18-05-2016

De grenzen van Delft opgezocht en er overheen. Kortom, heerlijk gefietst in mijn woonplaats.

 

traditional23371. Tweemolentjesvaart by Molens
23371smileyKoud had ik de cache teruggestopt of GIO53 meldde zich als volgende vinder. Deze wereldwijde geocachereisorganisator, vooral in Rotterdam en op Mallorca, vertelde honderduit over zijn avonturen in grotten, lost places, bunkers, autowrakken en zo. Hij toonde beelden op zijn smartphone waarvan het glas aan alle kanten was gebarsten. Ik moest zijn enthousiasme echter dempen, want in de verte meldde zich een forse regenbui. Net op tijd was ik weer thuis op mijn stadsfiets en had een leuk middagje gecachet. TFTC.

traditional23370. 6K by Mozique en Xiefehl
smileyMaar goed dat de neringdoende winkelier mij even hielp om deze cache te vinden. Daarvoor had ik het op eigen houtje geprobeerd en bovendien een poosje onder zijn toeziend oog. Na enige tijd zag hij mijn wanhoop en gaf de verlossende tip. Ja, daar rekende ik niet op, dat een cache zo geniepig zou zijn verstopt.
De familie waar deze cache aan is gewijd, ken ik een beetje. Bij de eerste kennismaking heb ik vooral vriendschap voor het leven gesloten met Sam. Gaat het nog goed met hem? TFTC.

23369mystery23369. [2DMGE] - Vriendjes kindercache by Lecqertjes
smileyBij deze vriendjes kindercache moest ik denken aan een klein manneke dat net 4 jaar is geworden en rondloopt met een kapot brilletje, dat met een pleister aan elkaar hangt. Moeder Lecqertjes ontfermt zich regelmatig over dit knaapje, dat het niet makkelijk heeft. Alle lof daarvoor. Ik weet dat het manneke een kastplank met speelgoed heeft, maar niet of de vriendjes uit de puzzel ook tot zijn vriendjes behoren.
Bij het oplossen van de puzzel had ik een poos geleden alle moeite om uit te dokteren wie wie was, maar uiteindelijk lukte het. Vandaag op mijn stadsfiets maar eens gaan kijken waar de cache verstopt was. Ik moest er een aardig stuk voor de jungle in en kwam onderweg nog een half in de grond zittend winkelwagentje tegen. Daarna was het niet ver meer naar de keurig verborgen cache. TFTC.

traditional23368. Vroege vogels by Team Vollmuller
smileyTegenwoordig vind ik 8 uur vroeg genoeg om op te staan. Dat is wel eens anders geweest, vooral in mijn begintijd van het geocachen. Ik heb wel eens om 6 uur ’s-ochtends in Deventer gestaan. Intussen doe ik het wat rustiger aan, zoals vandaag op mijn stadsfiets langs enkele Delftse caches. Zo belandde ik in de wijk Tanthof naast de busbaan, waar ik mocht kiezen in welk huisje de cache domicilie had gekozen. Ik vond het juiste, maar had moeite met openen vanwege enkele nylondraden waarvan ik de bedoeling niet heb begrepen. Maar het lukte. TFTC.

traditional23367. ET 11 - Eenvoudige Taal by xizat
23367smileyIk heb de laatste tijd regelmatig te maken met mensen die bezig zijn de Nederlandse taal te leren. En dat is niet eenvoudig. Ik hoorde vorige week een tienjarig meisje het woord ‘vroeger’ omschrijven, omdat ze dat woord nog niet kende: “Heel veel gisteren.” Ik vond het knap bedacht.
Ook knap bedacht zijn de minibiebs die als overal in het stadsbeeld verschijnen, zoals deze hier in Den Hoorn en dat terwijl Den Hoorn helemaal geen stad is. Ik maalde er niet om en plaatste mijn worteltekening. TFTC.

traditional23366. ET 12 - de Skate baan by xizat
smileyVreemd om een werkplek in de sociale werkplaats van Den Hoorn een skate-baan te noemen. Nu heb ik niet binnen gekeken, dus ik heb geen idee wat men daar precies doet. Ik wist alleen wat ikzelf deed, namelijk een cache pakken. Dat was overigens niet echt moeilijk. TFTC.

traditional23365. ET 10 - Wie niet weg is, is gezien by xizat
smileyAls kind heb ik weinig verstoppertje gespeeld. Wel eens een keer als vader. In een winkelcentrum. Met mijn lieve dochtertje op stap die even niet goed oplette. En weg was ik achter een pilaar. Grapje. Vond zij niet. Ze heeft het nu 40 jaar later nog wel eens over.
Op de cacheplek wel even op twee jongetjes letten die een eindje verderop in de tuin speelden. Ze hebben mijn goocheltruc van de verschijnende en weer verdwijnende petling niet gezien. TFTC.