14-07-2016

Schiedam is niet ver van Delft en lag weer aardig vol met nog niet door mij gevonden caches.

 

mystery23768. DE VANGST VAN DE DAG by team-koksi
23768smileyDeze enorme vangst kon ik niet in mijn eentje af. Ik had hulp nodig. Vooral bij het vinden van het juiste plekje waar ik de vis moest binnenhalen. De puzzel weliswaar correct opgelost, maar na een kwartiertje vergeefs loeren naar mijn virtuele dobber besloot ik de Eikenhofjes in te schakelen. Die vissen namelijk nooit achter het net en zijn altijd bereid een handje toe te steken. Zo ook nu. Via een subtiele tip kon ik een minuutje later de buit binnenhalen. Helaas zat mijn favoriete vis er niet bij. Rolmops is sowieso lastig te vangen. Ook met een paar lekkerbekjes was ik tevreden geweest, maar ook die stonden niet op het menu. Gelukkig heb ik thuis nog een quiche in de koelkast staan. Aldus de logrol voorzien van mijn worteltekening en alle vis teruggegooid. TFTC.

multi23767. Ondergrondse waterberging by hoekraam
smileyHet water stond me hier tot aan de lippen, maar gelukkig merkte ik daar niets van. In Schiedam bestrijden ze zo de wateroverlast. Gewoon een ondergrondse oceaan. En je ziet er helemaal niets van. Alleen vier infoborden leggen je uit hoe de vork in de steel zit. De CO voerde mij langs deze borden via een handjevol vragen. Die waren simpel te beantwoorden en daarna heb ik mij watervlug naar de cache begeven alwaar een heuse Carrotte-pot mij opwachtte. Wat kan het geocache-leven toch mooi zijn. TFTC.

23766traditional23766. De Verloren Straat by pennywise1977
smileyDe steelband ontbrak hier in de verloren straat te Schiedam, daarom heb ik zelf maar even een flinke roffel ten gehore gebracht op het overvloedig aanwezige steel. Dat was weliswaar helemaal verroest, maar daar maalt een geocacher niet om. Na ongeveer 25 diepe kniebuigingen met mijn stramme rug had ik bovendien de cache te pakken. Kortom, ik me hier flink uitgeleefd. TFTC.

traditional23765. Metrostation Schiedam Centrum Lijnen A-B-C#1 by GNR47
smileyGrappig. Op streetview zie je hier op dit kruispunt in Schiedam een prachtig zebrapad liggen. In alle wijsheid heeft men echter besloten dat te verwijderen, zodat je als argeloze geocacher zelf maar moet zien hoe je met je vouwfietsje aan de overkant geraakt. Fietsend mag het zeker niet. Maar mij hou je niet tegen als het om een cache gaat. Dankzij de hint had ik het potje daarom snel in handen. TFTC.

traditional23764. St.Liduina Basiliek by tommy1939
smileyKijk, daar heb je wat aan. Een langswandelende mevrouw die je spontaan mededeelt waar je de cache moet vinden. Ik wilde namelijk net een eind verderop gaan zoeken, omdat ik dacht verkeerd te zitten. Bovendien bevonden zich twee mannen met een jengelend kind zich naast de stash area en voelde ik mij niet geroepen mij daarbij te voegen. Gelukkig stapten zij in een auto en verdwenen, zodat ik rustig aan de hand van de aanwijzing de cache kon graaien. TFTC.

traditional23763. Het Proveniershuis by tommy1939
23763smileyZo, weet ik eindelijk wat proveniers zijn. De moeder van mijn schoonzoon draagt namelijk deze naam. Ik had het natuurlijk kunnen googelen, maar nooit aan gedacht. Geocaching vult nu spontaan dit hiaat in mijn kennis. Dankzij de hint graaide ik ter plekke in één keer raak. TFTC.

traditional23762. Metrostation - Schiedam Parkweg > Lijn C - #2 by GNR47
smileyVier glazen daken in chips-vorm waaronder men de metro kan bereiken hier aan de Burgemeester Honnerlage Gretelaan in Schiedam. Toe maar. Toch was ik meer geïnteresseerd in de plek van de cache. De hint hielp mij prima daarbij. TFTC.

mystery23761. Molen de Walvisch by Belugue
smileyNiet dat de molens hier in Schiedam me de neus uitkomen, echt niet, maar je kunt ze onmogelijk vermijden bij een bezoekje. Nadat ik de mevrouw van het winkeltje in de molen vriendelijk had gegroet, mocht ik de cache zoeken en was enigszins verbaasd over de kleur ervan. Had ik nog niet eerder gezien. TFTC.

traditional23760. De Oranjebrug by tommy1939
smileyVlakbij de stash area van deze brug in Schiedam gaf een vader zijn kind fietsles. Het hummeltje reed op een fietsje met zijwieltjes door het drukke verkeer. Leek mij levensgevaarlijk. Ik aanschouwde het met de cache in handen, want die had ik snel te pakken. TFTC.

