15-05-2016

Kwaliteitstrail in België vlak over de grens bij Breda. Heerlijk gewandeld in De Mosten.

 

traditional23364. #076[P250] Cluedo: Balzaal by Mathy van de Laar
23363smileyEen balzaal lijkt me geen fijne plek voor een moord. Ik houd namelijk helemaal niet van dansen. Als er dan toch gemoord moet worden, dan maar liever op een wat aangenamere locatie, zoals het strand, het bos e.d. Kan het leuk gecombineerd worden met een wandeling. Overigens was hier bij Effen geen balzaal te ontdekken. Een klein wandelingetje bracht mij bij de cache die ik op grond van mijn routine achteloos van mijn worteltekening heb voorzien.
Zo begon en eindigde ik vandaag met een cache van deze CO de cache-dag. TFTC.

traditional23363. #079[P250] Cluedo: Biljartkamer by Mathy van de Laar
smileyGelukkig vond de moordpartij niet hier bij gemaal aan de Aa of Weerijs plaats. Hoefde ik ook mijn hoofd niet te breken over de vraag wie de moord had begaan. Naar verluidt speelde het zich af ergens in een biljartzaal. Ik zou de keu’s maar eens goed onderzoeken op vingerafdrukken. Zelf onderzocht ik wat anders en ontdekte daarbij een leuk verborgen cache.
Net na het opruimen ervan kwam Lila Snijveld aangereden met haar twee koters. De oudste mocht onder moeders en mijn toeziend oog ook even de cache lichten. Hij deed het voortvarend. TFTC.

23362traditional23362. Het gouden zwaard van de Hofdreven (kindercache) by GrayWilliam
smileyKinderlijk als ik ben ging ik in Rijsbergen op zoek naar een in een voortuin verborgen gouden zwaard. Vinden, ho maar. Gelukkig kreeg ik hulp. Een stoere ridder van een jaar of vijf samen met zijn moeder en zijn kleine broertje, een waar roofriddertje. De ridder keek tussen alle struiken, maar vond in eerste instantie ook niets. Terwijl het kleine roofriddertje probeerde twee handen vol steentjes mee te pikken, toverde de echte ridder op zeker moment toch triomfantelijk het gouden zwaard tevoorschijn. Het was gelukt. Moeder Lila en ik plaatsten onze logs en vervolgens mocht de ridder met een vervaarlijke stoot het wapen weer verstoppen. De roofridder leverde zonder mopperen de steentjes weer in, zodat wij allen met lege handen, maar met een goed gevoel het strijdtoneel verlieten. TFTC.

traditional23361. De Tuin by Butz-Jumper
smileyIk krijg wel eens folders toegestuurd met de aanhef: “Geachte tuinbezitter,” en dat terwijl ik 9-hoog op een flat woon. Hier in de buurt van Rijsbergen ontdekte ik echter een echte tuin. Die was extra mooi vanwege de aanwezige cache. TFTC.

mystery23360. Een bioscoopje pikken by Majo Babe
smileyDe laatste keer dat ik een bioscoopje pikte, kan ik me nauwelijks herinneren. Het moet minstens 20 jaar geleden zijn. Nu stond ik ergens in Wernhout waar ik via wat oude toegangskaartjes een vrijkaartje had bemachtigd. De film was niet om over naar huis te schrijven. Toen heb ik maar wat rondgeneusd en ontdekte een leuk alternatief. TFTC.

mystery23359. De Mosten – De Aschputten Bonus by compasb
23359smileyEen wandeling vol verrassingen. Dat wist ik nog niet toen ik deze trail vlak over de grens bij Breda in België voorbereidde. Ik zocht een bosrijke wandeling om beschut te zijn tegen het koude gure weer. Het gebied De Mosten voldeed prima aan mijn wens. Het weer viel achteraf mee. Slechts een enkel kort regenbuitje.
Op deze eerste Pinksterdag was het behoorlijk druk met geocachers, waarvan ik er enkelen heb ontmoet. De rest maakte zich kenbaar via de logrolletjes.
De caches waren erg afwisselend qua moeilijkheid en constructie. Ik heb me ruim 2,5 uur prima vermaakt met alles wat mij voorgeschoteld werd. Natuurlijk moest ook de bonuscache een verrassing zijn en dat was het. Ik vond het een en ander in andere volgorde dan de CO had bedacht, maar voor mij maakte het niet uit. De wandeling zat erop. Met een prima gevoel terug naar Nederland. Natuurlijk ook voor deze bonus een favo. TFTC.

traditional23358. De Mosten – De Aschputten 15 by compasb
smileyVoor de laatste uitdaging op deze hindernisbaan, was de CO teruggevallen op de eenvoudige uitvoering. Zo kon ik #15 simpel bijschrijven op mijn lijstje. Favo. Op naar de bonus! TFTC.

