26-09-2016

Dat kan natuurlijk geen toeval zijn, 26 caches gevonden op de 26ste. Het geschiedde op Goeree-Overflakkee.

 

traditional24265. #06 Het Biebhuusje by Zwarthans
24265smileyZo gaat het niet langer, moet iemand ooit hebben gedacht. Het huis vol boeken en niet genoeg geld om steeds nieuwe exemplaren te kopen. En begon aan huis een eigen ruilbiebje. Dat sloeg aan en zo zie je die minibiebjes tegenwoordig overal, zelfs hier in het altijd sobere Sommelsdijk.
Behalve boeken bevond zich een zwaar en blijkbaar niet te bezorgen postpakket in de kast. Even dacht ik dat het de cache was, maar nee, die zag er heel wat patenter uit. Tevreden mijn laatste worteltekening voor vandaag geplaatst. De zesentwintigste, om precies te zijn. En dat op de zesentwintigste van de maand. Beslist geen toeval. TFTC.

multi24264. PROOSTWEG SOMMELSDIJK multi WO2GO by peterseli
smileyEen infobord in het midden van nergens. Ook hier sloeg ooit het noodlot toe. Ik had overigens wel moeite om de teksten over de oorlogshandelingen op 10 mei 1940 goed te lezen. De letters beginnen wazig te worden. Als Biertje hier had gestaan, zou hij zich waarschijnlijk kunnen hebben afvragen, of hij niet eens moest stoppen met het toegeven aan zijn behoefte. Ikzelf ben gelukkig altijd nuchter.
Na alle info tot mij te hebben genomen plus een korte berekening mocht ik de cache gaan plukken. TFTC.

24263mystery24263. RSD #05 (bonus) by aapjeopeenstokje
smileySommelsdijk, een bijzonder dorp midden op Overflakkee. Behoorde namelijk lange tijd als enige dorp hier tot de provincie Zeeland. De Franse veroveraars van Holland hebben in 1805 aan die bijzondere toestand een einde gemaakt. Ook toen de Fransen in 1814 werden verjaagd, bleef Sommelsdijk bij Zuid-Holland. Voor straf is het dorp inmiddels vrijwel opgeslokt door Middelharnis.
Vandaag een rondje in de buurt van dir dorp, met bijzondere caches. Ze waren namelijk nauwelijks verstopt en van bijzondere makelij. Ook de coördinaten waren bijzonder, in die zin dat ze niet erg nauwkeurig waren. Eigenlijk allemaal niet verwonderlijk gezien de naam van de CO die ik ook wel bijzonder vind. TFTC.

traditional24262. Klein maar fijn by 4wendes
smileyEen lieve dame die net kwam aanfietsen en zo te zien even flink aan het werk zou gaan hier in één van de vele volkstuintjes, wees mij waar ik de cache zou moeten vinden. En dat klopte. Zo was ik snel klaar hier aan de Molenweg in Sommelsdijk. TFTC.

traditional24261. De wijde blik by 4wendes
24261smileyNatuurlijk wilde ik best een wijde blik werpen op het weidse landschap hier nabij Sommelsdijk, maar eerst moest de cache worden gevonden. Dat lukte. Een bijzonder exemplaar, dat wel. De CO houdt blijkbaar van knutselen. Met het knutselwerk in de hand wierp ik de beloofde wijde blik. TFTC.

traditional24260. RSD #02 (de Halve Maan) by aapjeopeenstokje
smileyTussen laaghangende stekels, gebukt met mijn oude stramme rug, op steile hellingen naar een cache zoeken waarvan de coördinaten niet echt kloppen. Als dat je niet weerhoudt om door te zetten, dan ben je een echte geocacher, vind ik. Geen idee wat de halve maan hiermee te maken heeft, graaide ik de cache. TFTC.

traditional24259. KUNST OF ROMMEL? by peterseli
smileyWaarschijnlijk heeft hier een flinke opruiming plaatsgevonden, want van het beschrevene in de beschrijving vond ik niets terug. Geen kunst en geen rommel. Ik vond wel een cache op een logische plek. TFTC.

