25-05-2016

Ochtendje Gilze, lange middag Tilburg. Veel tijd kwijt aan niet gevonden caches. Gelukkig ook heel veel wel gevonden.

 

letterbox23427. Niks Interessaants Neeve Ut Spoor Den Start by Olmkroontjes
23427smileyHet meest interessante hier in Tilburg vond ik de opgewekte stemming van de inwoners. Iedereen keek tevreden en blij. Heel anders dan vanmorgen toen ik eventjes Breda bezocht. Chagrijnige mensen daar met rode ogen van het huilen. Ik kan het niet verklaren. Eigenaardig.
Ook laangs ut spoor allemoal keiplesante Tilburgers als waren het Kruikezeikers. Deze cache langs de spoorlijn had ik als laatste in mijn route opgenomen. Toch wel wat moeite om het tot een goed einde te brengen. Niet vanwege het rekenwerk. Dankzij een mij bekend verhaaltje over de wiskundige Gauss, had ik in een mum de coördinaten van de cache bij elkaar, maar dan. Ik werd van alle kanten bespied door keiblije mensen. Toch wist ik dankzij jarenlange ervaring een toepasselijke goocheltruc uit mijn mouw te schudden en zonder opzien te loggen. Overigens niet helemaal zonder probleempjes. Ik opende de cache aan de verkeerde kant en begrijp nu beter wat een letterbox-cache inhoudt. Ik heb mijn opgelopen lilakleurige vingers zoveel mogelijk aan een muurtje afgeveegd.
Kortom, ik heb me weer prima vermaakt hier in Tilburg en zal nog wel eens terug moeten, vooral ook om al die not founds van vandaag nog eens te tackelen. TFTC.

traditional23426. Niks Interessaants Neeve Ut Spoor Den Tweejde by Olmkroontjes
smileyDen tweede had ik in twee tellen te pakken. Mocht ook wel eens zo aan het eind van een dag met vele teleurstellingen. Mijn moreel steeg weer een beetje. Keigoed dus. TFTC.

23425traditional23425. Niks Interessaants Neeve Ut Spoor Den Darde by Olmkroontjes
smileyAls doorgewinterde geocacher vloog ik meteen op iets interessants af en schoof het aan de kant. Jammer, geen cache. Dan maar eens de hint erbij gepakt en wat schetst mijn verbazing? Ik stond toch op de juiste plek. Ik keek nog eens beter en nu zag ik de cache ineens wel. Die dekselse camouflage toch. Keigoed. TFTC.

multi23424. Niks Interessaants Neeve Ut Spoor Den Neegende by Olmkroontjes
smileyAfsluitbare fietsunits. Ze hebben er hier bij het station Tilburg Universiteit heel wat en ik mocht ze tellen. Ondanks mijn vermoeidheid van een hele dag rondbanjeren in het Brabantse land lukte mij dat foutloos. Ook mijn berekening van de formule bleek keigoed. Ik moest nog wel wat door het struikgewas ploeteren om de cache te vinden, maar daar ben ik aan gewend. TFTC.

traditional23423. Niks Interessaants Neeve Ut Spoor Den Vur Lèste by Olmkroontjes
smileyTussen de spoorlijn en een keimooie vijver mocht ik op zoek naar een cache. Die zat precies waar ik hem verwachtte. En het was nog een fraai exemplaar ook. TFTC.

traditional23422. Niks Interessaants Neeve Ut Spoor Den Zeuvende by Olmkroontjes
23422smileyVan den zeuvende heb ik niets begrepen. De cache vond ik overigens wel en ook wel snel. Dit type cache heb ik al tientallen malen in handen gehad, maar dan meestal op een toepasselijke plek. Of was het niet de oorspronkelijke locatie? Ik vond het keivreemd. TFTC.