23357traditional23357. De Mosten – De Aschputten 14 by compasb
smileyIeder jaar dat ik geocache, kom ik wel een keer of vijf variaties tegen op dit thema, maar zelden zo irritant als deze #14. Ik ben zeker 20 minuten bezig geweest met pinda’s pellen. Ze kwamen in alle kleuren, maar steeds zonder logrolletje. Net toen ik wanhopig begon te worden, kreeg ik eindelijk de logrol in handen. Erg leuk. Grrrr. Favo. TFTC.

traditional23356. De Mosten – De Aschputten 13 by compasb
smileyWaarschijnlijk om geocachers zoals ik te sparen voor de volgende cache, had de CO hier bij #13 gekozen voor de eenvoudige uitvoering. Maar dat wist ik toen nog niet. Favo. TFTC.

traditional23355. De Mosten – De Aschputten 12 by compasb
smileyMaar goed dat ik deskundig ben in spijkerschrift. Zo kon ik bij #12 prima vertalen, wat hier ten uitvoer moest worden gebracht. Met veel geduld en concentratie is het gelukt. Favo. TFTC.

traditional23354. De Mosten – De Aschputten 11 by compasb
23354smileyNet toen ik nabij de brug over de rivier de Mark #11 wilde pakken, kwamen de vier dames aangewandeld die ik bij #1 al had gezien. Even kennis gemaakt met TWON (The Way Of Nature) + dochter + moeder (Elimat59) + zus. Ik stelde aan de dochter voor om de cache te pakken die ik dus al had gespot. Ze deed het graag. Nog even wat gekletst en daarna elk ons weegs. Favo. TFTC.

traditional23353. De Mosten – De Aschputten 10 by compasb
smileyHet lange smalle loopplankier bij #10 zat er niet voor niets, denk ik. In sommige perioden zal het eronder flink nat zijn. Nu viel het mee. De CO wist wel raad met de lange constructie. Ik ook. Favo. TFTC.

traditional23352. De Mosten – De Aschputten 9 by compasb
smileyEen pittoresk natuurpunt bij #9 met uitzicht op een weide met twee paarden. Eentje kwam meteen op me af toen zij zag dat ik de eenvoudig verborgen cache pakte. Terwijl ik de logrol beschreef, draaide zij zich teleurgesteld om. Blijkbaar niet eetbaar en dus oninteressant voor een paard. Favo. TFTC.

23349traditional23351. De Mosten – De Aschputten 8 by compasb
smileyIn de verte spotte ik de vier dames die ik bij #1 had gezien en die het rondje (eigenlijk een achtje) in omgekeerde volgorde wandelden. Ikzelf was op dat moment flink draaierig bezig bij #8. Hoe bedenk je het? Wat mij betreft origineel en ik heb toch al heel wat caches gezien. Favo dus. TFTC.

traditional23350. De Mosten – De Aschputten 7 by compasb
smileyOok van #7 heb ik in de loop der jaren vele variaties mogen zien. Toch was deze weer net wat anders en beter dan de meeste. Vrijwel gegarandeerd een droge logrol en dat is heel wat waard bij zo’n populaire trail als deze. Favo dus. TFTC.

traditional23349. De Mosten – De Aschputten 6 by compasb
smileyDaar stond ik dan met mijn twee linkerhanden bij #6 aan het centrale meer. Wat was hier de bedoeling? Een paar weken (of langer?) denken en knutselen door de CO, met stevige materialen had een robuust hoogstandje opgeleverd qua inventiviteit. Het was zelfs zo inventief, dat ik zonder te snappen hoe het werkte toch vrij eenvoudig de logrol wist te bemachtigen. Het absolute hoogtepunt van deze trail! Favo dus. TFTC.

