19-05-2016

Capelle en Nieuwerkerk liggen beide aan de IJssel. Op zich leuk, maar ik kwam er vooral om te geocachen.

 

traditional23397. Van Bos naar Bos # 13 by Michèles en robvanholt
23397smileyWat een prachtige beuk aan de overkant op de begraafplaats Oud Kralingen. Kwam goed uit, want twee jongelieden hadden veel aandacht voor mij. Wat deed ik daar bij de waterkant? Mijn onuitgesproken antwoord was duidelijk: een foto maken van deze prachtige boom en daarna net zo lang bewonderend staan kijken tot ze verder wandelden. En dat deden ze. Ik kreeg nog wel te horen, dat zij het ook een mooie boom vonden. Truc dus gelukt. Het vinden van de goed gecamoufleerde cache ook. TFTC.

traditional23396. Van Bos naar Bos # 12 by Michèles en robvanholt
smileyMet uitzicht op de begraafplaats Oud Kralingen struinde ik door de bush op zoek naar wat levensgeluk. Deze maand mei bleek daarvoor het uitgelezen jaargetijde. De CO oordeelde hetzelfde. Grappig bedacht. TFTC.

traditional23395. Van Bos naar Bos #11 by Michèles
smileyVolgens mij hield Michelangelo Buonarotti, waar deze straat naar genoemd is, zich vooral bezig met schilderen, beeldhouwen, architectuur en dichten. Dus niet met schatzoeken. Bij mij is het precies andersom. Ook al was ik al aardig moe van al het fietsen vandaag in Capelle en Nieuwerkerk aan den IJssel, was ik echt nog niet uitgeput. TFTC.

23393traditional23394. Van Bos naar Bos #7 by Michèles
smileyGeen fjorden hier aan het Scandinaviëpad in de wijk Oosterflank van Rotterdam. Had ik ook niet verwacht. Wel kinderen, luid schreeuwend. Dus voorzichtig door het struikgewas gescharreld en de cache gelukkig meteen gevonden. TFTC.

traditional23393. Van Bos naar Bos #6 by Michèles en RobvanHolt
smileyEens even kijken. Waar zou ik heimelijk gaan staan als politieagent om overtreders van het sluipwegverkeer te betrappen? Goed beschouwd nu niet meer nodig, want auto’s kunnen sowieso niet meer over de brug, zelfs geen ambulance of brandweer. Toch vond ik een goede plek. De CO ook. TFTC.

traditional23392. Van Bos naar Bos #5 by Michèles
smileyHet sportpark Capelle aan den IJssel biedt plaats aan onder andere een voetbal-, een hockey-, een honkbal-, een korfbal- en een tennisvereniging. Geen daarvan speelt echter op het hoogste niveau, zodat ik geen enkele clubnaam ken. Qua tennis zijn ze helemaal een fiasco volgens mij. TFTC.

traditional23391. Van Bos naar Bos #4 by Michèles
23391smileyHoewel niet principieel vegetariër, zul je mij niet gemakkelijk betrappen op het eten van vlees en al helemaal niet op het nuttigen van vleesafval. Toch liep ik hier behoorlijk lang te zoeken naar iets dergelijks en vond het uiteindelijk nog ook. TFTC.

traditional23390. Van Bos naar Bos #3 by Michèles
smileyDe tol van de roem. Een populair reptiel heeft hier vrijwel compleet het loodje gelegd net als zijn soortgenoot een tijdje eerder. TFTC.

traditional23389. Van Bos naar Bos #2 by Michèles
smileyOok bij #2 werd ik verrast met een fraaie creatie. Hoewel ik er per sticker werd uitgenodigd voor een nachtduik, ging mijn interesse toch ergens anders naar uit. Als ik het goed zag, heeft een graffiti-spuiter ook een klein deel van de cache onder handen gehad. TFTC.

traditional23388. Van Bos naar Bos Deel 1 #1 by Michèles
smileyZo, dat was nog eens een begin van een trail. Een keurige cache die ik pas kon graaien toen er werkelijk niemand meer te zien was en dat duurde wel even hier op deze tamelijk drukke plek. Lodewijk VI zou trots zijn geweest op de creatie. TFTC.

