05-06-2016

Op weg naar België een stop in Heerlen gamaakt om er wat rond te fietsen en caches te vinden.

 

traditional23466. Rust en relax by TeamAdelaar
23466smileyVoordat ik verder trok naar het beloofde land België, nam ik eerst wat tijd voor enige rust en relax. En waar kon dat beter dan in het Limburgse land ergens in de buurt van Ubachsberg? Daar stond voor dat doel namelijk op een verlaten landweggetje een bankje onder een pittoreske boom. Bovendien kon ik met mijn bolide ernaast parkeren. Vanwege het tijdstip zo rond 7 uur in de namiddag nuttigde ik meteen mijn avondlunch met volkoren boterhammen en vitaminerijke milkshake.
Natuurlijk pas nadat ik eerst de cache had gegraaid, anders ben je geen echte geocacher. Na gedane zaken en rust en relax werd het tijd om af te reizen naar Voeren in België naar mijn Airbnb. TFTC.

traditional23465. Maren Weiden Beleefweide by DeHerbies
smileyHet leek mij dat er hier in Voerendaal in de Weide wel iets viel te beleven. Ik was wel de enige die dat vond. En wat vond ik dan? Een heuse schatkist! Die bestaan dus nog. TFTC.

traditional23464. Kundersjunder petpad 8 by kundersjunder
smileyOnder het motto ‘Nieks sjunder wie kunder’ rende ik af op een tussen bommen geplaatst kunstwerk. Dat was best wel sjun, maar ik vond er geen cache. Daarvoor moest ik iets verder. Onder een nieuw motto ‘Nieks sjunder wie daorgunder’ rende ik verder en ontdekte de cache. Ik eindigde met het motto ‘Nieks sjunder wie een cache’. Dat rijmt niet, maar is wel waar. TFTC.

23463traditional23463. Sporting Heerlen by Creators
smileyOm nou te zeggen dat de voetbalclub Sporting Heerlen potten breekt, nee. Afgelopen seizoen als 15de en voorlaatste geëindigd in de 1ste klasse D van de amateurs. Daaronder een 8-0 nederlaag tegen SV Meerssen. Dankzij een stukje nacompetitie mogen ze in de nieuwe 1e klasse blijven.
Ik heb maar gauw de cache gegraaid en ben verder gefietst. Voor mij de laatste cache hier in Heerlen vandaag. TFTC.

traditional23462. Rondje GMS Caumerbeek by Sinnemaatjes ; de noortmannetjes
smileyEen vreemd doodlopend stuk weg. Misschien afgesloten voor de veiligheid? In ieder geval nu erg rustig. Kon ik op mijn gemak naar de cache zoeken. Dankzij de hint lukte dat prima. TFTC.

traditional23461. Heerlense geschiedenis.....De voetgangerstunnel by samager
smileyZie je wel vaker, dat mensen blij zijn met een nieuwe oplossing. Zoals hier met die voetgangerstunnel. Hoefden ze niet te wachten op voorbijrijdende treinen. Maar ja, toen gingen er zwervers in de tunnel liggen. In plaats van het zwerven te verbieden, hebben ze toen de tunnel afgebroken en er een politiebureau neergezet. Nou vraag ik je. Gelukkig vond ik de cache snel. TFTC.

traditional23460. Heerlense geschiedenis.....Het busstation by samager
23458smileyHet busstation is mij een beetje ontgaan bij het zoeken naar het doosje. Maar ik geloof best dat Heerlen er eentje heeft (gehad). TFTC.

traditional23459. Rondje GMS Lange Jan-Park by Sinnemaatjes ; de noortmannetjes
smileyIk wist niet dat Heerlen ook een Lange Jan herbergde. In een park nog wel. Na het passeren van een soort ereboog mocht ik een hulpmiddelloze cache vinden en dat lukte. TFTC.

traditional23458. Street Art Heerlen # 8 Jay.Oh.Pee / SR15 by whiteman79
smileyDe Street art hier verbeeldt waar sommige mensen bang voor zijn. Namelijk dat de robots het in de toekomst van de mensen gaan overnemen. De schildering toont een robot die sleutelt aan een andere robot. Het begin van het einde? Ik graaide maar gauw de cache. TFTC.