traditional23348. De Mosten – De Aschputten 5 by compasb
23346smileyVoor #5 had de CO weer gekozen voor de eenvoudige uitvoering. Makkie dus. Favo. TFTC.

traditional23347. De Mosten – De Aschputten 4 by compasb
smileyEn weer een zijstap vanaf het centrale meer naar #4. Veel types van dit soort gezien, maar nog niet in deze keurige uitvoering. Deugddoend om deze mooie cache loggen. Favo dus. TFTC.

traditional23346. De Mosten – De Aschputten 3 by compasb
smileyTerug aan het centrale meer trof ik een futuristisch bouwwerkje aan en het bleek de cache #3 te zijn. Even was ik bang halsbrekende toeren te moeten uithalen, maar het viel mee. Opgelucht plaatste ik mijn worteltekening en wierp een blik over het water, waar totaal geen activiteit was waar te nemen ondanks de aanwijzing. Favo. TFTC.

traditional23345. De Mosten – De Aschputten 2 by compasb
smileyEven een zijstapje vanaf het centrale meer om #2 te vinden. Het bleek een eenvoudige uitvoering. Dus gemakkelijk loggen en verder. Favo. TFTC.

23344traditional23344. De Mosten – De Aschputten 1 by compasb
smileyAl meteen bij #1 bleek dat ik niet de enige geocacher was die hier vandaag ging rondwandelen. Leuk om kennis te maken met De Bosmannetjes uit Zundert, verantwoordelijk voor de corso-caches in die gemeente. Zij vlogen mij vooruit en soms heb ik hen vandaag in de verte nog wel eens waargenomen. Na mij arriveerde een viertal dames die besloten de trail in omgekeerde volgorde te wandelen. Favo. TFTC.

mystery23343. Braille by hanske
smileyIk heb me bijna blind zitten staren op deze puzzel. De stipjes vlogen met lichtsnelheid voorbij. Te vlug voor mij. Toch wist ik nette coördinaten te construeren, kreeg groen van de checker, maar op de plek des handelens vond ik niets. Oorzaak: cijfers niet goed overgenomen. Moest ik ter plekke nogmaals de puntjes ordenen. Uiteindelijk lukte dat en kon ik de pot traceren. TFTC.

traditional23342. Uit den bocht by altimax en Goaer
23342smileyOm het mooien groen rond Meerlen te bewonderen, moest ik hier even voorzichtig zijn in den bocht. Ik vond er enen keurigen verborgen cache. TFTC.

traditional23341. Mie gaap by Tachtom
smileyGeen idee wat met Mie gaap wordt bedoeld. Googelen leverde alleen maar een licht erotisch liedje op over ene Marleentje en een pagina uit Letland van de Letse slaapapneu specialist Association (LMASA), waarin het bewustzijn van patiënten en artsen aangaande slaapapneu wordt bevorderd.
Kortom, ik heb maar gauw de cache gepakt. TFTC.

traditional23340. Kapelleke by Goaer en Altimax
smileyNabij Meerle mocht ik even een bezoekje brengen aan Maria. Na een korte wijle gereflecteerd te hebben op het leven in het algemeen en geocaching in het bijzonder, graaide ik in één keer raak. En dat met mijn twee linkerhanden. TFTC.

23339traditional23339. Elsakker Web (II) by Marc en Elke
smileyIn 2006 mocht ik het origineel van deze cache vinden. Tien jaar later vond ik zijn opvolger. Niet aangetroffen op de wijze zoals in de beschrijving is vermeld. Die mag dus worden aangepast. De cache is een klein stukje verplaatst, zie ik op de kaart.
Opnieuw een mooie wandeling gemaakt door dit bos en nu legaal. Het mag namelijk alleen op zaterdag en op zondag. Destijds heb ik het stiekem door de week gedaan. TFTC.

traditional23338. Smokkelroute #4 by GeoMies -NL-
smileyJe vindt de log wel. TFTC.

traditional23337. I Love Geocaching in Ulvenhout by Mathy van de Laar
smileyOok in Ulvenhout houdt men van geocaching. Dat blijkt overigens niet uit een overdaad van door mij gevonden caches alhier. Volgens mij was dit pas de derde, na een eerdere carpoolcache en een stip-op-de-kaart-cache. TFTC.