23387traditional23387. De Dwarsfluit by Thobias010
smileyIn Friesland heeft men de dwarsbongel, maar die heeft niet veel met een dwarsfluit te maken. De dwarsbongel speelt namelijk alleen dwarsfluit als het niet mag. Ondanks mijn beperkte fantasie duurde het ter plekke toch maar kort voordat ik de titel begreep. Onmiddellijk sloeg ik aan de arbeid en met succes. Fraai gemaakt. TFTC.

traditional23386. Erf en is ... by ricsan1977
smileyAardig wat erven hier in Schollevaar. Bij het Granida Erf mocht ik mijn slag slaan. Ik deed het ergens op rustig plekje achteraf. TFTC.

traditional23385. Duizend kusjes by Michèles
smileyAls ik voor iedere cache die ik heb gevonden een kus zou hebben gekregen, zou mijn leven er heel anders uitzien. Voor zover ik mij herinner, heb ik wel bij enkele mijlpalen iets dergelijks meegemaakt, zeker bij de feestelijke viering van mijn 10.000ste found. Maar goed, die Rob is een gelukkig man, dat ie elke keer na het vinden met een kus extra wordt beloond. Het doosje hier in Capelle aan den IJssel lachte mij al van verre toe. Na het loggen heb ik het wat beter weggestopt. TFTC.

traditional23384. Capelle Schollevaar Street Art #6 by AryXVW
23384smileyKermispaarden alom. Vorige keer hier maar overgeslagen vanwege grote drukte rondom. Nu was het rustig en in één graai klaar. TFTC.

traditional23383. Capelle Schollevaar Street Art #5 by AryXVW
smileyTer afleiding van een pitbull uitlatende jongeman maakte ik een foto van het elektriciteitshuisje met daarop de afbeelding van een uitzicht op water en bergen. De jongeman zei in het voorbijwandelen dat hij het ook erg mooi vond, hetgeen ik beaamde. Daarna graaide ik de cache die ik vorige keer niet vond. Ik betwijfel toch echt of die toen op dezelfde plek zat. TFTC.

traditional23382. Historisch Nieuwerkerk: De Scheve Overweg by team boon
smileyKunst op een rotonde. Het schijnt wettelijk verplicht te zijn. Dus knalden ze hier in Nieuwerkerk aan den IJssel maar een paar spoorbomen neer ter herinnering aan treinen in een lang vervlogen verleden. Terwijl de rotonde druk werd bereden, zocht ik een cache. En vond hem nog ook. TFTC.

23381traditional23381. Waar paddenstoelenhuisjes staan by Nollie+1+1
smileyTwijfel. Echt zoveel als in de hint? Het waren er wel veel trouwens, maar ik heb ze niet geteld. Ik probeerde daarna de links in de beschrijving, maar die werkten niet. Moet ik al die mooie smurfenliederen missen. Gelukkig kon ik wel mijn worteltekening plaatsen en fietste tevreden verder door Nieuwerkerk aan den IJssel. TFTC.

 

traditional23380. Brug #24: De Grijze Brug by Thobias010
smileyDe brug was nog net zo grijs als 4 jaar geleden. Daar heb ik dus niet veel aandacht aan besteed. Bij de eerste graai had ik de cache te pakken, ondanks het niet lezen van de beschrijving van tevoren. Logische plek dus. Daarna fietste ik verder door Nieuwerkerk aan den IJssel over de grijze brug. TFTC.

