoeid stonden te grazen. TFTC.

traditional24395. Who Let The Dogs Out #4 by T R R
smileyVanuit Stalhouderij Zeggezicht werd ik scherp in de gaten gehouden door een Bloedhond. Ik heb mij dus uiterst beheerst gedragen tijdens het graaien van de cache. Niets zo erg als een Bloedhond die bloed ruikt. Het dier kwam zelfs even aan me snuffelen. Gelukkig had hij net uitgebreid gedineerd, vermoed ik. TFTC.

traditional24394. Who Let The Dogs Out #5 by T R R
24393smileyWaar zouden we zijn zonder gas? Voor de alhier gevestigde honingboerderij een must, dunkt mij. Op het erf zag ik een aangelijnde Ierse Wolfshond. Of was het nou een Newfoundlander? Het verschil is miniem, zelfs voor kenners. TFTC.

traditional24393. Who Let The Dogs Out #6 by T R R
smileyMet zicht op een pittoresk kapelletje vond ik deze cache. Tot dusver zag ik steeds onder het loggen wel een hondenuitlater met een of andere hond. Hier niet. Was wel leuk geweest eens een echte Friese Stabijhoun aan te treffen bij voorbeeld. Maar het mocht niet zo zijn. TFTC.

traditional24392. Who Let The Dogs Out #7 by T R R
smileyBij het viaduct was ik even bang dat de cache helemaal hoog lag. Menige cachelegger heeft mij namelijk ‘verrast’ met een dergelijke verstopactie. Gelukkig hier niet, al moest ik toch wel even speuren voordat ik prijs had. Precies op dat moment dook een Siberian Husky op. Overigens keurig aan de lijn zoals dat hoort. TFTC.

traditional24391. Who Let The Dogs Out #8 by T C C
smileyOngelooflijk! Net toen ik de cache had gelogd en teruggestopt, kwam een Tibetaanse terriër aangewandeld met een brief tussen de vervaarlijke tanden en wierp deze in de brievenbus (de brief dus, niet de tanden). Bovendien in de juiste gleuf! Ik kon bijna niet geloven wat ik zag. TFTC.

24389traditional24390. Who Let The Dogs Out #9 by T C C
smileyAan de oever van de snelstromende rivier de Mark vond ik #9 uit de serie. Mooi wandelpaadje hier. Uiteraard met hondenuitlaters. Ik trof er eentje met een Welsh Corgi Cardigan aan de lijn. TFTC.

traditional24389. Who Let The Dogs Out #10 by T C C
smileyEerst natuurlijk twee bronzen dames bewonderd die over de haven van de Mark staarden. Daarna op naar het huisje van de havenmeester. De man was niet aanwezig, maar alles in het huisje wees erop dat hij zo kon komen, of net was vertrokken.
Ik logde de cache terwijl om het hoekje twee dames elkaar lange tijd niet hadden gezien en veel moesten bijpraten. De ene had een hondje van Maltezer ras aan de lijn, dat geduldig het gesprek volgde met gespitste oren. TFTC.

traditional24388. Who Let The Dogs Out #11 by T C C
smileyOver honden gesproken. Net toen ik de cache vond, kwam een hond aangewandeld en ging platzitten naast een bierblikje. Mensen zoals mijn goede vriend Biertje kunnen hier rustig hun leeggedronken bierblikjes neergooien, want wat geschiedde? Op het bevel van zijn bazin nam de Bouvier de Flandres het blikje in de bek om het elders in een prullenbak te deponeren. Indrukwekkend. De mevrouw vertelde dat het een schaapshond was geweest die nu op 14-jarige leeftijd van zijn bejaardenpensioen genoot. TFTC.

traditional24387. Who Let The Dogs Out #13 by T C C
24387smileyIn mijn enthousiasme – eeeh ik bedoel niet goed opletten – was ik #13 voorbij gereden. Dus even een tikkie terug en alsnog naar het oude jaagpad. Ik was de enige jager en verschalkte een cache terwijl mij iemand passeerde met aan de lijn een Riesenschnauzer. TFTC.