mystery23421. Niks Interessaants Neeve Ut Spoor Op Den Hallef by Olmkroontjes
smileyHet duurde wel even voordat ik doorhad waar ik eigenlijk moest zoeken. Mijn berekeningen waren weliswaar correct, maar tijdens mijn zoektocht moest ik denken aan de film ‘It’s a mad mad mad world' uit 1963. Daarin spelen allemaal topsterren van die tijd. Ze zoeken zich de blubber naar een schat, terwijl ze er praktisch bovenop staan. Uiteindelijk gaat de slimste ermee vandoor. En vandaag was ik dat. Keileuk. TFTC.

traditional23420. Baloe #2 'Hagelkruisplein' by olmkroontjes
smileyKen je dat? Tunnelvisie? Gevolg van teveel ervaring. Je denkt dan: “Dat moet het zijn.” Zo ook ik hier bij een donker elektriciteitshuisje naast een park. Mijn conclusie luidde derhalve in eerste instantie, dat de cache geript was. Gelukkig belde ik later op de dag met mijn goede vriend Biertje die ook wel eens last heeft van een vertroebelde visie, maar niet vandaag. Hij vertelde me terloops dat ik op de verkeerde plek had staan zoeken en noemde dat een beginnersfout. Ik slikte een paar keer en fietste later nog even langs. Inderdaad. Mooi verstopt trouwens. TFTC.

23418traditional23419. Baloe #3 'Nabij de Herbergier' by olmkroontjes
smileyAls het om horecagelegenheden gaat, moet je natuurlijk bij mijn goede vriend Biertje zijn. En dat deed ik, omdat ik de hint te letterlijk nam en de cache niet vond. Ik nam zelfs aan dat ie geript was. Biertje neemt zelden iets letterlijk. Zo had hij ook de werkelijke betekenis van de Herbergier ontdekt en dat heeft niets met horeca van doen. Dankzij zijn tip kon ik in tweede instantie de cache toch vrij gemakkelijk vinden. TFTC.

traditional23418. Baloe #12 'Het Einde bij het Regenboogpark' by olmkroontjes
smileyNadat ik onder een loopbrug was doorgefietst, bereikte ik de stash area alwaar een man naast zijn fiets stond te wachten. Dat kon wel eens lang duren, vermoedde ik. Dus even een snelle dreuzelinschatting en hij leek me ok. Dus gewoon de cache gegraaid en een gesprekje aangeknoopt. Hij wist waar ik mee bezig was, maar had geen weet van deze cache. Onlangs had hij namelijk een uiterst spannend boek gelezen over geocaching. ‘Vijf’ heet dat boek van de schrijfster Ursula Posznanski. Een aanrader. Nog even wat gekletst en toen weer verder door Tilburg. TFTC.

multi23417. Baloe #11 'De watertoren en het bronwater' by olmkroontjes
23417smileyTilburg mag trots zijn op zo’n mooie watertoren. En ik lees in de beschrijving dat ie nog gebruikt wordt voor wateraangelegenheden. Volgens Wikipedia is daar in 2007 een einde aan gekomen. Hoe dan ook, ik kwam voor een cache en die lag bij wijze van spreken in de schaduw van de watertoren. Ik moest wel even flink graaien, maar toen had ik ook wat. TFTC.

traditional23416. Baloe #10 'Pas op voor Baloe' by olmkroontjes
smileyIn de Olmenstraat in Tilburg moest ik oppassen voor Baloe. Dat deed ik. Het gevaarlijke roofdier niet gespot. Wel een cache bij iemand voor het huis die over een net iets grotere voortuin beschikt dan ik op mijn flatje 9-hoog. TFTC.

traditional23415. Baloe #8 'De brandweerkazerne' by olmkroontjes
smileyDe oude brandweerkazerne van Tilburg stond er vervallen en armetierig bij en werd te huur aangeboden als bedrijfsruimte of opslagruimte. Van de slangentoren mist de helft. Kortom, ik heb maar gauw de cache gegraaid. TFTC.

traditional23414. Baloe #7 'Even rusten' by olmkroontjes
smileyVan rust kwam hier niet veel op dit drukke kruispunt in Tilburg. Ik wilde namelijk de cache vinden. De uitdaging was des te groter omdat mijn goede vriend Biertje hier een half jaar geleden volkomen had gefaald. Hij gaf de schuld aan herfstbladeren. In mei geen herfstbladeren meer, dus ook geen excuus. Na een stief kwartier ploeteren had ik succes. Daarna maar even gerust. TFTC.