traditional23379. Historisch Nieuwerkerk: Het oude station by Team Boon
23379smileyWaar je vroeger op een houten bankje op het PERRON op de trein zat te wachten, kun je nu gezeten op een comfortabele stoel in een volwaardig restaurant aan je trekken komen met bij voorbeeld het volgende menu:
- Briochetoast met rouleau van gamba en klassiek gerookte zalm
- Carpaccio van Waards rund, Parmezaanroom, tomatenvinaigrette en kropsla
- Wildbouillon met garnituur, knol-, blad en bleekselderij en pikante kletskop
- Hertenbiefstuk en stoof, rösti krokant, stamppot en truffeljus
- Textuur van chocolade, pinda en karamel
Prijs 5-gangen € 59,50 p.p. (exclusief dranken)

Ik had net een lunch van vier volkoren boterhammen achter de kiezen, afgemaakt met een vitaminerijke milkshake, dus beperkte ik mij tot het vinden van de cache. Ondanks de meer dan heldere hint, deed ik daar nog erg lang over, voornamelijk omdat ik bij de eerste graai niet goed genoeg voelde. TFTC.

traditional23378. Brug #14: Oranje brug by Thobias010
smileyIk zie het zo voor me. De brug is gebouwd en klaar voor gebruik, maar moet nog een naam. Conclaaf dus met de bevolking. Omdat de brug witgeschilderd is, stelt een fantasieloze Nieuwerkerker voor: ‘Witte brug’. Waarop wordt geantwoord dat er al een ‘Witte brug’ is in Nieuwerkerk aan den IJssel. Waarop een wel met fantasie begiftigde Nieuwerkerker antwoordt: “Nou, dan noemen we hem toch ‘Oranje brug’”. En zo geschiedde.
Vier jaar geleden vond ik hier ook al een cache, ook op deze plek en waarschijnlijk precies dezelfde. Alleen het logboekje verschilde. TFTC.

23377traditional23377. Bij de zandspeeltuin by L&M
smileyAlcoholvrij en clean tot op het bot mocht ik mij alhier bevinden nabij de zandspeeltuin. Met uitzicht op een oude stenen brug waarover op dat moment een pijprokende hondenuitlater zich dromerig voortbewoog, graaide ik een klein potje. Ik was er tevreden mee. TFTC.

traditional23376. De kruidenbuurt by M&L
smileyEr werd behoorlijk gewerkt in de Nieuwerkerk aan den IJsselse Kruidenbuurt door mannen in oranje hesjes. En dan weet je het wel, want dan is de weg afgesloten en ook het fietspad waar ik moest zijn voor deze cache. Ik trok me niets aan van het geplaatste verhinderingshek en graaide de cache, al was het wel wat spannend. TFTC.

traditional23375. Duizend bomen bos #3 by Team Boon
smileyDuizend bomen klopt echt niet. Ik heb ze even nageteld en het zijn er 897. Wat de CO ook niet vermeldt, is dat je de laatste 100 meter door hoog nat gras moet ploeteren. En ook weer terug. Kortom, een leuke cache, maar tot aan mijn knieën kletsnat. TFTC.

traditional23374. Duizend bomen bos #2 by Team Boon
23374smileyHeerlijk dat voortdurende gezoef en gebulder van de nabijliggende snelweg A20. Daar was ikzelf net ook overheen gedaverd om hier te komen. Opvallend vond ik dat de vogels zich absoluut niets aantrekken van al die drukte. Ik trouwens ook niet tijdens het graaien van deze keurig verborgen cache. TFTC.

traditional23373. Duizend bomen bos #1 by Team Boon
smileyNadat ik zowel links als rechts van het pad alle geboomte en struiken uitvoerig had bestudeerd, werd het tijd om de cache te graaien. Ik neem aan dat het logrolletje dat ik vond, ooit omhuld is geweest met een keurig kunststof omhulsel. Het papiertje was overigens nog droog toen ik er mijn worteltekening op plaatste. TFTC.

traditional23372. NECC: Nieuwerkerkse Eerste Carpool Cache by Team Boon
smileyCarpool hier, carpool daar,
Ja, je ziet ze veel dit jaar.
Ook hier in Nieuwerkerk.
Duidelijk afgesproken werk.