traditional24386. Who Let The Dogs Out #12 by T C C
smileySchaatsende hondjes niet aangetroffen. Hoogstwaarschijnlijk omdat de ijsbaan niet bedekt was met ijs. Of sterker nog: ik zag zelfs geen ijsbaan. Ligt ie ondergronds? Net toen ik de cache had teruggeplaatst passeerde iemand met een Mopshond aan de lijn. TFTC.

traditional24385. Carpool Terheijden by wendy.entius
smileyCarpool hier, carpool daar,
Ja, je ziet ze veel dit jaar
Ook hier bij Terheijden
Wist men mij ermee te verblijden.

traditional24384. #237 [P250] Caesar in het bomgat by MiM Holland namens Project 250
smileyDe geschiedenis vertelt niet of de Rode Kruis vrijwilliger Piet Meeuwissen zijn paard Caesar heeft gevonden in het bomgat en of hij daarmee gewonden heeft kunnen vervoeren naar het ziekenhuis. Zonder deze kennis dus maar op zoek naar de cache. Die bleek vernuftig te zijn verstopt. TFTC.

24381traditional24383. Rondje Put #6 by de Hoopjes
smileyDeze laatste van het rondje heeft ook onderhoud nodig. Logrol vochtig, maar nog wel beschrijfbaar. Dit was de vierde keer in mijn geocaching carrière, dat ik dit rondje heb afgelegd. De wandeling blijft prima. Hopelijk krijgen deze caches het onderhoud dat ze verdienen. TFTC.

traditional24382. Rondje Put #5 by de Hoopjes
smileyJa, zo kun je ook een cache verstoppen blijkbaar. Een plastic zakje met nat papiertje onder een plankje naast een boom. Onderhoud gewenst.

traditional24381. Rondje Put #3 by de Hoopjes
smileyOok #3 werd meteen gevonden en ik kreeg weer ietwat zelfvertrouwen. Helaas moest ik om te loggen de logrol dwars houden on door andere namen heen schrijven, want er was geen plekje meer vrij. Onderhoud gewenst. TFTC.

traditional24380. Rondje Put #2 by de Hoopjes
smileyGeen idee waarom ik deze cache met moeilijkheidsgraad 1,5 binnen 1 seconde vond en #1 van deze kleine serie met eveneens moeilijkheidsgraad 1,5 niet, ook niet na lang zoeken. Iets klopt er volgens mij niet. Ofwel mijn zoekvermogen, ofwel coördinaten, ofwel #1 niet meer aanwezig. Geen idee. Deze was in ieder geval in de pocket. Verder maar weer met het rondje. TFTC.

traditional24379. Tussen 65 en 67 by Team Grobbebol
smileyJe zou zeggen dat ik rekenkundig gezien hier het getal 66 zou aantreffen, gezien de titel. Niet dus. Wel een cache en daar ging het om. TFTC.

traditional24378. #236 [P250] De Geheime kaart by MiM Holland namens Project 250
24377smileyHeftige oorlogstaferelen in het dorp Hooge Zwaluwe in 1944 in WO II om er de Duitsers te verjagen. Des te rustiger was het vandaag tijdens mijn bezoekje. Zelfs geen opgeschoten jeugd met wat illegaal vuurwerk. Zo kon ik op mijn gemak met mijn uiterst bruikbare tool de cache plukken en mijn worteltekening plaatsen. TFTC.

traditional24377. Boekenworm by MiM Holland
smileyIn deze mini-bieb nabij Lage Zwaluwe zocht ik in eerste instantie naar een woordenboek om daarin het woord ‘vernikkelen’ te schrappen. Man, wat was het hier koud in de volle oostenwind. De boeken woeien bijna uit de kast. Niet gevonden. Ook het logboek wilde zich niet vlot laten zien. Maar vertrekken zonder log was geen optie, dus zocht ik door als een bibberende boekenworm, totdat ik het juiste boek in handen had. Snel gelogd en terug in de warme bolide. TFTC.

traditional24376. Carpool Moerdijk by wendy.entius
smileyCarpool hier, carpool daar,
Ja, je ziet ze veel dit jaar
Ook hier bij Moerdijk.
Ik zag hem gelijk.