23412traditional23413. Baloe #6 'Het Odulphus' by olmkroontjes
smileyDe jongelui van het Odulphuslyceum in Tilburg waren druk aan het sporten achter de muur met de getraliede kijkgaten. Dat ging gepaard met veel geschreeuw. Sport is emotie. Geocachen ook. Maar ik liep niet als een gek hier op de straathoek te schreeuwen. Integendeel, heel rustig ontdekte ik de sluw verborgen cache. TFTC.

traditional23412. Baloe #5 'Kloostertuin' by olmkroontjes
smileyHet meest opvallend hier in het straatbeeld van de Dionysiusstraat vond ik de met bloemen versierde geparkeerde fietsen die vastgehecht waren aan palen. Kunstwerken dus.
Mijn GPS wees me naar een plek waar geen cache lag en ook de hint niet van toepassing was. Had ik de beschrijving goed vooraf gelezen, dan had ik geweten dat ik op de verkeerde plek zocht. Op zeker moment kreeg ik een ingeving en die bleek correct. Daar lag de cache. TFTC.

traditional23411. Baloe #4 'Buxusplaats' by olmkroontjes
smileyWeinig buxussen op de locatie waar ik naar de cache zocht, maar misschien herbergt de binnentuin van het wooncomplex hier in Tilburg wel van die gemakkelijk te kortwieken struikjes. Tools heb ik altijd in voldoende mate bij me, zodat ik na het spotten van de cache geen moeite had met het openen ervan. TFTC.

traditional23410. De bloem van Smaragd by juultje1987 en The Geoking
23409smileyZo, dat was een flinke cache. En behoorlijk bedekt ook. Zo zie je ze niet veel. De bloem van smaragd niet bezocht, al nodigde de grote hangbel wel uit om er flink aan te rammelen. TFTC.

traditional23409. B & Bee by graafdeerik
smileyAi, ik had moeten reserveren. Dat is helaas niet mijn aard. Ik kom in het algemeen wanneer het mij zint. Zo stond ik dus mooi voor een dichte deur van de B&B hier aan de Warande nabij Gilze. Ik had wel inbrekertools bij me om binnen te komen, maar ook dat is niet mijn aard.
Dus toch maar netjes geprobeerd alsnog te reserveren via mijn multifunctionele mobieltje. Het lukte en ik mocht naar binnen voor een kort bezoekje. Het gastenboek getekend en een TB achtergelaten. TFTC.

traditional23408. #4 "Ommetje Klein Heike" by team wieger
smileySlechts zeven keer het hele bankje aan alle kanten bekeken voordat ik de listig verborgen cache tevoorschijn kon halen. Klasse verstopt. Nog een mooie locatie ook hier bij dat kleine vennetje omringd met hoge bomen. TFTC.

23407traditional23407. #3 "Ommetje Klein Heike" by team wieger
smileyTsja, Brabantse humor, je moet ervan houden. Ik best wel, grrrr. Me een breuk gezocht naar deze cache. maar het kon onopgemerkt, want het is een rustige locatie. Uiteindelijk vond ik de cache en niet op één van de vele plekken die ik verwachtte en had onderzocht, maar gewoon ergens op de ... grond. En dan heb je dus een uitdaging na het loggen.
Ik mocht nu dus een plekje bedenken voor de cache en hoop dat ik de oorspronkelijke locatie heb uitgezocht. Misschien kan de CO voor de zekerheid kijken. Ik had wel een afwijking van 12 meter. Volgens mijn GPS-apparaat lag de cache aan de weg en niet in het bosje. TFTC.

