09-06-2016

Op de terugweg uit België gewandeld over de heide bij Beegden. Een aanrader. Mooi gebied en verrassende caches.

 

traditional23609. Beegderheide: via de millennium eik by quick & flupke
23608smileyZe bestaan nog: de CO’s die mooie caches leggen op mooie locaties. Ik was voor het eerst op de Beegderheide en had het er prima naar mijn zin. Mooi weer, afwisselend landschap van vennen, heide, bos en jungle. Ruim 3 uurtjes gewandeld, 8 kilometer lang en daarbij 13 prima caches gevonden, waaronder deze als laatste. Die is geplaatst bij een bijna 17 jaar oude zomereik, een puber dus nog, maar hij deed al erg zijn best op een echte zomereik te lijken. En zoals bij elke cache onderweg, een verrassing hoe de cache nu weer verstopt was. TFTC.

traditional23608. Beegderheide: via de Levendbarende hagedis by quick & flupke
smileyRaar woord: levendbarend. Hoef ik toch niet uit te leggen, hè? Het is trouwens een kwestie van evolutie. Een normale hagedis legt eieren. Toen lang geleden enkele uitslovers zich verplaatsten naar koudere gebieden, was het handiger om die eieren maar vast van tevoren uit te broeden, dus nog in het hagedissenlijf. Gek is dat diezelfde uitslovers daarna terugkeerden naar warmere gebieden, maar geen zin meer hadden om eieren te leggen. Kortom, merkwaardige wezens. Maar wel een hele leuke cache. TFTC.

traditional23607. Beegderheide: via het klein warkruid by quick & flupke
smileyEen ding is zeker: op het nabijgelegen voetbalveld groeit geen klein warkruid. Sterker nog, het groeit bijna nergens in Nederland. Tsja, dat krijg je met parasietplanten die te beroerd zijn om zelf groene blaadjes te vormen, op den duur willen ze je niet meer. Op de Beegderheide wordt het plantje nog hier en daar getolereerd. Maar niet hier bij de cache. TFTC.

23606traditional23606. Beegderheide: via de Zonnedauw by quick & flupke
smileyHet lijkt me geen pretje om als insect door een vleesetende plant te worden opgepeuzeld. Het gaat namelijk uiterst langzaam. Het insect wordt ontleed tot in de kleinste onderdelen en daarna door de zonnedauw als een soort IKEA-pakket opgebouwd tot zonnedauw. En alles zonder handleiding. Die had ik trouwens ook niet nodig om de keurige cache te vinden. TFTC.

traditional23605. Beegderheide: Kapstok by quick & flupke
smileyNu ik er dieper over nadenk, begrijp ik eindelijk het woord kapstok. Het woord is zo ingeburgerd in de taal dat over het ontstaan van het woord niet meer wordt nagedacht. De kapstok alhier midden in het bos demonstreerde duidelijk zijn afkomst. Een gekapte stok. En daar kun je leuke dingen mee doen. TFTC.

traditional23604. Beegderheide: via de Heikikker by quick & flupke
smileyKikkers kwaakten zich hier in het vennetje een slag in de rondte. Maar het waren geen heikikkers. Die waren in april al uitgekwaakt. Hun nakomelingen groeien op dit moment dat het lust is, maar produceren daarbij geen gekwaak. Ik ook niet toen ik de cache vond. TFTC.

traditional23603. Beegderheide: De Franse berg by quick & flupke
23603smileyDe Franse berg was zo te zien met de Franse slag opgeworpen. Weinig structuur en veel stuifzand. Je moet ervan houden. Solitaire bijen in ieder geval wel. Ik ben meer van de caches en warempel, daar lag er eentje. TFTC.

traditional23602. Beegderheide: H.A.K. by quick & flupke
smileyDe cache was enigszins lastig voor mij te vinden, want ik had hier een vuiltje in mijn oog. Aldus lichtelijk gehandicapt wist ik de grappig verstopte cache toch redelijk snel te vinden. TFTC.

traditional23601. Beegderheide: via de Phegea vlinder by quick & flupke
smileyHad één van die Phegea vlinders mij niet even de cache kunnen wijzen? Dan had ik niet zo lang hoeven zoeken. Ik lees nu dat het nachtvlinders zijn. Vandaar dus. En ik ben geen nachtcacher. Uiteindelijk vond ik de link verstopte petling. TFTC.

traditional23600. Beegderheide: via de Geelgors by quick & flupke
smileyVoordat ik de Oranjegors te pakken had, moest ik mij eerst door een jungle worstelen die waarschijnlijk opgeworpen was door vakantievierende Tiroler Holzhakkerbub’n en dan niet in nuchtere staat. Wat hadden ze er een zootje van gemaakt. Gelukkig was het op de stash area beter toeven. TFTC.

23597traditional23599. Beegderheide: via de Klokjesgentiaan by quick & flupke
smileyIk moet het maar geloven van die klokjesgentiaan, want die plant bloeit pas in augustus. Ik passeerde wel weer een vennetje vol met bloeiende witte waterlelies. Ook mooi. Keurige cache. TFTC.

mystery23598. Beegderheide: Koerslijn by quick & flupke
smileyIk was ongeveer 18 meter uit koers bij het vinden van de cache. Mijn eerste poging faalde jammerlijk, omdat ik op plekken zocht met zoeksporen, waarschijnlijk van mijn voorgangers. Toen maar naar de cache bij het ven gewandeld om te kijken hoe deze CO de caches verstopt. Ik werd daar wel ietsje wijzer.
Op de terugweg een tweede poging. En steeds verder van mijn berekende nulpunt. Uiteindelijk de link verstopte cache weten te graaien. Pfff. TFTC.

traditional23597. Beegderheide: Het Beegderven by quick & flupke
smileyHet is een goed jaar voor de witte waterlelie. Geen idee hoe het hier in andere jaren is, want ik kwam hier voor het eerst. Het ven stond vol met die opvallend witte waterplant. Heel mooi natuurlijk, maar daarvoor was ik niet hier. De cacheplek spotte ik al vanaf een meter of 20, maar moest nog wel omzichtig te werk gaan vanwege een flink natte boel er omheen. Hoppend van ‘eilandje’ naar ‘eilandje’ bereikte ik mijn doel. TFTC.