27-05-2016

Het prachtige weer nodigde uit voor een fietstochtje. Cache in Midden-Delfland gevonden en een frustie getackeld.

 

traditional23429. Yesterday's View by namibia4ever
23429smileyIk woon dik 40 jaar in Delft en al in de eerste jaren heb ik eens een wandeling gemaakt over de Tanthofkade. Echt vanaf Den Hoorn tot aan de Abtswoudse weg. Dat was destijds een stuk avontuurlijker dan nu. In mijn herinnering moest ik toen over heel wat hekken klimmen. Nu is het gemakkelijker en hoeft er niet meer geklommen te worden. Speciale hekjes voor ons wandelaars en alleen op plekken waar koeien heen en weer scharrelen.
Prachtig weer vandaag en eindelijk maar eens naar deze cache op zoek. Hij stond al een hele tijd op het programma, maar het kwam er steeds niet van. Opmerkelijk vond ik toch, dat het nabije A4-gebeuren niet te merken was, precies zoals bedoeld doormiddel van de verdiepte aanleg. De cache ligt op ongeveer 250 meter van de A4 en je merkt er helemaal niets van. Je ziet het verkeer niet en je hoort het niet. Of de lucht vervuild wordt, weet ik niet, al kan ik me nauwelijks voorstellen dat het niet zo is.
Aldus werd in volkomen rust de cache gevonden op een plek die ervoor gemaakt lijkt te zijn. De plek is ook geschikt om je hoofd flink te stoten en die kans greep ik meteen ook maar. TFTC.

23428multi23428. Boomtrul/Bowtruckle by Delfstoffer
smileyMet Harry Potter heb ik helaas niets. Bij wijze van spreken, van mij kan ie de pot op. En al helemaal toen ik de vorige keer me bijna een breuk heb gezocht naar de cache. Nochtans was het bomengebeuren me wel goed afgegaan. Dat mag een wondertje heten, want hoe mooi ik bomen ook vind, ik kan ze slecht van elkaar onderscheiden wat betreft naamgeving. En dan kreeg ik de types ook nog in het latijn aangeboden. In mezelf juichend kreeg ik in het veld de checker op groen en denderde door naar de cache die ik niet wist te vinden. Je wilt niet weten waar ik overal aan heb staan voelen.
Maar goed, het liet me niet los. Vandaag een tweede poging en ik geloofde het bijna zelf niet. Ik zette mijn stadsfiets neer, deed een graai en had de cache in handen. Ik vermoed toch dat die dekselse Harry Potter me ergens een loer heeft gedraaid via de Scandinavische boomtrul. TFTC.