traditional23406. #2 "Ommetje Klein Heike" by team wieger
smileyAls je jarenlang aan geocaching doet, vertrouw je op het laatst niets meer. Het is zelden wat het lijkt. Mijn achterdochtige aard hielp mij zodoende om hier in één graai de cache in handen te hebben. TFTC.

traditional23405. #1 "Ommetje Klein Heike" by team wieger
smileyEen pittoresk klein vennetje en een fraai verborgen cache. Wat wil een mens nog meer? Ik niets. Even verderop nog even een zwaluwantenne bewonderd. TFTC.

traditional23404. #6 "Ommetje Klein Heike" by team wieger
23404smileyOmdat ik op mijn zilvermetallic kettingloze vouwfietsje het Heike-ommetje aflegde, moest ik hier even wandelende het weiland in voor een kort bezoekje aan een alleenstaande boom. Bij het knuffelen ervan ontdekte ik warempel een fraai verborgen cache. TFTC.

mystery23403. Pluk van de Petteflet by Debstert
smileyHet onderhavige boek van mevr. A.M.G. Schmidt heb ik niet gelezen, dus moest ik mij tot een andere bron wenden om uit te vogelen wie wie was. Ik wist ze allen te traceren op één na, tenminste volgens de CO. Ik dacht namelijk dat ik geslaagd was met een 10. De checker oordeelde anders. Na wat gokpogingen had ik plotseling groen en was blij. Nu kon ik die Petteflet eindelijk van dichtbij bewonderen.
Daartoe toog ik richting Gilze, waar ik in eerste instantie schrok van wat ik aantrof. Het bleek niet de cache, al vermoed ik wel dat het de oorspronkelijke plek was. De cache bevond zich gelukkig op een droog plekje. De Petteflet helaas niet gezien. TFTC.

traditional23402. De dieren familie (5) Egel by graafdeerik
smileyZag ik het goed? Was de egel high? Het zou me niet verwonderen nadat ik zag wat de egel in zijn pootje had. Zijn oogjes waren weliswaar guitig, maar echt helder, nee. Hij maakte gelukkig geen bezwaar tegen een klein lichamelijk onderzoekje. TFTC.

23400traditional23401. De dieren familie (4) De blauwe uil by graafdeerik
smileyDe blauwe uil had zo te zien zwaar geleden. De natuur is bikkelhard, zo kon ik vaststellen en de uil was er niet zonder kleerscheuren, zeg maar kleergaten, vanaf gekomen. Dat weerhield mij niet om zonder enig medelijden mijn worteltekening te plaatsen. TFTC.

traditional23400. De dieren familie (3) De roze vlinder by graafdeerik
smileyRoze vlinders zie je niet veel in de natuur. Eigenlijk nooit. Dat ik er toch eentje vond, mag dus een wonder heten. Een Aziatisch wonder, vermoedde ik. TFTC..

traditional23399. De dieren familie (2) Schildpad met blauwe stippen by graafdeerik
smileyDat kan natuurlijk nooit, wat ik hier aantrof. Klimschildpadden bestaan niet, tenzij ze met geweld naar die positie zijn verbannen. Op de een of andere manier werkte het gewrochte systeem niet. Met een prikstok heb ik de schildpad geprikkeld om mee te werken. Dat deed ie toen meteen. TFTC.

traditional23398. De dieren familie (1) Groene uil by graafdeerik
smileyMijn eerste cache vandaag bleek een groen/oranje/gele uil te zijn die hier al zeker een jaar stond volgens de mevrouw die hier haar hondje uitliet en onmiddellijk vroeg of ik een geocacher was. Ze wandelde hier dagelijks en wist nog wel meer caches te zitten. Nog even gezellig met haar gekletst over het weer. Het regende namelijk, terwijl mijn app dat niet had voorspeld. Zij bezwoer me dat het zonnig zou worden, want in België scheen de zon al. Ze kreeg pas gelijk ’s middags om 4 uur. TFTC.