16-10-2016

Prachtige zonnige oktoberdag voornamelijk doorgebracht in en rond Moordrecht. Leuke ontmoetingen met andere cachers.

 

traditional24355. Rondje Moordrecht 9 - Het Ambacht by Clavootjes
24353smileyDik twee jaar geleden stond ik hier voor aap, want er lag geen cache. Nu stond ik er beter voor, want er lag wel een cache. Het bleek de laatste cache die ik vond op deze zonnige dag. TFTC.

traditional24354. Sportvissen (Serie een sportief rondje) by Team Holdampf
smileyZonder vispas gaan sportvissen is vragen om moeilijkheden. Dat pikt zo’n vis niet. Wie zou er niet agressief worden als hij aan een haak uit het water wordt getrokken alleen maar voor de sport en vervolgens blijkt dat zulks bovendien onrechtmatig was? Toch ging ik hier in Moordrecht onvervaard zonder zo’n pasje op stap. En ik ving ook nog wat. Nee, geen vis natuurlijk. TFTC.

traditional24353. Schaatsen (Serie een sportief rondje) by Team Holdampf
smileyHet is, dat het water niet bevroren was, ik mijn schaatsen niet bij me had en schaatsen verafschuw, anders had ik hier op dit mooie vijvertje in Moordrecht wel even een paar achtjes gedraaid. Ik draaide nu voorzichtig om de cache heen tot ik hem vond. TFTC.

24352traditional24352. Rondje Moordrecht 10 - Moerhoutpark/Schoolbrug by Clavootjes
smileyPrachtige pittoreske brug. Dat wel. Maar al een keer eerder hier bot gevangen en ook nu had ik er niet veel fiducie in. Terwijl de zonne ter kimme daalde over het water van de Ringvaart, struinde ik het bruggetje aan alle kanten af om hier niet weer af te gaan. Gelukkig spotte ik het ding uiteindelijk en kon na het plaatsen van mijn worteltekening de locatie met opgeheven hoofd verlaten. TFTC.

traditional24351. Golf (Serie een sportief rondje) by Team Holdampf
smileyIedereen weet dat golf een hoogste onbenullig spelletje is. Met een stokje een balletje in een kuiltje rollen. Kan het nog stupider? Ik houdt mij daar verre van en heb een heel wat uitdagender hobby. Verstopte doosjes vinden. Zoals deze hier aan de Sluisdijk bij Gouda die fraai verpakt was. TFTC.

traditional24350. Badminton (Serie een sportief rondje) by Team Holdampf
smileyBadminton is vooral een reactiespelletje. Zonder snelle reflexen ben je nergens. Dus sprong ik spontaan van mijn vouwfietsje en graaide de cache voordat ik er zelf erg in had. En dat onder een viaduct over de Ringvaart nabij Gouda. TFTC.

traditional24349. Veilig naar Moordrecht by XiJe
24349smileyDat was precies mijn idee toen ik vanaf Gouda naar Moordrecht wilde fietsen. Maar eerst nog even een cache graaien. Ik weet niet of het de bedoeling was, maar ik graaide eerst een soort heksje die zich verdacht ophield op praktisch dezelfde locatie. Het bleek niet de cache. Toen maar verder gespeurd en daar kwam de doos al boven. TFTC.
PS Veilig in Moordrecht aangekomen.

traditional24348. Sluiseiland Noord by XiJe
smileyAls vader van een niet meer praktiserend verloskundige was het vinden van de cache hier in Gouda en kolfje naar mijn hand. Na een minuutje toucheren constateerde ik volledige ontsluiting en kwam de cache in vol ornaat tevoorschijn. Weer een klus geklaard. TFTC.

traditional24347. Sluiseiland Zuid by XiJe
smileyHé, daar was dezelfde familie weer die ik al eerder op de dag trof, toen op de Gouderakse Tiendweg. Daar was het vinden van de cache lastiger dan hier. Het team Van Buren had de cache net teruggelegd. Het zesjarige dochtertje verzekerde mij dat de cache niet moeilijk te vinden was. En ze had gelijk. TFTC.

