16-09-2016

Nog nooit 16 caches gevonden op een 16de van een maand. Sinds vandaag wel. Delft was er goed voor.

 

traditional24149. 500! by krabhaye
24148smiley500 is best een mooi aantal – gefeliciteerd daarmee – maar 16 ook. Vandaag is het de 16de en daarom vond ik het leuk om precies 16 caches te vinden. Ik had in mijn lange geocache-carrière vanaf 2003 nog nooit precies 16 caches op de 16de van een maand gevonden. De kansen daarop waren legio, om exact te zijn was het vandaag de 162ste mogelijkheid, dus het mocht wel eens gebeuren, vond ik.
En het geschiedde, ergens aan de Lange Kleiweg te Rijswijk in de vorm van een nano die niet al te lastig was verstopt, dat ik de 16de en dus laatste cache vond vandaag. TFTC.

traditional24148. Lange Kleiweg by krabhaye
smileyDeze weg in Rijswijk heeft een lengte van 2,3 kilometer en mag daarom van mij Lange Kleiweg heten. Ooit ongeveer 12 jaar geleden had mijn lieve dochter hier een cache verstopt, maar die had een heel ander karakter dan deze kleine rakker. TFTC.

traditional24147. [4DMGE] Vijverhof by vanBaarsel
smileyAltijd fijn een duidelijke hint. Voor je het weet heb je anders zo’n krasse bejaarde in je nek. TFTC.

24146traditional24146. [4DMGE] Zo maar een bosje by vanBaarsel
smileyEen bosje is een beplantingsvorm met een oppervlakte van maximaal 0,5 hectare en een breedte van 30 meter. Een bosje bestaat uit bomen al dan wel niet gemengd met struiken. Een bosje verschilt qua oppervlakte van een bos maar ook abiotische en biotische factoren hebben meer invloed op een bosje dan op een bos. Tot zover Wikipedia.
Bovenstaande beschrijving geeft geen minimum maat voor een bosje, maar het bosje waarin ik de cache vond, is zo’n beetje het kleinste bosje dat ik ooit gezien heb. Dus wat mij betreft niet zomaar een bosje. TFTC.

traditional24145. Snel weg hier by m&m245
smileyOp dit punt was het verkeer op de A4 duidelijk te horen. Even verderop richting Schiedam ligt de weg dieper en hoor je vrijwel geen verkeerslawaai meer, hetgeen ook de bedoeling was bij de aanleg. Overigens was ik niet al te snel weg, omdat ik de eerste keer over de cache heen keek. Het is daarom tijdens een zoektocht nooit een slecht idee om na verloop van tijd nogmaals op een reeds bezocht plekje te kijken. Ik deed het. TFTC.

traditional24144. [4DMGE] Daar bij die molen by vanBaarsel
24143smileyVan de songtekst waarnaar de titel van de cache verwijst, klopte geen hout. Geen snelle vliet, geen mooi meisje en eerlijk gezegd vond ik de molen ook niet echt mooi. Dus moest mijn hart ergens anders voor slaan. Voor een doosje dan maar. En dat deed het. TFTC.

traditional24143. [4DMGE] Op een klein stationnetje (versie 2) by vanBaarsel
smileyDit kleine stationnetje in Delft verwerkt dagelijks heel wat treinpassagiers, voornamelijk personeel en studenten van de TU Delft. Goed om daar via een cache aandacht aan te geven. Al de tweede versie vanwege afbraakwerkzaamheden. Ik verwacht hier geen afbraak in de nabije tijd, maar je weet natuurlijk nooit. TFTC.

traditional24142. [4DMGE] Samen spetteren by vanBaarsel
smileyVoorbereiding? Er zijn geocachers die zulks driewerf als credo hebben. Ik kom er meestal ter plekke pas achter welke ellende mij staat te wachten. Zo ook hier onder de ‘heerlijke’ rook van Avalex die alle vuilnis uit Delft en wijde omstreken effectief en efficiënt bundelt en zo.
Ik werd geacht hier met iemand anders samen te gaan staan spetteren. Ja doei. Zo’n buisje kun je ook heel anders tackelen, namelijk via de zogenaamde wijd en zijd bekende Baarsel-truc. De petling werkte lekker mee, en werd zodoende geslachtofferd en kwam keurig ‘bovendrijven’. Truc gelukt. VanBaarsel, dubbel bedankt! TFTC.