23757traditional23759. De Koninginnebrug by tommy1939
smileyGoed dat hier een brug lag. Anders had ik moeten zwemmen. Oh nee, geen brug, geen cache. De brug ligt er trouwens al vanaf 1978 en is de eerste beweegbare basculebrug in Nederland met een scharnierend ballastblok, bewegingswerk op het ballastblok en twee rechte beugels. TFTC.

traditional23758. Het Schreiershuisje by tommy1939
smileyEen huisje bouwen voor vrouwen zodat ze kunnen schreien ofwel wenen om niet teruggekeerde zeelieden. Er schijnen heel wat tranen gestroomd te zijn hier in Schiedam. Ik heb me niet in de buurt gewaagd en heb maar snel de cache gegraaid voordat ik overmand werd door medelijden. TFTC.

traditional23757. Harry's verjaardag cache by aspawa
smileyAls Harry nog eens jarig is! Me suf lopen zoeken naar deze cache hier in Schiedam. En geen hulp van buurvrouw of wie ook, zoals soms te lezen in logs. Toch zetten diezelfde logs mij uiteindelijk wel op het juiste spoor. Het gaf een bekende wielrenterm voor mij ineens een heel andere betekenis. Gelukkig voor mijn goede vriend Biertje is dit een premiumcache, zodat hij zich niet hoeft stuk te bijten op dit fraaie stukje ellende. Ik was erg blij met deze found en durf te zeggen, dat het een originele verstopplek is. TFTC.

traditional23756. Zo maar een plekje 2 by tommy1939
23754smileyZo maar een logje, hoek Stadhouderslaan, Juliana van Stolbergstraat in Schiedam. TFTC.

traditional23755. Hofje Fabristraat by tommy1939
smileyDit hofje hier in Schiedam werd zo te zien flink onderhanden genomen door mannen in oranje hesjes. Gelukkig niet op de stash area, alwaar ik een merkwaardig verstopt doosje vond. Dat dit al meer dan een jaar lang goed gaat. Voor mij een wondertje. TFTC.

traditional23754. Hofje van Belois by tommy1939
smileyEen bewoonster was bezig de gekoppelde eenruits klepraampjes met de houten kozijnen van haar woninkje in dit hofje te Schiedam te reinigen en ze groette mij. Zo heb ik het graag. Ook de pilasters bij de ingang bekoorden mij. Temeer daar ik er in de buurt een cache vond. TFTC.

traditional23753. Metrostation - Schiedam Troelstralaan Lijn C #3 by GNR47
smileyHa, veel bankjes. Tijd voor mijn lunch, ditmaal bestaande uit drie volkorenboterhammen met chocopasta, grote banaan en een vitaminerijke milkshake. Daarna was ik dusdanig versterkt dat ik de cache in een mum in handen had. En dat allemaal in het zonnetje bij een metrostation in Schiedam. TFTC.

23752traditional23752. Stootblok by Brokling
smileyZoals bekend kan ik nauwelijks tegen een stootje. Daarom was ik enigszins huiverig hier aan de Vijfsluizerhaven te Schiedam zo’n enorm stootblok aan te treffen. Bovendien deels overwoekerd met vooral harige wilgenroosjes, maar ook brandnetels. Dat werd flink voorzichtig zoeken naar een doosje. Na lang en diepgaand onderzoek had ik het begeerde in handen en kon opgelucht mijn worteltekening plaatsen. TFTC.

traditional23751. Steengoed by MMXdB
smileyIk trok mij niets aan van de vele Verboden Toegangsbordjes en fietste op mijn vouwfietsje langs de eigen weg naar de stash area vlak aan de snelweg door de Beneluxtunnel. Hier moest ik volgens de beschrijving een Waal-formaat baksteen vinden. En inderdaad die lag keurig op me te wachten. Hij bedekte een dekselloos potje, zijnde de cache. TFTC.

traditional23750. Metrostation - Schiedam Vijfsluizen Lijn C - #4 by GNR47
smileyNadat ik over hobbelige keien via allerhand zwerfvuil de stash area bereikte, was het graaien van de cache een peulenschil. Terwijl de 10 M’s boven het metrostation lustig draaiden op hun hoge masten, plaatste ik mijn worteltekening. TFTC.

traditional23749. Zo maar een plekje by tommy1939
23748smileyZo maar een logje, Leeuweriksingel te Schiedam. TFTC.

traditional23748. Rondje Groenoord #2 - Het Groenoord-park by Team_WIT
smileyDaar had je het al! Drie bejaarde mannen die drie bejaarde hondjes uitlieten hoorde ik al van verre iets mompelen over Pokemon bij het zien van mijn persoontje terwijl ik mijn worteltekening plaatste. Ik had niet de indruk dat ze van de hoed en de rand wisten, maar blijkbaar was hun de nieuwe hype niet ontgaan. Ik heb ze even voorgelicht over het een en ander. Daarna sjokten ze verder met hun huisdieren. TFTC.

traditional23747. ''Rondje Groenoord'' #3 - Landvreugd by Team_WIT
smileyHoewel de CO nog steeds niet had voldaan aan mijn vriendelijke verzoek om de cache online te plaatsen, toch maar even gaan kijken en inderdaad was de cache gewoon aanwezig. Moest wel even uitkijken voor de massaal aanwezige scouts. TFTC.