24345traditional24346. Gouderaksebrug by Wagenaars
smileyAltijd fijn als ergens een brug ligt over het water dat je wilt oversteken. Zoals hier bij Gouda. Ik was al eerder de Hollandse IJssel overgestoken, maar dan bij Gouderak met een veerbootje. Voordat ik de nieuwe brug hier passeerde moest er eerst een cache gegraaid worden. Wie ben ik om dat niet te doen? TFTC.

traditional24345. 1/10 - ‘TIEN’DWEG by wkwant i.s.m. wagenaars
smileyLiefst vijf dames op de stash area. Ik heb voor de zekerheid gevraagd, wat ze hier hadden te zoeken. Niks. Dus wegwezen graag en dat deden ze. De cache had ik in een mum te pakken. Wat schreef mijn goede vriend Biertje hier? Alweer iets over stroopwafels. Waarschijnlijk heeft hij aandelen bij deze (Goudse?) firma. TFTC.

traditional24344. 2/9 - ‘TIEN’DWEG by wkwant i.s.m. wagenaars
smileyAls mijn goede vriend Biertje schrijft over een simpele en doeltreffende verstopplek, weet je dat je daar niet omheen kunt. Het klopte dus helemaal. TFTC.

traditional24343. 3/8 - ‘TIEN’DWEG by wkwant i.s.m. wagenaars
 24343smileyMijn goede vriend Biertje schreef hier iets over door hem verricht zwaar logwerk. Logisch dat ik dat dus aan een paar kindertjes overliet. Bij geocaching is kinderarbeid namelijk niet verboden. Het team Van Buren was hier al volop aan het zoeken bij mijn aankomst. Net als de slimme Corbulo spotte ik de cache en liet het verdere werk aan de jonge jeugd. Die deden dat met aanstekelijk enthousiasme. TFTC.

traditional24342. 4/7 - ‘TIEN’DWEG by wkwant i.s.m. wagenaars
smileyMijn goede vriend Biertje schreef niets over het infobord alhier. Dat hadden ze blijkbaar niet opgemerkt midden in de nacht. Het bord had overigens niets met de cache te maken, maar ik heb het toch even gelezen. Iets met boezems en bijzondere planten en zo. De cache was ook een beetje bijzonder, namelijk erg klein. TFTC.

traditional24341. 5/6 - ‘TIEN’DWEG by wkwant i.s.m. wagenaars
smileyMijn goede vriend Biertje schreef dat Pino zich hier enkele dagen geleden als een watervogel gedroeg. Moet wel een heel sterke watervogel zijn geweest. Ik heb lange tijd staan schutteren om de dop te verwijderen. Het ding zat muurvast. Bedankt Pino! Met ijzeren wilskracht en door niet op te geven, kreeg ik uiteindelijk de dop eraf en kon gaan vissen. Dat lukte eenvoudig. TFTC.

24339traditional24340. 6/5 - ‘TIEN’DWEG by wkwant i.s.m. wagenaars
smileyMijn goede vriend Biertje schreef hier enkele dagen geleden, dat zijn bemoeienis leidde tot het vinden van de cache door zijn Braeck-vrienden. Ik moest het hier echter in mijn eentje doen. En dat deed ik met succes. Mocht ook wel eens. TFTC.

 

traditional24339. 7/4 - ‘TIEN’DWEG by wkwant i.s.m. wagenaars
smileyHelaas had ik vooraf niet gelezen wat mijn goede vriend Biertje hier schreef. Anders had ik mij ook wel onmiddellijk op de buik geworpen. Van team LindaBlom had ik bij de vorige cache al gehoord, dat ik geen halsbrekende capriolen hoefde uit te voeren op de loopplank, maarde cache bleef in eerste instantie verborgen.
Gelukkig kwam daar een boerin door het land gelopen die mij achteloos wees war ik moest zoeken. Kijk, daar heb je wat aan. TFTC.

traditional24338. 8/3 - ‘TIEN’DWEG by wkwant i.s.m. wagenaars
24338smileyNa ampel vergeefs zoekwerk, eerst alleen, daarna samen met het team LindaBlom, maar eens naar mijn goede vriend Biertje gebeld die schreef hier onverbiddelijk te hebben toegeslagen terwijl zijn Braeck-vrienden ademloos toekeken. Wat bleek? Het Biertje-Jorry-syndroom, een bekend begrip uit de geocache-begrippenlijst. Mijn achteloos neergeplaatste vouwfietsje ontnam namelijk het zicht op de cache. Kan gebeuren. Uiteraard Biertje bedankt voor de tip en bovendien uitvoerig bewonderd voor zijn zoekprestatie enkele dagen geleden alhier midden in de nacht. TFTC.