24258traditional24258. RSD #04 (boomgaard) by aapjeopeenstokje
smileyIn de boomgaard zelf had ik niets te zoeken, dus deed ik dat ook niet. Dan bleef er niet veel anders over dan een klein stukje jungle. En ja hoor, raak. TFTC.

traditional24257. RSD #03 (Lust&Last) by aapjeopeenstokje
smileyNiet om het een of ander, maar geen idee omtrent de lust en/of de last. Hoewel... Toch wel een beetje lastig richting de cache. En zo lust ik er nog wel eentje.
Ah, nu zie ik het op de kaart. De boerderij hier vlakbij heet: “Lust en Last”. TFTC.

traditional24256. Schijn bedriegt? by 4wendes
smileyTuurlijk bedriegt de schijn. Het vraagteken kan gewoon weg. Dat was mij vooraf al duidelijk. Even lekker zittend gelogd. TFTC.

traditional24255. #19 PETERSELI'S ZOO by peterseli
24255smileyIn het waterrijke Overflakkee zijn allerlei waterbouwkundige maatregelen noodzakelijk om het waterpeil op orde te houden. Het blijkt dat ook dieren daar baat bij hebben. Zoals zeepaardjes. Huh? Vind je die hier dan? Ik wel. TFTC.

traditional24254. THE PUFFIN's petlingwerpen 15 jaar geocaching by Geitendurp
smileyGesmeten is er zeker. Ook hier kwam een petling terecht. Of het een goede worp was, is voor mij onzeker. Nergens staat vermeld vanwaar de petling werd geworpen. Ik twijfel of het was vanaf de plek van het 15 jaar geocaching event. Sterker nog, ik geloof daar niets van. Vermoedelijk heeft de CO op haar snelle motor een keurig berekend ritje gemaakt. TFTC.

multi24253. Watercrassula by de duintoppers
smileyOm te zien hoe kwaad met kwaad wordt bestreden, moet je hier op Goeree zijn. Naast speeltuin de Flipjes in Ouddorp ligt een meertje dat vergeven is van het kwade gewas watercrassula. Dat verstikt al het andere leven in het water. Op zijn beurt wordt de watercrassula nu verstikt door het te bedekken met dekens. Daartoe heeft de hele bevolking (inclusief tijdelijke bewoners!) van Ouddorp vrijwillig al hun dekens afgestaan voor dit goede doel. Chapeau! TFTC.

24251mystery24252. De eerste "Stolpersteine" cache op GO #2 by de duintoppers
smileyPerfecte actie van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig om kleine messingplaatjes op straat aan te brengen ter herinnering aan mensen die door de nazi’s zijn geslachtofferd. Ook mensen op Goeree-Overflakkee ontkwamen in WOII niet aan die ellende. Goed dat op deze wijze daar nog aandacht aan wordt besteed. TFTC.

traditional24251. Een schatkist aan de Oud Nieuwlandseweg? by de duintoppers
smileyZo hé, die had het druk. Minstens drie telefoongesprekken tegelijkertijd. Daar tussendoor kwam ik ook nog met mijn onnozele vraag. Ze verbleekte of verbloosde niet en zo kon ik ook hier in deze prachtige schatkist mijn worteltekening kwijt. TFTC.

traditional24250. Keokets van Gijs by Geitendurp, sn@ps
smileyEven een bosje in in Ouddorp. Voor Gijs ietsje gemakkelijker te doen dan voor mij, vermoed ik. Gelukkig hoefde ik er niet al te lang te verblijven. De cache was snel gevonden. De logrol is echter aan zijn end gekomen na alle logs. Vol en gerafeld. Hier is een nieuwe stevige logrol nodig. Desnoods springt de lieve tante van Gijs even op haar snelle motor om dat te regelen. TFTC.

traditional24249. Paaltje.... by de duintoppers
24248smileySuperpaaltjesconstructeur Duintoppers was hier weer bezig geweest. Dan weet je het wel. Originaliteit staat voorop. Alhoewel, om heel eerlijk te zijn, had ik zoiets al eens eerder gezien. Maar het blijkt leuk. TFTC.

traditional24248. Kunst in de Westduinen #3 by de duintoppers
smileyEen speld in de hooiberg. Die uitdrukking kent iedereen. Hier op Goeree mag die vervangen worden door: een stukje kunst in de natuur. Een van de ‘gemeenste’ verstopwijzen bij het geocachen. En natuurlijk weer door de Duintoppers. Alleen al bij deze cache 36 not founds tot dusver.
Hier was bovendien meer aan de hand. De coördinaten niet helemaal zuiver. Te zien aan veel zoeksporen. Ook ik stond eerst op de verkeerde plekken te zoeken. Voor wat het waard is, hier mijn gemeten coördinaten: N51° 47.851 E3° 53.907. Verschil 6 meter met de originele. Niet veel, maar toch.
Ik was blij de cache te hebben gevonden. Daarna nog even het kunstwerk bewonderd. TFTC.

mystery24247. Tooltje #01 by de duintoppers
smileyNog onwetend van wat me te wachten stond, maar een handvol tooltjes meegesleept naar de stash area. Het juiste tooltje bleek ik niet bij me te hebben. Ooit is dat verloren gegaan in de strijd. Dat werd dus improviseren als ware ik MacGyver. Met veel list en zonder bedrog haalde ik uiteindelijk de cache tevoorschijn. TFTC.