23456traditional23457. Heerlense geschiedenis.....De Boerderij by samager
smileyWreed werd in Heerlen in 1985 een boerderij vervangen door een winkelcentrum. Het was overigens geen echte boerderij. Het witte hoofdkantoor van de mijnen leek er een beetje op en werd zo in de volksmond genoemd. Deze cache ligt bij het nieuwe hoofdkantoor volgens de beschrijving, maar volgens mij bij de GGD. Maar goed ook vanwege de mogelijkheid op lichaamsschade bij het graaien van de cache. Ik kwam er gelukkig zonder problemen vanaf. TFTC.

traditional23456. Muurschilderij "Kleur Onderweg" - Valkenburgerweg by Moose61
smileyDe muur was flink beschilderd. Een zomer- en een winterlandschap. Aan de overkant iets met de tijd. Daarvan had ik niet veel nodig om de cache te vinden. TFTC.

traditional23455. Heerlense geschiedenis.....Het Sportfondsenbad by samager
smileyVan zwemmen kwam niets ondanks de weldadige temperatuur. Vooral ook omdat het zwembad hier al in 1996 is gesloopt. Er bleef dus weinig anders over dan de cache te graaien. Dat lukte in een mum dankzij de hint. TFTC.

traditional23454. Heerlense geschiedenis.....De waterval by samager
smileyAls ik de geschiedenis van Heerlen lees, gaat het vaak over drugsoverlast. Ook hier is het een en ander gesloopt om de drugsgebruikers het leven zuur te maken. Weg waterval waar ze zich wellicht konden douchen. De cache was er gelukkig nog. TFTC.

traditional23453. Even zitten ... in Heerlen by het genootschap
23453smileyVan rustig zitten was geen sprake. Nogal wat mensen die hier niets te zoeken hadden. Toch stonden ze er. Hier moest dus weer een van mijn goochelacts worden opgevoerd: een cache laten verschijnen en weer laten verdwijnen zonder dat iemand het zag. Logisch dat ik geen applaus kreeg voor mijn noeste arbeid. TFTC.

traditional23452. AMF - Algemeen Mijnwerkers Fonds by Leon & Esther Amory
smileyEen pensioenloket voor oud-mijnwerkers, voorheen een ULO-school voor jongens. Tijdens mijn bezoekje een cacheplek. TFTC.

traditional23451. Heerlense geschiedenis....Het politiebureau by samager
smileyGeen politiebureau meer hier sinds 1976. Wel een monument en een begraafplaats. De cache was op de juiste plek verstopt, vond ik. Vandaar dat ik er meteen graaide, maar niet goed genoeg. Toch leidde de hint mij er weer heen. Toen ging het beter. TFTC.

traditional23450. Heerlense geschiedenis.....Het ziekenhuis by samager
smileyDe uitdrukking die me op stash area te binnen schoot toen ik kwam aangefietst, was: dode hoek. Daar wordt normaal iets anders mee bedoeld, maar hier vond ik het wel toepasselijk. Mede ook door de ligging aan een begraafplaats. Geen spoor meer van een ziekenhuis. Wel van een cache. TFTC.

23449traditional23449. Rioolturbine by moose61
smileySoms heb je geluk. De tot kunstwerk gepromoveerde rioolturbine eens even goed bekeken en ik had wel een idee. Dat bleek nog goed ook. Leuk opgelost trouwens. Je moet er maar opkomen. TFTC.

traditional23448. Heëlesj Rundje #12 by MalleKalle
smileyIkj fietsjte inj Heëlenj watj rundj
En scoorde bij #12 alweer een puntj.

traditional23447. Heëlesj Rundje #18 by MalleKalle
smileyIkj fietsjte inj Heëlenj watj rundj
En scoorde bij #18 alweer een puntj.

traditional23446. Heëlesj Rundje #8 by MalleKalle
smileyIkj fietsjte inj Heëlenj watj rundj
En scoorde bij #8 alweer een puntj.

traditional23445. Street Art Heerlen # 9 Work hard, play hard. by whiteman79
smileyGeen cache en geen kunst. Ik snapte er niets van. Maar eens doorgewandeld tot onder het viaduct. Aha, daar was de kunst dus. Grappig. Nu de cache nog. Weer terug naar het nulpunt op mijn GPS-apparaat. Nog even wat speuren en toen was het bijna raak. Nog iets verwoeder te werk gegaan en toen was het helemaal raak. TFTC.

