22-06-2016

Humor in het Westland/Midden-Delfland veroorzaakt door een Lierse grapjas.

 

traditional23622. LEC #6 Kraaiennest by eikenhofjes
23622smileyHumor. Lierse humor wel te verstaan. Die laat je dus afgaand op de vorige gevonden verstopmethode meteen een bosje induiken, alwaar je na lang vergeefs zoeken met de nodige insectenbeten en brandnetelaanrakingen geheel verdwaasd en ontgoocheld naar buiten komt. Aan de sporen te zien was ik echt niet de enige naïeveling die hier lijdzaam bij de neus werd genomen. Daarna heb ik maar gewoon de cache gepakt. TFTC.

traditional23621. LEC #7 Kraaiennest by eikenhofjes
smileyEen duik in een bosje was hier de enig juiste aangewezen handeling. Ik hoefde alleen maar het spoor te volgen en in de relatieve duisternis even goed te speuren. TFTC.

traditional23620. LEC #12 Kralingerpad by eikenhofjes
smileyDe laatste voor mij hier op dit fietspad tussen De Lier en Maasland. Ook hier had de CO zijn best gedaan en een keurige cache gewrocht zoals ik dat van hem gewend ben. Geen humor hier. Dus gewoon graaien die handel. En dat deed ik. Met een dreigende lucht teruggefietst naar mijn geparkeerde bolide. Onderweg bij #10 twee geocachers gegroet. Aan de logs te zien waarschijnlijk team Regelaar56. TFTC.

23620traditional23619. LEC #11 Kralingerpad by eikenhofjes
smileyVleugje humor. Opzettelijk? Denk het wel. Dacht even dat de cache geript was. Maar neen. Bij het graaien van de cache heb ik blijkbaar heel wat insecten en/of mieren verdriet bezorgd. Ze gebruikten het dopje van de cache als broedplaats. De tientallen eitjes(?) kieperde ik rücksichtslos aan de kant en plaatste mijn worteltekening. Het leven is hard. Als ze dat niet wisten, weten ze het nu. TFTC.

traditional23618. LEC #10 Kralingerpad by eikenhofjes
smileyHoe komt een mens op het idee om hier een cache te verstoppen? Ik zou het niet bedacht hebben. Maar het bleek een prima plek en bovendien een keurig verpakte cache, zoals je dat van deze populaire CO mag verwachten. Het was even neer en op klauteren, maar het was de moeite waard. TFTC.

traditional23617. De eerste van Geo-Niels by geo-niels
smileyAan de overkant in het grote glazen huis huist een ware ondernemer, namelijk DE agrarische ondernemer 2007 en bovendien World Salad Grower 2006. Kijk, daar kun je mee thuiskomen. Voor mij stond thuis ook een heerlijke salade te wachten, maar eerst moest ik hier een cache vinden. Even was ik bang voor een grote afwijking, maar gelukkig heeft de geroutineerde, maar enigszins ouderwetse apparaten gebruikende cache-vader zijn zoon voorzien van een modern GPS-apparaat, zodat de coördinaten keurig klopten. De cache bleek netjes verstopt. TFTC.

traditional23616. Hek #1 by robbie b
23617smileyHa, een hek. Ha, nog een cache ook. Ik ondervond wel heel wat tegenstribbeling om binnen te komen, maar gelukkig beschik ik over een toolbox met martelwerktuigen. Dat zal ze leren. En zo geschiedde. TFTC.

traditional23615. BIJ verkeerde huis by Los Palos
smileyEr was inderdaad iets verkeerds aan het huis. Geen deur. Om binnen te komen heb ik het scharnierloze dak moeten slopen, beter gezegd optillen uit de behuizing. Ik zag geen andere mogelijkheid. Dat zie ik bijen niet doen. Dus voor deze met uitsterven bedreigde insecten inderdaad het verkeerde huis. Ik kon er mijn worteltekening kwijt en daar ging het me voornamelijk om. TFTC.

traditional23614. Thijs' mooiste plekje in Maasland by Team Moekestorm
smileyHet bleek hier aan de noordkant van Maasland een walhalla voor kauwen. Die slimme vogels pikken heel wat graantjes mee van het nabijgelegen dierengebeuren. Met een weids uitzicht mocht ik een cache vinden. Dat lukte. TFTC.

mystery23613. Los Palos by Los Palos
smileyNa wijzer te zijn geworden over de vijf meest voorkomende boomsoorten in Nederland, mocht ik in de buurt van Maasland de bijbehorende cache vinden. Toch wel enige teleurstelling bij het vinden. De beschrijving en logs lezende, denk ik dat de cache niet meer in de originele staat is. Jammer, temeer daar ik een uurtje later nog een cache van deze CO vond die pico bello in orde was. TFTC.

traditional23612. Mien's Revival Trail #9 by Notorynchus
smileyOok voor deze #9 moest ik aan de andere kant van de Noordvliet zijn. Ik weet praktisch zeker, dat Mien hier nooit heeft gefietst. Die vierde haar triomfen elders. Ik boekte hier mijn succesje. TFTC.

23610traditional23611. Mien's Revival Trail #10 by Notorynchus
smileyWat mij hier overkwam zou mijn goede vriend Biertje nimmer gebeuren. Deze wereldkampioen voorbereiding zou in zijn ongeëvenaarde snuffelen naar hindernissen meteen opgemerkt hebben, dat hier nabij de Broekpolder iets bijzonders aan de hand was en zijn route daaraan aanpassen. Ik merk zoiets altijd pas als ik er met mijn neus bovenop sta. Bovenop het probleem dan, niet bovenop de cache, want die lag aan de overkant van de brede sloot, Noordvliet genaamd. Hoewel mooi weer, toch geen zwembroekje mee. Gelukkig was ie wel bereikbaar met wat doorzettingsvermogen. En dat heb ik dan weer wel. TFTC.

traditional23610. Mien's Revival Trail #11 by Notorynchus
smileyDruk hier bij de aanlegplaats van het pontje naar Broekpolder. Landmeters in actie o.a. Als hier maar geen snelweg wordt gepland. Verder was er een viswedstrijd met vele deelnemers die stuurs in het water staarden. Ik staarde naar een locatie waar ik al enkele keren eerder een cache had weten te vinden. Ook nu lukte het weer. TFTC.