traditional24337. 9/2 - ‘TIEN’DWEG by wkwant i.s.m. wagenaars
smileyZoals mijn goede vriend Biertje al schreef: tijd voor en stroopwafel. Vanwege het ontbreken daarvan, lukte het mij niet om de cache te vinden. Hem daarom maar eens gebeld om uitleg. Het bleek dat de stroopwafel niets met de cache had te maken. Wel gaf hij een goede tip. Daarmee lukte het me om voorzichtig toe te slaan. TFTC.

traditional24336. Het Gemaaltje... by RLM2014
smileyMijn goede vriend Biertje schreef het al: dit is een micro en geen small. Waarvan akte. Van het blok beton kunnen we overigens weinig maalactiviteiten verwachten. Het is een schuif die met de hand op of neer kan worden gedraaid. Geen idee of dat wel eens gebeurt. TFTC.

24334traditional24335. 10/1 - ‘TIEN’DWEG by wkwant i.s.m. wagenaars
smileyDe eerste van 10 Tiendweg caches. Zoals mijn goede vriend Biertje al schreef, heeft iemand met water staan knoeien in de buis. Daardoor was het iets lastiger de cache op de juiste wijze tevoorschijn te halen, maar het lukte. Logrol wel vochtig. TFTC.

traditional24334. Midgetgolf (serie een sportief rondje) by Team Holdampf
smileyDrukte hier nadat ik de toepasselijke cache had gevonden en weer teruggeplaatst. Eerst het team STapvoorstap10 en daarna het team Whale. Met beide teams even gezellig gebabbeld en daarna sportief verder op mijn vouwfietsje op deze zonnige dag. TFTC.

multi24333. Gemaal Abraham Kroes by Team Boon
smileyBij het infobord zat een echtpaar te cryppen. Zij losten de cryps uit alle landelijke dagbladen op vertelden ze, en bovendien uit een boekje, waar ik toevalligerwijs ook op ben geabonneerd. Dat schiep een band. Van geocachen hadden ze nog nooit gehoord en het leek hun niks, want de man hield niet van zoeken. Ik wel, dus na hun gegroet te hebben en alle info te hebben verzameld, kon ik naar de cache gaan zoeken. Abraham Kroes kon trots op me zijn. Gevonden. TFTC.

traditional24332. Brug #15: Boezem Brug by Team Boon
24332smileyHet pittoreske Boezem Bruggetje werd druk bereden tijdens mijn bezoekje. Voor de cache moest ik verderop zijn, alwaar ik de brug in volle glorie in de zonneschijn kon bewonderen. Het hek is gedeeltelijk gesloopt, maar de cache nog keurig aanwezig. TFTC.

traditional24331. Net even anders by Team Holdampf
smileyDit was zeker net even anders. Korte schrik van wat me werd voorgeschoteld, maar het viel alleszins mee. Zo kon ik hier aan de West Ringdijk mijn worteltekening plaatsen bij deze verrassende cache. TFTC.

traditional24330. De Scheidsrechter (Serie een sportief rondje) by Team Holdampf
smileyWaar is de scheidsrechter als je hem nodig hebt? Ik moest hier kiezen tussen twee kwaden, namelijk het beroeren van andermans spullen. En daar heb ik het altijd moeilijk mee. De hint was niet duidelijk en bleek zelfs misleidend. Daarom voor brave mensen zoals ik: de cache zit niet in de brievenbus op 108. Daar kwam ik achter door op zeker moment over mijn gêne heen te stappen en beide te onderzoeken. TFTC.

traditional24329. Gewoon omdat het kan 7 by erwinagnes
smileyOok hier kon gewoon een cache verstopt zijn. En dat was het. Terug bij mijn geparkeerde bolide met een deukje in mijn moreel. Twee van de 7 caches niet gevonden en eentje laten schieten vanwege het te lastige terrein. TFTC.

24326traditional24328. Gewoon omdat het kan 5 by erwinagnes
smileyMijn moraal was behoorlijk gedaald na twee not founds in deze serie. Dat werd hier enigszins opgevijzeld via een eenvoudige found. TFTC.

traditional24327. Gewoon omdat het kan 2 by erwinagnes
smileyShortcut genomen via een modderig graspad om bij #2 te geraken. Die was ook al eenvoudig verstopt. Naïef op weg naar de volgende. TFTC.

traditional24326. Gewoon omdat het kan 1 by erwinagnes
smileyHet kon inderdaad. Aan een doodlopend weggetje nabij de Mac. Zo gemakkelijk als deze zou het niet blijven op dit rondje. TFTC.