traditional23444. Rosarium by LostWouter
23443smileyGezien de logs leek dit een lastige te worden. Het viel mee, omdat ik toevallig goed koekeloerde. Zou ik vaker moeten doen. Mooie rozen trouwens. Roken ook lekker. TFTC.

traditional23443. Street Art Heerlen # 4 herinnering by whiteman79
smileyEen fraai staaltje expressionisme hier aan een woning aan de Burgemeester Waszinkstraat te Heerlen. Voorstellend een dame met op haar hoofd een berekop, in haar rechterhand een octopus, in haar linkerhand lippenstift en zittend in een badje met verlepte zonnebloemen. Heel wat symboliek, dunkt me. Teveel voor mij. Dus maar de cache gegraaid ter ontnuchtering. TFTC.

traditional23442. Heëlesj Rundje #3 by MalleKalle
smileyIkj fietsjte inj Heëlenj watj rundj
En scoorde bij #3 alweer een puntj.

traditional23441. Homerun by noontjje
smileyJa, zo kun je het woord homerun ook bekijken. Met honkbal heeft het dus niets van doen. Gewoon bij de CO voor de deur. Ik moest toch nog wel even goed kijken waar ik de lange muur moest attaqueren. TFTC.

23439traditional23440. Heëlesj Rundje #21 - De Finish by MalleKalle
smileyIkj fietsjte inj Heëlenj watj rundj
En scoorde bij #21 alweer een puntj.

traditional23439. Spanning in Benzenrade! by LostWouter
smileySpannend was het zeker. Het was namelijk feest in Benzenrade. Dat doen ze 1x in de 3 jaar. Vroeger vaker, maar ja, bezuiniging en zo. Terwijl op ongeveer 50 meter afstand de mannen en vrouwen van de bloaskapel voor de kapel de longen uit hun lijven bliezen met het schone lied hoe schoon Limburg wel niet is, omgeven door flink wat bierdrinkende bezoekers, deed ik heel nuchter mijn werk bij een elektriciteitshuisje, mooi uit het zicht van de menigte. TFTC

traditional23438. Heëlesj Rundje #4 by MalleKalle
smileyIkj fietsjte inj Heëlenj watj rundj
En scoorde bij #4 alweer een puntj.

traditional23437. Heëlesj Rundje #11 by MalleKalle
23437smileyNet wilde ik de trap afdalen, toen twee stoere meiden kwamen aangewandeld die hetzelfde idee hadden. Het bleek bleken de dochter van het team De Valkjes en haar vriendin. Vader en moeder De Valkjes keken toe, maar zagen helaas geen resultaat. Een kleine inspectie leerde mij de plek en zo kon er toch gegraaid worden. Nog even een kort praatje en toen weer verder. Zij oostwaarts. Ik westwaarts.
Ikj fietsjte inj Heëlenj watj rundj
En scoorde bij #11 alweer een puntj.

traditional23436. Heëlesj Rundje #5 by MalleKalle
smileyIkj fietsjte inj Heëlenj watj rundj
En scoorde bij #5 alweer een puntj.

traditional23435. Heëlesj Rundje #17 by MalleKalle
smileyIkj fietsjte inj Heëlenj watj rundj
En scoorde bij #17 alweer een puntj.

traditional23434. Heëlesj Rundje #9 by MalleKalle
smileyIkj fietsjte inj Heëlenj watj rundj
En scoorde bij #9 alweer een puntj.

traditional23433. Heëlesj Rundje #19 by MalleKalle
smileyIkj fietsjte inj Heëlenj watj rundj
En scoorde bij #19 mijn eerste puntj.

23431traditional23432. BRAND LANGS HET SPOOR by carrie&goochy
smileyVolkomen veilig drong ik door de jungle voor een ontmoeting met deze doorgewinterde brandweerman. Hem de hand geschud, kort praatje, boekje getekend en weer verder. TFTC.

traditional23431. Wie wil er geen FTF op 29-02 in Voerendaal by Repelsteeltje1975
smileyMijn antwoord op de vraag in de titel luidt: ik. Daarom was ik op 05-06 hier om alsnog de cache van mijn worteltekening te voorzien. Hetgeen geschiedde. TFTC.

traditional23430. Tien jaar verbetering Geleenbeek, Traject Heerlen by sjeng57
smileyDie tien jaren verbetering hebben hun vruchten afgeworpen. De beek kabbelde dat het een lust was. Gelukkig duurde het zoeken naar de cache iets korter. TFTC.