24141traditional24141. [4DMGE] Tankwal by vanBaarsel
smileyOoit was dit een tussenpunt bij de cache ‘Tussen de bedrijven door’ van mijn lieve dochter, waarin ze de opdracht gaf deze 24 betonblokken te tellen. Ook vandaag heb ik ze geteld en ze staan er nog steeds allemaal. Bij eentje ervan vond ik een cache. TFTC.

traditional24140. [4DMGE] Verboden te zwemmen by vanBaarsel
smileyEven sloeg de schrik mij om het oude kwetsbare hart toen ik het verbodsbord ontwaarde en ik mezelf in een flits daarheen zag klimmen voor de cache en vervolgens toch een onvrijwillige duik nemen ondanks het duidelijke verbod. Gelukkig was de werkelijkheid veel minder spectaculair en kon ik de petling eenvoudig graaien. Pffff... TFTC.

traditional24139. [4DMGE] Aan de Delftsche Schie by vanBaarsel
smileyCaches komen en gaan. Zo ook die van VanBaarsel. Even dacht ik bij het aan komen fietsen, dat hij dezelfde plek had gekozen, maar nee, deze was een stuk beter, vond ik. Had de CO zelf de boel hier zo netjes aangeharkt? TFTC.

traditional24138. [4DMGE] Let op de kleintjes! by vanBaarsel
24137smileyVrijwel dagelijks breng ik hier in het kader van het genoeglijk in leven blijven een bezoekje en menigmaal maak ik dan een kort praatje met Mama vanBaarsel. Vandaag echter niet, want er moest gecachet worden, maar grappig genoeg lag eentje der te vinden caches hier toch vlakbij mijn super. Ik had al eens een beetje deze kant uitgekeken, omdat ik wist van de cache. Vandaag sloeg ik echter onverbiddelijk toe. TFTC.

traditional24137. [4DMGE] Coendersbuurt by vanBaarsel
smileyHier werd ik aangesproken door een buurtbewoner die zich afvroeg wat al die mensen achter de grote borden hadden te zoeken. Tsja... Hij beweerde alles te zien in zijn omgeving. Lijkt me prima, zo’n buurtwacht voor de sociale controle. Voor de zoveelste keer dus een dreuzel iets over geocaching verteld. Hij wilde er niet veel van weten en was tevreden met mijn korte uitleg.
Benieuwd hoe de Coendersbuurt er uiteindelijk uit komt te zien. Er wordt o.a. een nieuwe school gebouwd ter vervanging van de Vander Madeschool die ik zo’n 35 jaar geleden heb zien bouwen en nu is afgebroken.
Ik trof helaas een vochtig logrolletje. Dit soort doosjes geeft vaker problemen. Bij het onderhoud zou ik de logrol in ieder geval in plastic verpakken. (Maar misschien had de CO dat wel gedaan en is het plastic verdwenen?).
TFTC.

24135traditional24136. [4DMGE] De Fietsenstalling by vanBaarsel
smileyBij elk station hoort een fietsenstalling, maar hier in Delft loopt het de spuigaten uit. Plek voor 8.700 rijwielen liefst en nog vaak vol ook. Zelf was ik ook op de fiets, maar niet om die hier te stallen. Zonder de hint gelezen te hebben, was mijn eerste graai raak. Heerlijk! TFTC.

traditional24135. SPOOR-loos / without a TRACE/K by GeoPiño
smileyNa een poosje vergeefs zoeken, was ik ervan overtuigd dat de cache geript was. Dus dat maar even snel gemeld via mijn smartphone. Terwijl ik het apparaat weer opborg, zag ik de (toepasselijke) cache toch! Helaas stond de geocache-app niet toe, dat ik de log verwijderde. Dus maar even snel naar huis gefietst om dat thuis via de pc te doen. TFTC.

traditional24134. Ont-SPOOR-d / de-RAIL-ed by GeoPiño
smileyIk spotte de cache, wilde hem graaien, toen iemand mij plots aansprak. Man in oranje hesje, een van de vele werkers in de Delftse spoorzone. Hij bewonderde mijn zilvermetallic kettingloze vouwfietsje en terecht. Zag trouwens niet, dat er geen ketting aan zat. Dat heb ik hem gewezen en uitgelegd hoe een cardanas werkt. Daarna ging hij verder en mocht ik eindelijk de (toepasselijke) cache graaien. TFTC.