24245traditional24246. Volgerland route -> 17 by de duintoppers
smileyTijdens mijn wandelingetje naar de cache had ik alle tijd om het Volgerland te overzien. Overigens al diverse malen in het verleden daar zoektochten gemaakt. Dus het gebied hier onder de rook van de vuurtoren (hahaha, leuk hè?) is me goed bekend. Voor de afwisseling vandaag eens een gemakkelijk te vinden cache van deze CO. Uiteraard speelde ervaring met zijn geliefde verstopwijze hierbij een rol.
En wat spotte ik daar plots in de lucht? 26 Ganzen! Dat kon geen toeval zijn. (Vandaag de 26ste vond ik 26 caches). TFTC.

traditional24245. Zicht over het Volgerland by de duintoppers
smileyWaar ik ook keek, wel veel Volgerland, maar geen cache. Zelfs tweemaal een rioolput geopend om twee keer tot de conclusie te komen, dat dit onzin was. Zo verstopt deze CO zijn caches niet. Maar hoe dan wel hier? Toen ik het uiteindelijk ontdekte, viel ik van verbazing en verbijstering bijna achterover. Hoe bedenk je zoiets? Dat vereist een bijzonder creatieve geest. Gelukkig dat we zulke mensen onder onze cache-verstoppers hebben rondlopen. Ga nog lang zo door, Dick! TFTC.

traditional24244. Wandelroute #20-18 by de duintoppers
24244smileyIets klopte hier niet. Natuurlijk, de keurig verstopte cache werd probleemloos gevonden na een leuk wandelingetje door de velden en langs het water. Wat bleek? De wandelroutenummers hier zijn: 22 en 18. Een klein verschilletje met de titel, maar toch. De paal gaf het duidelijk aan.
Na het plaatsen van mijn worteltekening mocht ik dezelfde mooie route terugwandelen naar mijn geparkeerde bolide. TFTC.

traditional24243. Een vreemde parkeerplek... by de duintoppers
smileyNa een kort wandelingetje zag ik inderdaad ergens tussen het riet een Opel Vectra 1.8 i staan ‘geparkeerd’. De ruiten hoefde ik niet stuk te slaan om te kijken of er nog iets van waarde in de auto aanwezig was. Dat was al gebeurd. De natuur zal verder zijn best doen om dit stukje menselijk mislukken te overwoekeren, vermoed ik. Het hoe en waarom bleef mij onduidelijk. Dus maar gewoon de cache gegraaid. Daarvoor ben ik geocacher. TFTC.

traditional24242. Zicht over D'Onlanden by de duintoppers
smileyTe kwetsbaar gebied om toegang te verlenen, die D’Onlanden. Er broeden diverse vogels zoals de rietgors, de rietzanger en de kunstkraai. En die moet je met rust laten, anders worden ze agressief. Het stikt er bovendien van de mieren. Je kunt een eventueel bezoekje aan de rand ervan liefst zo snel mogelijk afhandelen. Dat deed ik. TFTC.

24240traditional24241. Kunst in de Westduinen #1 by de duintoppers
smileyIn het Westduinse landschap kom je van alles tegen, zoals tegen elkaar geplakte ruwe en gladde stenen. Dat is symbolisch volgens de kunstenaar. Glad vellig omarmd door het ruwe, ofwel de gladde mens hier veilig in het ruwe landschap van Goeree.
Prachtig allemaal, maar ik kwam voor een cache. Ik moest als gladjakker nog behoorlijk aan de bak om met geïmproviseerde tooltjes het ding te pakken te krijgen uit zijn ruwe omgeving, maar het lukte. TFTC.

traditional24240. Info over de Westduinen by de duintoppers
smileyGoed dat men hier via een infobord info geeft over de Westduinen. Ik vond echter geen aanwijzing voor de plek van de eerste cache die ik vandaag ging vinden. Sterker nog, ik vond helemaal niets. Nog sterker, ik zocht op de verkeerde plek en daarbij kwam mijn handige tooltje vast te zitten. Lang bezig geweest die voorzichtig te bevrijden.
Tijd voor een hint. Daar werd ik toch wel wat wijzer van. Sterker nog: ik wist nu wat ik zocht. Nog sterker: ik vond de cache! Dat gaf de burger moed voor de rest van de dag. TFTC.